Geliefd game icoon krijgt eigen LEGO set

News
maandag, 22 mei 2023 om 12:30
Gamers kunnen steeds vaker hun favoriete personages in LEGO-vorm in huis halen. Je kunt bijvoorbeeld al sets krijgen van iconen als mario en Sonic. Nu volgt een set van de legendarische Pac-Man.
In 1980 verscheen Pac-Man in Japan in de speelhallen, waarna de gele cirkel wereldwijd een fenomeen zou worden. Pac-Man was één van de meest populaire games van de jaren 80. Nog altijd is Pac-Man een herkenbaar en geliefd spel.
Nu komt er daarom een LEGO-set gebaseerd op de game. De oorspronkelijke arcadekast van Pac-Man wordt nagebouwd van steentjes. Hij werkt natuurlijk niet zoals de echte kast, mar met een mechanisme kun je Pac-Man over het “scherm” laten bewegen. Achterin de kast vindt je een klein schaalmodel dat een speelhal van 40 jaar geleden nabootst en je kunt ook grotere modellen van Pac-Man en de spookjes Blinky en Clyde in de set vinden.
De set telt 2651 steentjes en verschijnt op 4 juni, al kunnen LEGO VIP-leden hem al drie dagen eerder kopen. Mocht je tijd en zin hebben, dan kun je overigens kort daarna, op 10 en 11 juni naar de LEGO Store in Amsterdam. Daar kun je dan meehelpen aan een groot LEGO-model van Pac-Man.

Band tussen Pac-Man en LEGO gaat ver terug

Opvallend is overigens dat LEGO en Pac-Man al ruim voor de release van deze set een band hadden. Tijdens het maken van de set is namelijk ontdekt dat Pac-Man een belangrijke eigenschap aan LEGO heeft te danken. Bedenker Toru Iwatani maakte Pac-Man geel omdat hij geïnspireerd was door de het geel van LEGO-steentjes.