Diablo 4 frustreert spelers op één cruciale manier

News
zaterdag, 10 juni 2023 om 14:00
2023 05 19 diablo iv guardar partidaf1686651574
Diablo 4 is net een paar dagen uit, maar dankzij flink wat reviews weten we al dat de game goed in de smaak valt. Toch is er nu de game officieel uit is één punt van kritiek volgens de fans. Ontwikkelaar Blizzard Entertainment geeft namelijk geen waarschuwingen over server shutdowns en dat zorgt voor frustraties.
Diablo 4 spelen kan alleen als je verbonden bent met de servers van Blizzard Entertainement. Soms gaan deze alleen even offline wanneer er wat onderhoud plaatsvindt, maar daarover worden spelers niet goed genoeg ingelicht. Zo laten flink wat fans weten via onder andere Reddit.
De manier waarop Blizzard deze server shutdowns communiceert zou onhandig zijn, omdat spelers zelf slecht ingelicht worden over wanneer dit gebeurd. Andere fans stellen dat het raar is dat de game überhaupt vereist van spelers dat ze altijd online moeten zijn, omdat de game ook als singleplayertitel gespeeld kan worden. Door een shutdown verliezen spelers soms namelijk flink wat progressie in bijvoorbeeld dungeons of tijdens een boss fight.

Diablo 4 communicatie is er wel

Sommige Reddit-gebruikers proberen het op te nemen voor Blizzard door te stellen dat de ontwikkelaar spelers wel inlicht van aankomende server shutdowns. Dit wordt alleen op plekken gedaan waar de spelers niet snel zullen kijken, zoals in de launcher die je ziet voordat de game lanceert of op Twitter.