Top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Xbox-bezitters kunnen dit jaar uitkijken naar een rits aan games, waarvan ook een schitterend rijtje aan exclusieve titels. Welke games zijn dit jaar verplichte kost voor Microsofts paradepaardje? Dat lees je in onze top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken special.

  Niet alleen verschijnen er dit jaar een paar grote exclusieve games op de Xbox One, er komen ook andere grote titels uit voor Microsofts console. Denk aan Anthem, Kingdom Hearts 3, Resident Evil 2 en Sekiro: Shadows Die Twice. Die games vind je dan ook in de beste Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken special. Deze lijst gaat over de beste exclusive Xbox One games.

  5. Battletoads

  Meer dan twintig jaar geleden verscheen de laatste Battletoads-game, genaamd Battletoads Arcade. Het origineel kwam in 1991 uit en werd toentertijd ontwikkeld door RARE en staat bekend om zijn genadeloze moeilijkheidsgraad. Een nieuwe Battletoads was dan ook iets wat velen niet verwachten bij de E3-persconferentie van Microsoft vorig jaar.

  Dit jaar komt de nieuwste Battletoads-titel uit en bevat couch co-op met drie spelers en handgetekende 2.5D graphics. De ontwikkelaar van dienst is het relatief onbekende Dlala Studios en dit wordt één van de grootste games van de studio. Het gaat om een volledig nieuwe Battletoads-game. Liefhebbers die nog steeds van een uitdaging houden kunnen de originele Battletoads ook nog spelen, aangezien die in de Rare Replay zit.

  Battletoads moet dit jaar voor de Xbox One uitkomen, maar heeft nog geen specifieke releasedatum.

  4. Phoenix Point

  Fans van het turn-based strategie genre worden dit jaar goed verwend met Phoenix Point. De game wordt gecreëerd door Snapshot Games, waar Jullian Gollop aan het hoofd staat. Misschien niet snel de bekendste naam, maar de beste man heeft de X-COM reeks in de jaren 90 bedacht en gemaakt. Phoenix Point volgt dan ook de lijn van X-COM en moet een spiritueel vervolg worden op die gamereeks.

  Het verhaal van Phoenix Point draait om een buitenaardse invasie op aarde in 2047 door Lovecraft-achtige monsters. Jij begint als beginneling op de basis Phoenix Point en moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het buitenaardse gespuis niet de gehele mensheid uitroeit. Tactisch nadenken over welke troepen je inzet, evenals nieuwe technologieën, is een pré.

  Dat wil niet zeggen dat het op een gegeven moment makkelijk wordt, want de aliens passen zich aan jouw tactiek en proberen jou zo met de rug tegen de muur te zetten. Verwacht dan ook niet dat je na een paar acties weet wat er gaat gebeuren, want Phoenix Point belooft verfrissend te zijn voor het turn-based strategie genre. En daarom staat de titel in de top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Phoenix Point moet in juni 2019 voor de Xbox One en PC verschijnen.

  3. Ori and the Will of the Wisps

  De getekende platformer Ori and the Blind Forest wist vele gamersharten binnen te slepen toen het in 2015 uitkwam en vier jaar na het verschijnen van die game komt dan eindelijk het vervolg eraan: Ori and the Will of the Wisps.

  De game presenteert zichzelf dan ook trots als een platformer met Metroidvania-achtige elementen. Zo gaat het wel voorkomen dat jij met Ori een stukje terug moet in het level om een bepaalde kracht te krijgen en zo voortgang te maken in de game. Ook kent de titel vele hebbedingetjes die jou sterker kunnen maken en tal van zijmissies.

  Toch is de echte blikvanger van Ori and the Will of the Wisps de schitterende omgeving. Van een wonderschone desolate woestijn waar je de zandkorreltjes kunt gaan tellen, tot een bebost gebied met blaadjes die voor je neus naar beneden dwarrelen. Liefhebbers van een goede platformgame met uitdagende elementen zijn bij Ori and the Will of the Wisps aan het goede adres.

  De game heeft meerdere bijzondere features en tijdens de E3 2018 hebben wij de game ook al onder handen gehad. Mede daarom verdient de titel een plekje in de top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Ori and the Will of the Wisps komt in 2019 uit voor de Xbox One en PC.

  2. Crackdown 3

  Op plek twee in de top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken is een game waar fans lang, maar dan ook lang, op hebben moeten wachten: Crackdown 3. Het tweede deel kwam in 2010 uit voor de Xbox 360 en Crackdown 3 zou oorspronkelijk in 2016 moeten verschijnen. Inmiddels weten we hoe dat is verlopen; meerdere keren werd de titel uitgesteld, maar in februari moet het uiteindelijk gaan gebeuren.

  In de game moet jij knokken, schieten en springen om de stad New Providence te beschermen tegen allerlei soorten tuig die de stad in hun greep houden. Net zoals in de eerste twee games moet je bazen en Kingpins uitschakelen om New Providence een stuk veiliger te maken.

  Met je voertuigen kan je wederom door wegblokkades heen scheuren en met een enorm arsenaal aan wapens het jouw vijanden lastig maken, maar Crackdown 3 kent ook gebouwen die jij kan opblazen. Zo kan je op een creatieve manier jouw tegenstanders uitschakelen in New Providence.

  Crackdown 3 komt op 15 februari 2019 uit voor de Xbox One en PC.

  1. Gears 5

  We keren weer terug naar de wereld van Gears of War met Gears 5. Ontwikkelaar The Coalition heeft met Gears of War 4 laten zien dat zij de taak van Epic Games uitstekend heeft overgenomen en heeft een duidelijke visie voor de toekomst; de game kreeg van ons dan ook een 8.8 in de review.

  Gears 5 is het directe vervolg op diens voorganger en focust zich deze keer niet op J.D. Fenix, maar op het verhaal van Kait Diaz. De zesde Gears of War game belooft wederom een actievol avontuur te worden met een focus op herspeelbaarheid en vooral de Horde modus waar vele fans uren in hebben gestopt.

  Gears 5 moet in dit jaar uitkomen voor de Xbox One en PC.

  Beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken

  Dit was onze top 5 beste exclusive Xbox One games in 2019 om naar uit te kijken. Naar welke Xbox One game kijk jij het meeste uit dit jaar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Battletoads

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.