10 beste animatiefilms van 2019 die je samen met de familie wil kijken

Article
zondag, 29 december 2019 om 16:00
recensie wonder park brengt meisje june een magisch pretpark tot levenf1577054771
Er zijn dit jaar een heleboel toffe animatiefilms uitgegeven. Wij maken een overzichtelijk overzicht van de beste animatiefilms van 2019. Op die manier weet je welke films je eventueel hebt gemist of nog tof zijn om nog een een keer te bekijken. Voor de animatieliefhebbers was er dit jaar in ieder geval voldoende om te beleven!

10. Wonder Park

Een andere film die de lijst met beste animatiefilms van 2019 heeft weten te halen is Wonder Park. In deze film maken we kennis met een filmversie van Roller Coaster Tycoon. Tenminste, een soort van dan! De hoofdrolspeler van deze film is een ware pretpark-ontwerpster. Al op jonge leeftijd bedenkt ze de meest maffe attracties die allemaal in het fictieve Wonder Park komen te staan. Althans, het leek fictief… Plots is het wel heel echt.
Wanneer je een fantasie hebt en je laat die fantasie knappen door er niet meer in te geloven, dan kunnen er klaarblijkelijk nare dingen gebeuren. Wonder Park verandert in een wonderbaarlijk naar park. Geen zorgen! Het is geen enge film en een film die alle kleine kinderen ook gezellig met de ouders kunnen meekijken. Al wordt het Wonder Park wel een duistere plek nu het wordt overgenomen door de leegte en maffe vijanden.
Wonder Park is een familiefilm om met jong en oud van te genieten. Het is niet de allerbeste animatiefilm die dit jaar verscheen, maar zeker goed genoeg om van te genieten!
angry birds 2 nl st 1 jpg sd low copyright 2019 ctmg inc all rights reservedf1577054413

9. Angry Birds 2

Het begon allemaal als een videogame waarin een paar vogels op gebouwen van varkens werden afgeschoten. Hoe maf het ook klinkt, het sloeg aan. Er werden ontzettend veel versies van dat gekke spel gemaakt en mensen bleven het maar downloaden en spelen. Misschien omdat het gratis was (vast ook wel deels), maar ook omdat er behoorlijk wat humor in de games schuilde. Zo ging het over een maffe oorlog die helemaal nergens op uit leek te draaien. Vogels en varkens voerden op een cartooneske manier strijd met elkaar.
Dit avontuur werd al eerder in een humoristische film vertaald. Nu wordt het nogmaals herhaald in Angry Birds 2. Er zitten voldoende grappen in die zowel volwassenen als kinderen kunnen begrijpen, waardoor dit echt een film is om met heel het gezin lekker voor de televisie te kijken. Dit keer wordt de oorlog tussen vogels en varkens nog een stuk maffer omdat de aardsvijanden hun krachten moeten bundelen tegen een gezamenlijke vijand. Er blijkt nog een derde eiland te zijn waar niemand tot nu toe rekening mee hield.
Angry Birds 2 is verrassend goed voor een film gebaseerd op zo’n nietszeggende game. Vaak zie je dat gameverfilmingen floppen. Angry Birds 2 is geen hoogstaande film die je niet mag missen, maar laten we eerlijk zijn: als je hem mist, mis je wel veel lol.
abominable st 1 jpg sd low copyright 2019 universal picturesf1577054451

8. Everest: De Jonge Yeti

De volgende film op deze lijst is een film waarin een vleugje magie te bespeuren valt. In Everst De Jonge Yeti gaan we op pad met, de titel legt het al wel een soort van uit, een jonge Yeti met de naam Everest. Dit is een film met de kwaliteiten die we van DreamWorks gewend zijn. Dit avontuur komt van dezelfde studio als onder andere Shrek.
In de film zien we hoe een tienermeisje Yeti Everest ontdekt. Samen met haar vrienden gaat ze vervolgens op pad om Everest weer met zijn familie te kunnen herenigen. Dit is geen makkelijke taak. Zijn familie woont op het hoogste punt van de aarde en de reis hierheen is lang en gevaarlijk. Ondertussen is er een yeti-jager die het avontuur voor het tienermeisje niet makkelijk maakt. Hij heeft er alles voor over om Everest in een kooi op te sluiten.
Everest de Jonge Yeti is een gave film over yeti’s. Ben je op zoek naar een soortgelijke film die toch nog een kleine beetje beter is? Lees dan verder! Studio Laika heeft ook iets te bieden met een titel die later in deze special nog aan bod zal komen.

