De beste nieuwe LEGO sets in mei 2023

Article
woensdag, 17 mei 2023 om 15:00
Het aanbod van LEGO is meestal gevarieerd, maar als je kijkt naar de nieuwe sets in mei 2023 zou je het niet direct denken. Eén thema is enigszins dominant, want Star Wars dag vraagt natuurlijk om wat leuke releases en acties in die lijn. Toch zijn er ook wat andere leuke nieuwe LEGO sets.

Star Wars Dioramas

Het is elk jaar een keer May the 4th, maar het gebeurt niet elk jaar dat er ook een jubileum van een Star Wars film te vieren is. In mei 2023 wordt Return of the Jedi 40 jaar oud en dat is te merken als je kijkt naar de LEGO Star Wars sets die deze maand uitkomen. Zo zijn er twee diorama’s in het teken van de film.
Eén van de diorama's beeldt de bekende speeder-achtervolging op Endor uit. Net als in de film zitten Luke en Leia een Scout Trooper achterna, die als het diorama zou bewegen waarschijnlijk binnen een paar seconden tegen een boom aanknalt. Het andere diorama is de troonzaal aan boord van de tweede Death Star, waar Darth Vader en Luke hun iconsiche laatste duel uitvechten. Het spektakelstuk van de set is het grote raam waar Palpatine bij zit.
lego star wars executor super star destroyerf1677681436

Executor Super Star Destroyer

De Executor debuteerde natuurlijk in The Empire Strikes Back. Maar de spectaculaire wijze waarop het schip ten onder gaat in Return of the Jedi maakt het een geschikt schip om in LEGO te vereeuwigen voor het jubileum van de laatstgenoemde film. Het is nog maar de tweede keer dat LEGO een set wijdt aan de Super Star Destroyer.
De eerste keer was in de vorm van een Ultimate Collector’s Series-set, meer dan tien jaar geleden. Deze nieuwe set is uit noodzaak wat minder gedetailleerd, maar het kleine formaat heeft ook zijn voordelen. De set is zo goedkoper en een stuk makkelijker om ergens mooi neer te zetten wanneer je hem in elkaar hebt.
little mermaid clamshell legof1683036462

The Little Mermaid Royal Clamshell

Alle liefde voor Star Wars deze maand is fijn voor fans (en nog niet voorbij), maar helaas kun je er deze maand niet voor naar de bioscoop. Dat kan wel voor The Little Mermaid, de remake van de gelijknamige Disney-klassieker. Je mag vinden wat je wil van Disney’s live-action remakes, maar het staat vast dat ze mooie plaatjes opleveren.
LEGO weet natuurlijk wel raad met mooie plaatjes en dus verschijnen er ook sets gebaseerd op de nieuwe versie van The Little Mermaid. Daarbij springt de Royal Clamshell meteen in het oog. De set is een sprookjesachtig tafereel met verschillende geliefde personages uit de film en bovendien heb je er met ruim 1800 steentjes veel bouwplezier van.
lego ideas tales of the space agef1683036078

Tales of the Space Age

Je hebt deze maand Star Wars niet nodig om een mooie ruimte-set te scoren. Wat er allemaal buiten onze atmosfeer bestaat spreekt gigantisch tot de verbeelding. Die verbeelding is vervolgens prima uit te drukken in LEGO.
Dat is ook goed te merken aan Tales of the Space Age, een nieuwe LEGO Ideas-set die deze maand uitkomt. Er worden vier ruimte-tafereeltjes uitgebeeld in een stijl en kleurstelling die erg doen denken aan posters en boekomslagen uit de jaren 80. Wie een beetje enthousiast is over de ruimte moet deze set in de LEGO-verzameling opnemen.
lego star wars x wing starfighterf1680707954

UCS X-Wing

De viering van Star Wars-dag gaat vaak gepaard met de release van een nieuwe Ultimate Collector’s Series set. Dit jaar is het de beurt aan een klassieker: de X-Wing Starfighter, het schip dat Luke Skywalker gedurende de originele Star Wars-trilogie gebruikt.
Het is niet de eerste keer dat dit schip als UCS-model wordt uitgebracht, maar de laatste keer was wel even geleden. Als je die gemist hebt, of destijds nog geen Star Wars-fan was, is de nieuwe set een mooie kans. Het is ook een goede set om eens te proeven aan UCS-sets zonder gelijk één van de duurst mogelijk LEGO-sets te hoeven kopen.

Populair Nieuws