Missing Link Blu-ray Review - Een flink avontuur

  Het is alweer een tijdje geleden sinds befaamde animatiestudio Laika met een nieuwe titel verscheen. Na het succesvolle Kubo and the Two Strings is Laika in 2019 terug met een gloednieuwe komedie, Missing Link genaamd. In onze Missing Link Blu Ray review kom je erachter of de grappen van Missing Link de kwaliteiten van Laika niet in de weg zitten.

  Laika

  Missing Link gaat over avonturier/ontdekkingsreiziger Sir Lionel Frost die al jaren droomt van een lidmaatschap bij een exclusieve club voor elite die uitzonderlijke beesten hebben gevonden. In de tijd voor het internet, satellieten en vliegtuigen werd alles immers nog uitgevogeld door onverschrokken heren die zich slechts lieten leiden door hun speurneus. Dit is precies wat Lionel gaat doen om zichzelf te bewijzen, zodat hij eindelijk onderdeel mag worden van het elitaire clubje. Zijn doel: Bigfoot vinden en mee terugnemen naar Engeland.

  Simpel verhaal

  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want in de negentiende eeuw vloog je niet zomaar even met KLM van Europa naar de VS. Sir Lionel moet het dan ook doen met een bootreis en dat terwijl hij op de voet gevolgd wordt door een premiejager die niets liever wil dan Bigfoot, die beter bekend staat als Mr. Link, omtoveren tot een bondgekleurd tapijt.

  In de opzet klinkt het verhaal van Missing Link niet erg bijzonder en, zoals met een kinderfilm te verwachten valt, kinderlijk. In de praktijk is dit gelukkig niet het geval, doordat er genoeg wendingen zijn om het verhaal spannend te houden. Ook helpen de sterke dialogen goed mee, want die weten er constant voor te zorgen dat je zit te lachen. Tussen het schaterlachen door val je dan ook als een blok voor de personages en hun vreemde trekjes.

  Zo kun je alleen maar gieren om de deftige manier waarop Lionel Bigfoot wil opvoeden en neemt Bigfoot zelf iedere taak net iets te serieus. Als sneeuw voor de zon smelt je hart voor het dynamische duo en is het net alsof jij met ze op avontuur bent. Een adembenemend avontuur wel te verstaan.

  Missing Link Blu Ray Review - Laika Studios

  De 7 wereldwonderen zijn er niets bij

  Vanaf de eerste seconde krijg je betoverende beelden voorgeschoteld die laten zien waarom Laika zo goed is in het maken van stop-motion animatie. Van klei worden levensechte landschappen geschapen die er door de menging van verschillende kleuren alleen nog maar mooier uitzien. Ondanks dat we hier niet te maken hebben met een 4K Blu-ray weet Missing Link er beter uit te zien dan mening 4K-film en dat heeft puur te maken met de zorg die in de belichting en kleur van shots is gestopt.

  Toch is het niet alleen de belichting waarin Missing Link uitstraalt, want ook de animatie zelf zit goed in elkaar. Je zou niet zeggen dat het om personages van klei gaat als je naar de bewegingen kijkt en bij actiescènes wordt al helemaal duidelijk dat Laika de koning van stop-motion is. Die zijn namelijk spectaculair en weten ervoor te zorgen dat jij nog meer popcorn in je mond wilt drukken.

  Missing Link Blu Ray Review - Laika Studios

  Een lach en een traan

  Toch zal je niet constant eten in je mond kunnen stoppen tijdens Missing Link, want de helft van de tijd ben je ook bezig met lachen. Tenminste, dat is de bedoeling. Humor staat centraal in de film, zowel dankzij grappen en grollen als hier en daar wat fysieke humor. Helaas slaan de grappen en grollen ook hier en daar de plank flink mis.

  Waar je weet dat je zou moeten schaterlachen, komt er nauwelijks een glimlach vanaf. Daartegenover staat dan wel weer dat een aantal grappen hilarisch zijn, zoals Mr. Link die het warm heeft in zijn veel te kleine driedelige pak. Hij wil een luchtje scheppen en mag van Lincoln het raam openzetten. Link begrijpt dit als het raam kapotslaan, waarna de tranen over je wangen rollen.

  Missing Link Blu Ray Review - Laika Studios

  Missing Link Blu-ray Review - Avontuur voor de familie

  Al met al kunnen we zeker stellen dat Missing Link voor een goede dosis plezier zorgt als het aankomt op een leuk (en kinderlijk) verhaal. Volwassenen zullen iets minder snel in het avontuur getrokken worden, maar zullen nog steeds met volle teugen genieten van de wonderschone animatiekwaliteit van Laika.

  Helaas zal de humor niet bij iedereen in de smaak vallen, maar dat moet voor kinderen niet zo'n groot probleem zijn. Die raken verliefd op de personages en hun scherpe dialogen, terwijl ze hun ogen (net als volwassenen) uitkijken. De kunst die Laika op het scherm weet te toveren weet sommige 4K-Blu-rays zelfs uit het water te blazen en dat doe je niet zomaar.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Magische beelden en kleuren
  • Fantastische animatie van Laika
  • Toffe personages
  • Leuk verhaal...
  • ...maar erg ingericht op kinderen
  • Humor slaat de plank soms mis

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.