7. Spies in Disguise

Ook Spies in Disguise heeft het tot deze lijst met beste animatiefilms van 2019 weten te schoppen. Dit komt voornamelijk doordat de film wordt gedragen door ontzettend goede acteurs. De hoofdrollen zijn namelijk ingesproken door niemand minder dan Will Smith en de MCU-spider-Man acteur Tom Holland. Deze oorspronkelijke Fox Animation titel is uiteindelijk uitgebracht onder de vlag van Disney, wat mogelijk heeft geholpen om deze toffe acteurs zover te krijgen om hun stem uit te lenen voor de hoofdrolspelers van Spies in Disguise. Er is nog een derde naam die je niet wilt missen: Karen Gillan, Nebula in het MCU.
De film is geïnspireerd door de zes minuten durende short film Pigeon: Impossible. De film gaat over een charmante spion en zijn minder charmante en klungelige hulpje. De laatste is voornamelijk slim en daardoor in staat om hele toffe gadgets in elkaar te flansen. Samen zijn ze niet per se een geweldig team, omdat ze regelmatig mot hebben. Maar wanneer ze hun geschillen aan de kant kunnen zetten, weten ze veel voor elkaar te krijgen.
Spies in Disguise is een project van Nick Bruno (Epic, The Peanuts Movie) en Troy Quane (Ice Age: Collision Course). Beide heren weten duidelijk hoe je een animatiefilm maakt.
missing link blu ray review een flink avontuur 154378 1

6. Missing Link

Eerder namen we al een titel met een yeti op in deze lijst met beste animatiefilms van 2019. Op dat moment werd al vermeld dat er nog een film was waarin een yeti een belangrijke toffe rol vertolkte. We zijn ondertussen bij die titel aangekomen. Missing Link is een stop-motion film van Laika. Dit is een studie die filmkijkers eerder al omver wist te blazen doordat ze elke keer weer laten zien hoe goed ze wel niet zijn met stopmotion. Denk aan titels Coraline, ParaNorman en The BoxTrolls. In april 2019 bracht de studio Missing Link uit.
Ook deze film gaat over een Yeti die op zoek is naar familie. Dit keer moet er niet worden afgereisd naar de hoogste plek op de wereld, maar naar een bijzondere plek waar andere Yeti’s wonen. Een plek waar Mr. Link vredig zou kunnen leven zonder bang te zijn voor mensen. Door de jaren heen heeft hij de mensen goed leren kennen, vandaar dat hij ook vloeiend Engels spreekt. Toch zou hij liever onder zijn soortgenoten willen zijn. Sir. Lionel Frost moet hem hier bij helpen. Een onderzoeker die lid wil worden van een elitaire club die hem alleen toelaat als hij bewijst dat de Yeti bestaat. Ondertussen is er ook nog een Yeti-jager die het niet makkelijker maakt om de onderzoeker zijn werk uit te laten voeren.
Dit is een film die vooral op kinderen is gericht. Hij is ook leuk voor volwassenen, maar zeker niet in dezelfde zin als dit bij films als Coraline was. Toch weten de personages van Missing Link een magische beleving op het filmdoek te toveren. Daarom kreeg de film een 7,5 in de Missing Link Bluray review. Vooral de animatie is ontzettend goed gelukt!

how to train your dragon 3 review 4k blu ray 151383 1

5. How to Train Your Dragon 3

How To Train Your Dragon 3 heeft een heleboel teweeg gebracht bij jonge kijkers. Er zijn ontzettend veel kinderen die na het zien van de film nog Lopen Op De Maan zingen, omdat het nummer zo in hun hoofd is blijven hangen. Het is niet de Let It Go onder de DreamWorks films, maar het heeft zeker de nodige impact gemaakt bij kinderen die fan zijn van de serie.
Ook voor volwassenen is How To Train Your Dragon 3 een geweldige film waarbij je weer wordt blootgesteld aan een flinke dosis gezonde humor. Dit keer maak je kennis met twee draken die een beetje cliché op elkaar verliefd raken. Het probleem is dat de draken niet zomaar in deze wereld kunnen blijven omdat er telkens jacht op hen wordt gemaakt. In de film moet er dan ook alles aan worden gedaan om de draken naar The Hidden World te brengen. Dit is een geheimzinnige plek die alleen maar bekend is onder de draken.
How Train Your Dragon 3 eindigd de trilogie met een 8,0 in de review.
the secret life of pets 2 st 11 jpg sd high c 2018 illumination entertainment universal pictures 912x513f1577054640

