De beste Batman LEGO sets van het moment!

Article
maandag, 19 juni 2023 om 17:00
LEGO maakt al jaren Batman-sets, maar mogelijk is de interesse de komende tijd even wat hoger. The Flash draait nu in de bioscoop en hoe dat verder ook uitpakt, de film belooft wel een weerzien met Michael Keatons Batman. Als je na het zien van de film weer helemaal in Batman-sferen bent en niet genoeg hebt aan alle films, stripboeken en games, dan zijn dit de beste LEGO Batman sets van het moment!

The Joker Brick Sketch

Er zijn weinig andere combinaties van een held en een schurk zo iconisch als Batman en The Joker. Aangezien er een LEGO set is die helemaal draait om de zogenaamde Clown Prince of Crime, mag die natuurlijk niet op deze lijst ontbreken. Het gaat om een Brick Sketch van Batmans aartsvijand.
Dat wil zeggen dat je met deze set een portret van The Joker maakt, met uiteindelijk niet al te veel onderdelen. Dat heeft ook het voordeel dat de set niet duur is, een probleem waar je al snel tegenaan loopt als je alleen maar de mooiste LEGO-sets uitzoekt. Dat maakt het een mooie set om eens (opnieuw) kennis te maken met LEGO, of om als niet al te duur cadeautje te kopen.
lego the batman batmobilef1686752371

Batmobile

Gotham City ligt in de Verenigde Staten, wat betekent dat je nergens komt zonder auto. Vrijwel elke versie van Batman heeft dan ook een eigen Batmobile. Die heeft door de jaren heen de nodige verschillende designs gehad.
Momenteel kun je één van de recentste varianten kopen in LEGO-vorm. Het gaat om de Batmobile die de Caped Crusader van Robert Pattinson (Battinson?) gebruikte in The Batman. Ook deze set is niet al te duur en dankzij afvuurbare raketten aan de voorkant kun je er een spectaculaire achtervolging mee inzetten.
lego batman tumbler batmobilef1686752547

The Tumbler

Er zijn inmiddels aardig wat Batman-verfilmingen van verschillende regisseurs en met verschillende hoofdrolspelers. De Dark Knight-trilogie springt er voor veel mensen toch uit als één van de beste, misschien zelfs dé beste verfilming. Er is dan ook een goede kans dat je wel te porren bent voor een LEGO-set gebaseerd op deze trilogie.
Hij is alweer een paar jaar geleden uitgebracht, maar de LEGO-versie van de Tumbler Batmobile is nog steeds één van de beste Batman-sets in de collectie. De zware gepantserde Batmobile is wat onconventioneel, maar daardoor des te iconischer. We weten niet hoe lang deze set nog in de handel is, dus als hij je aanspreekt is dit misschien het moment om er voor te gaan.
lego art batman jim lee collectionf1686752725

Jim Lee Batman Collectie

Stond het idee van een Joker-portret je best aan, maar vond je de Brick Sketch wat eenvoudig, of niet gedetailleerd genoeg? In dat geval is er een ander optie in de vorm van de LEGO Art Jim Lee Batman Collectie. Zoals de naam suggereert kun je hiermee prachtige Batman-afbeeldingen maken, gebaseerd op het werk van striptekenaar Jim Lee.
Met deze set kun je trouwens maar liefst drie verschillende afbeeldingen maken: er zijn portretten te bouwen van Batman, The Joker en Harley Quinn. Mocht je besluiten dat je die echt heel mooi vindt, dan kun je met meerdere exemplaren van deze set nog eens twee grotere ontwerpen maken. Eén daarvan is een groter portret van Batman, de andere toont een tedere ontmoeting tussen Batman en Catwoman.
lego batcavef1684245029

Batcave Shadowbox

Al die verschillende Batmobiles die er zijn geweest hebben één ding gemeen: ze rukken uit vanuit de Batcave. Als superheld zonder superkrachten kan Batman wel een uitvalsbasis met een flink arsenaal gebruiken. Eén van de meest herkenbare versies vind je in de klassieke Batman-films met Michael Keaton en nu dus ook in The Flash.
Die versie van de Batcave is uitgebeeld in een gloednieuwe LEGO-set, die je op verschillende manieren tentoon kunt stellen. Zo kun je er voor kiezen om hem neer te zetten als een soort kijkdoos. Je kijkt dan door een gat in de vorm van het Batman-logo naar binnen in de grot.
Je kunt er ook voor kiezen om de set open te vouwen, waar je dan meer een soort speelset aan overhoudt. Binnenin vind je onder andere een Batmobile en een Batcomputer die verschillende dingen kan weergeven. Met knopjes aan de achterkant van de set kun je allerlei dingen in de grot bedienen.