De beste nieuwe LEGO sets van juni 2023

Article
zondag, 11 juni 2023 om 9:00
Vorige maand gingen erg veel LEGO sets de ruimte in. Gelukkig is het aanbod dit keer wat gevarieerder. Mocht je dus zin hebben in een LEGO set voor de aankomende vakantie, dan heb je genoeg te kiezen met de sets van juni 2023.

Villain Icons

Een goed verhaal heeft vaak een goede schurk nodig. Wat dat betreft zitten veel beroemde Disney-films helemaal goed. Het aantal geliefde schurken in deze films is eigenlijk niet in één set uit te beelden.
Dat is dan ook niet gebeurd: in plaats daarvan levert deze set, ter ere van Disney’s 100-jarige bestaan, een kleine selectie van de beste schurken. Maleficent, Gaston, Jafar en de kwade koningin uit Sneewwitje zijn van de partij. Je vindt ze in de videobanden van hun films (uiteraard gemaakt van LEGO) en om het helemaal af te maken, zijn er nog wat leuke verwijzingen naar andere Disney-klassiekers.
lego jurassic park bezoekerscentrum visitor centref1678447246

Jurassic Park bezoekerscentrum

Niet alleen Disney heeft wat te vieren. Zo wordt de iconische film Jurassic Park dit jaar 30, iets wat LEGO ook niet wilde negeren. Er zijn deze maand daarom een paar gloednieuwe sets rondom de film.
Waar je echt niet omheen kunt als Jurassic Park-fan is het bezoekerscentrum. De climax van de film speelt zich hier af en levert onvergetelijke beelden op, zoals de Raptor die door het keukenraam naar binnen kijkt en de levende T-Rex die de plek van het skelet inneemt. Ook het lab waarin de dino’s werden gemaakt is inbegrepen in de LEGO set.
lego battle of hogwarts

The Battle of Hogwarts

Net als Jurassic Park krijgt Harry Potter deze maand meerdere nieuwe LEGO-sets (en later deze zomer ook nog). Er zijn een aantal leuke bij, zoals een zwerkbalveld en het station van Zweinsveld. Maar The Battle of Hogwarts steelt misschien toch wel een beetje de show.
Je kunt de set namelijk op verschillende manieren opbouwen om verschillende delen van de slag uit te beelden. Voor verzamelaars zullen de stukjes die de spreuken van Harry en Voldemort ook interessant zijn: wij hebben ze nog niet eerder gezien en wie weet wat fanatieke LEGO-bouwers er nog meer mee kunnen. Uiteraard is de selectie figuurtjes niet te versmaden, met naast Harry en Voldemort onder andere Marcel Lubbermans en Molly Wemel.
lego pac manf1684746950

Pac-Man Arcade

Er zijn veel LEGO-sets gebaseerd op films en steeds vaker zie je ook een uitstapje naar games. Pac-Man is een titel waar je niet omheen kunt in de game-geschiedenis, maar de game kent niet heel veel scènes die een interessante LEGO-set zouden zijn.
De oplossing is natuurlijk om de hele arcadekast te bouwen. Het LEGO model is gebaseerd op de kast zoals je die rond de originele release van Pac-Man in speelhallen kon vinden. Aan de achterkant is, net zoals met eerdere LEGO-consoles, een leuk tafereeltje te vinden van iemand die de game speelt. Hoewel je dat zelf niet kunt doen met deze LEGO-set, kun je Pac-Man en de spookjes wel door het doolhof laten bewegen met een kraantje aan de zijkant van het bouwwerk.
lego batcavef1684245029

Batcave Shadow Box

Later deze maand kun je in de bioscoop The Flash zien, één van de laatste DC-films voordat James Gunn de boel overneemt. In deze film zit ook een traktatie voor Batman-fans, want Michael Keaton pakt zijn rol als de Caped Crusader weer op. In de trailers van de film is al een sfeervolle Batcave te zien.
Die Batcave stamt natuurlijk uit de eerdere films waarin Keaton Batman speelde en het zijn die films, specifiek Batman Returns, die een inspiratiebron zijn geweest voor een nieuwe LEGO-set. De set is een groot bouwwerk geworden, wat je neer kunt zetten als een soort kijkdoos, of open kunt vouwen. Aan de binnenkant vind je een berg aan mooie details, waarvan een aantal zelfs een mechanisme heeft dat bediend kan worden met knopjes aan de achterkant.