De beste LEGO Art sets van dit moment

Article
dinsdag, 19 september 2023 om 15:00
Bij een LEGO set denk je misschien al snel aan iets om mee te spelen. Maar je kunt een set ook gewoon mooi tentoonstellen en er zijn sets op de markt die daarop inspelen. Deze LEGO Art sets staan bijvoorbeeld niet verkeerd aan de muur.

Bloemkunst

Bloemen zijn al heel lang een populair onderwerp in de schilderkunst. Ook LEGO maakt al een tijdje verschillende bloemensets. De twee worden als het ware gecombineerd in deze LEGO Art set.
Met verschillende felle kleuren kun je drie verschillende bloemenkunstwerkjes maken. Je kunt de set dus aanpassen aan je inrichting, of gewoon af en toe veranderen wanneer je uitgekeken bent op één van de afbeeldingen. Als je er oog voor hebt, kun je ook proberen om je eigen werk in het lijstje te stoppen.
lego modern artf1694530650

Modern Art

LEGO-ontwerper worden is niet voor iedereen weggelegd, maar als kind hebben we het vast allemaal eens geprobeerd. Of er ook iets herkenbaars uitkwam is een tweede. Maar gelukkig worden werken die niet echt iets voorstellen tegenwoordig ook gewaardeerd in de kunstwereld.
Met de Modern Art set kun je je fantasie helemaal loslaten op de nodige LEGO-steentjes, zonder te hoeven bedenken of het wel echt lijkt op datgene dat je probeerde te bouwen. Alles is helemaal prima als je maar tevreden bent met het resultaat, zelfs als een willekeurig familielid van 4 het ook kan. Gelukkig is het wat makkelijk om iets moois te maken als de kleuren van tevoren zijn uitgezocht en niet uit je voorraad losse steentjes zijn geraapt.
lego art batman jim lee collectionf1686752725

Jim Lee Batman Collectie

LEGO Art heeft ook af en toe een set te bieden die is gebaseerd op bijvoorbeeld een film, tv-serie of stripboek. Zo is er een set gebaseerd op het Batman-werk van striptekenaar Jim Lee. Het is één van de beste Batman-sets van het moment en ook als je kijkt naar LEGO Art zelf springt hij eruit.
Met de set kun je verschillende Batman-personages bouwen. Met één set kun je zeer geslaagde portretten van Batman, The Joker en Harley Quinn maken. Met meerdere sets breiden de opties zich alleen maar verder uit.
lego art amazing spider manf1688023388

The Amazing Spider-Man

Als DC een leuke LEGO Art set krijgt kan Marvel natuurlijk niet achterblijven. Er was al eerder een Iron Man set die inmiddels uit de handel is. Maar sinds eeder dit jaar is er een nieuwe set van de altijd populaire Spider-Man.
Deze heeft een klein nadeel ten opzichte van de Batman-set en dat is dat er maar één afbeelding mogelijk is. Maar daar staat tegenover dat het een grotere set is waarin ook gespeeld wordt met diepte. Het is alsof Spider-Man uit de lijst kruipt. Je kunt zijn handen en hoofd zelfs bewegen.
lego hokusai great wavef1694531006

Hokusai - De grote golf

Er is een goede kans dat je De grote golf wel eens hebt gezien. Het is het bekendste werk van de Japansen kunstenaar Katsushika Hokusai en op talloze manieren geparodieerd en geïmiteerd. Het originele werk is een houtsnede, maar je kunt het zelf van plastic namaken voor aan de muur.
Net als de Spider-Man set speelt deze set ook een beetje met reliëf, diepte en onverwachte steentjes. Dat geeft van een afstand de indruk dat de set dezelfde fijne lijnen heeft als het originele werk. Voor elke liefhebber van De grote golf of Japanse kunst is dit een onmisbare set.