Geliefde film krijgt 5 nieuwe LEGO-sets

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 12:30
De nieuwe LEGO sets worden de laatste tijd met hordes tegelijk onthuld. Een beetje zoals de kudde Gallimimus dinosaurussen in Jurassic Park. Over die film gesproken: hij dient als inspiratie voor vijf nieuwe sets.
Jurassic Park is een onvergetelijke film die ook nog eens revolutionair was voor CGI-effecten. De film wordt dit jaar 30 en is nog altijd zeer geliefd. Het jubileum van de film kun je binnenkort vieren met nieuwe LEGO-sets.
De grootste set is het bezoekerscentrum, waar de film eindigt op het moment dat de T-Rex de hoofdpersonen onbewust redt van de Velociraptors. Hierbij inbegrepen is ook het lab waarin de Dino’s worden gekweekt. In verschillendd opzichten is het dus één van de belangrijkste locaties uit de franchise te noemen.
Het bezoekerscentrum is nu al te bestellen, maar de set zal nog verzgezeld worden door vier andere. Die vereeuwigen andere iconsiche momenten uit de eerste film: het moment dat de eerste dinosaurus in beeld komt, de zieke Triceratops, het moment dat de stroom weer aangezet wordt en de scène waarin Dennis Nedry aan zijn einde komt. De T-Rex ontsnapping lijkt een grote afwezige, maar daar is momenteel al een LEGO-set van.

Niet alleen Jurassic Park gevierd door LEGO

Overigens is Jurassic Park niet de enige filmklassieker die dit jaar een belangrijke verjaardag viert. Return of the Jedi wordt namelijk 40 en dat wordt ook gevierd bij LEGO, bijvoorbeeld met een helm. Onlangs werd ook een nieuw model van de Executor Star Destroyer onthuld.