4. The Secret Life of Pets 2

Een andere titel die zeker de moeite waard is, is The Secret Life of Pets 2. Ook deze keer gaan we op avontuur met maffe dieren die naast hun gewone huisdierenleventje een hele andere agenda hebben. Zo hebben ze allemaal geheime levens waar hun baasjes niks van afweten. En soms is het maar beter! Anders zouden die zich helemaal het apelazarus schrikken omdat de dieren in de nodige gevaarlijke situaties terecht komen.
Dit keer is een baby aan de familie toegevoegd. Onze trouwe viervoeter uit de eerste film is terug en voelt zich enorm verantwoordelijk voor deze baby. Hij wil er dan ook alles aan doen om het deze baby naar zijn zin te maken en te voorkomen dat deze gevaarlijke situaties opzoekt. Dat is daarentegen makkelijker gezegd dan gedaan. Al snel loopt het uit de hand.
The Secret Life of Pets 2 is een film om met het hele gezin van te genieten. Je hoeft niet de eerste film te hebben gezien, al zorgt dit er wel voor dat het plezier nog groter is.
the lego movie 2 review blu ray emmet in de ruimte 152870

3. The LEGO Movie 2

Het is opvallend hoeveel goede vervolgen dit lijstje met beste animatiefilms van 2019 hebben gehaald. Zo zijn er dit jaar een heleboel pareltjes van vervolgen uitgekomen. Iets wat bewonderenswaardig is, want vaak is een vervolgfilm toch minder goed dan het eerste deel. Ook The LEGO Movie kreeg dit jaar een vervolg. En wat was dit een sensatie!
Alhoewel de film hier en daar zijn mankementen had (lees hierover meer in de The LEGO Movie 2 review), is het een film die zowel voor jong en oud een heleboel entertainment teweeg weet te brengen. Herinner jij je nog die catchy song Everything is Awesome? Dit tweede deel is een ware musical vol met toffe nummers die in je hoofd blijven zitten. De humor gaat je buikpijn bezorgen van het lachen. Al zijn niet alle momenten om te lachen. Zo is er een ware en serieuze oorlog gaande tussen LEGO en het wat kinderlijkere DUPLO.
Ben je nog niet overtuigt waarom je The LEGO Movie 2 een keer moet zien? Lees dan de review!
toy story 4 review spork story het avontuur van de suicidale spork 151728f1675933068

2. Toy Story 4

Toy story 4 was sowieso één van de beste animatiefilms van 2019. Niet alleen scoort deze titel zo hoog omdat het laat zien hoe goed animatie door de jaren is ontwikkeld (vergelijk de prachtige flexible animaties van deel 4 eens met eerdere delen), ook is het een titel die barstensvol humor zit die voor zowel jong als oud echt geweldig is.
Jaren nadat deel 3 op de markt kwam, heeft Disney Toy Story nieuw leven ingeblazen. We gaan op avontuur met een nieuw stukje speelgoed: Vorkie. Dit maffe stuk speelgoed is eigenlijk een spork die door het kleine meisje Bonnie met liefde in elkaar gezet. Vorkie wordt geacht vanaf dat moment zich als speelgoed te gedragen. Hij weet daarentegen niet beter dan dat hij een stuk vuilnis is. Het is toch geen speelgoed? Hooguit Bonnies trouwe vuil.
Toy Story 4 is een prachtfilm die elke Disney-liefhebber een keer moet hebben gezien. Deze animatiefilm kreeg maar liefst een 8,5 in de Toy Story 4 review.
frozen 2f1572539797

1. Frozen 2

Ook Frozen 2 mag niet ontbreken in deze lijst met de beste animatiefilms van 2019. Nadat Frozen 1 niemand meer los kon laten met hits als Let It Go, hoor je nu al kinderen door de straten Into The Unknown zingen. Voor zover dat lukt! Frozen heeft door de jaren heen de harten van een heleboel jonge en oude kijkers gestolen. Het tweede deel is daarop geen uitzondering, want opnieuw gaan we op avontuur met bijzondere figuren.
Dit keer is het aan Elsa om een stem te volgen die haar meer kan vertellen over de oorsprong van haar krachten. Ze wordt vergezeld door de maffe sneeuwpop Olaf (die zoveel geinige scénes heeft dat hij een eigen serie op Disney+ zou verdienen), Christoff, Anna en rendier Sven. De muziek van deze nieuwe film blijft niet zo goed in je kop hangen als deel één, maar is toch geweldig in beeld gebracht. Zo krijgt Christoff rondom één van zijn liedjes een hele videoclip.
Frozen 2 is momenteel nog in de bioscopen te zien. Dit wil je niet missen! Voordat het jaar is afgelopen kun je deze film dus nog in een warme bioscoopstoel beleven met wat popcorn en een heerlijke frisdrank in de hand. Tip: zet even eerst alle liedjes op Spotify op, dan kun je in je hoofd met alle liedjes meezingen.

Populair Nieuws