Top 5 beste multiplayer games van 2019 om naar uit te kijken

  Ook al gaan jouw vrije uurtjes vast nog wel eens op aan 2018-blockbusters als Black Ops 4, Red Dead Redemption 2 of Battlefield V, vergeet niet dat er dit jaar ook veel moois gaat uitkomen. Hier is een top 5 beste multiplayer games van 2019 om samen met je vrienden te spelen.

  Van sommige games is nog geen concrete releasedatum in zicht, slechts het jaartal 2019. We gaan er voor het gemak vanuit dat ze niet worden uitgesteld, hoop doet immers leven. Met de waslijst aan naderende games die in multiplayer te spelen zijn hoeven we ons niet druk te maken om het aanbod, maar om toch een selectie te maken: dit zijn naar ons idee de beste titels die je met vrienden móet spelen. En om clichés te vermijden: jaarlijkse games zoals FIFA zitten er bewust niet in.

  5. Skull & Bones

  Het was alweer aan het begin van de huidige generatie consoles dat er een ijzersterke ‘piratengame’ uitkwam. Ook al ging het in dit deel nog wel over de strijd tussen chaos en orde, het uitstapje naar een piratensetting maakte van Assassin’s Creed IV: Black Flag een ware klassieker en bracht de serie weer terug naar de top van de AAA-games.

  Spoelen we door naar 2019, dan zien we de totstandkoming van de eerste spin-off daarvan: Skull & Bones. Ubisoft noemt de game zelf méér dan een spin-off, en wie weet heeft de ontwikkelaar wel gelijk. De invloeden zijn in ieder geval duidelijk. En dat is helemaal niet erg, want juíst de grootschalige gevechten op zee waren een genot om te spelen.

  Dat dit enorm is uitgebreid met nieuwe modi, schepen en andere features maakt het wachten alleen maar lastiger. Toen deden we het in ons eentje, nu kunnen we ons opmaken voor chaotische en epische zeeslagen tussen meerdere spelers onderling. Dit maakt Skull & Bones zeker één van de beste multiplayer games die je in 2019 kan gaan spelen!

  Skull & Bones komt dit jaar naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  4. Wolfenstein Youngblood

  Nadat uitgever Bethesda en ontwikkelaar MachineGames een klassieke gameserie tot leven brachten met Wolfenstein: The New Order, uitbreiding The Old Blood en de sequel The New Colossus waren nazi's hun leven niet meer veilig. Met zijn allen schoten we een leger aan nazi's kapot en gingen we achter villains aan als Deathshead en Frau Irene Engel.

  De games waren zo lineair als maar kon en totaal niet vernieuwend, maar wisten precíes wat er nodig was voor een goede first person shooter. Het aankomende Wolfenstein Youngblood is in dat opzicht meer een verrassing, want voor het eerst kun je nu met een maatje auf Nazis schießen. De hele campaign, die plaatsvindt in een alternatief Parijs uit 1980, is in co-op te doorlopen. Bovendien draagt BJ Blazkowicz het stokje over aan een volgende generatie helden: zijn tweelingdochters Jess en Sophia.

  Wolfenstein Youngblood komt dit jaar naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  3. Dying Light 2

  In 2015 konden we al freeroamend zombies in stukken hakken met Dying Light en uitbreiding The Following. De game wist zeker te vermaken en combineerde met succes elementen uit games als Mirror’s Edge en Dead Island. Toch waren er ook genoeg verbeterpunten. Ontwikkelaar Techland heeft er inmiddels ruim de tijd voor gekregen, dus we zijn benieuwd of ze daar iets mee hebben gedaan.

  De trailers beloven veel goeds! Het parcours-element is weer terug en alles ziet er vooralsnog schitterend uit. Maar denk ook aan een uiterst spannend sfeertje, achtervolgingen waarvan de adrenaline door je lichaam giert en belangrijke keuzes om het verhaal en de wereld te sturen. In het tweede deel kun je dit alles net als in het vorige deel weer met maximaal vier man meemaken!

  Dying Light 2 komt dit jaar naar de PlayStation 4, Xbox One en pc.

  2. Tom Clancy's The Division 2

  Behalve op verre planeten, waar je met de nummer één van deze lijst komt, is er in de nabije toekomst ook genoeg te beleven op planeet aarde. The Division 2 speelt zich niet langer af in een besneeuwd Manhattan, maar in een warmer Washington D.C. zeven maanden na de gebeurtenissen uit deel één. Tactische gevechten en de grind voor steeds betere loot voeren hier de boventoon.

  Net als andere games onder de paraplu van Tom Clancy is The Division 2 gericht op een moderne, militaire realiteit waarin politiek, spionage en hightech gadgets samenkomen. De actie is verplaatst naar een geheel nieuw gebied die weer bol staat van bestaande locaties en monumenten om met anderen te verkennen. Nu nog leren om net zo vakkundig samen te werken als de groep uit de E3 trailer, die hierboven te zien is.

  Lees hier onze The Division review uit 2016. Later kwamen er nog eens drie uitbreidingen die de content flink opschaalden: Underground, Survival en Last Stand.

  Tom Clancy's The Division 2 komt op 15 maart naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1. Anthem

  BioWare keert terug met een compleet nieuw IP. De studio is het meest bekend van langlopende series als Dragon Age en Mass Effect, maar waagt een gok met Anthem. De comfortzone wordt ingeruild voor een ambitieus en experimenteel idee dat grenzen tussen genres moet doen vervagen. Anthem is volgens BioWare te omschrijven als een mix tussen meerdere genres en past daarom niet in één hokje.

  Qua looks en gameplay lijken er veel invloeden uit het universum van Bungies Destiny, Respawns Titanfall en het eigen Mass Effect te komen. Maar gebrek aan een eigen gezicht heeft Anthem vast niet, uitgaande van de trailers en interviews die voorhanden zijn. Hetzelfde geldt voor jou en je vrienden, waarmee je de hele spelwereld naadloos kunt doorkruisen; jij bepaalt je eigen, unieke supersoldaat.

  Anthem komt op 22 februari naar PlayStation 4, Xbox One en pc.

  Welke games behoren tot jouw top 5 beste multiplayer games van 2019?

  Deze vijf games zijn maar een kleine greep uit de enorme berg aan games die in multiplayer te spelen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over alle aankomende DLC als Cuphead: The Delicious Last Course (enkel in local multiplayer te spelen) en Monster Hunter World: Iceborne. Waar kijken jullie het meest naar uit? Laat het ons weten in de comments!

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.