De beste series die Ziggo Go te bieden heeft

  Sinds Ziggo in Nederland is begonnen met de streamingdienst Ziggo Go kunnen we genieten van een aantal topseries, met HBO als hofleverancier. Dit zijn de beste series die je momenteel kan vinden op de dienst van Ziggo.

  Ziggo Movies & Series XL

  Game of Thrones

  Uiteraard kan deze lijst niet zonder het paradepaardje van HBO, die dit jaar het laatste seizoen heeft gehad. Die afsluiter viel helaas tegen, maar dat neemt niet weg dat we getrakteerd zijn op een meesterwerk in televisieland.

  Voor degene die de afgelopen paar jaar de media heeft ontweken: Game of Thrones is gebaseerd op de A Song of Ice and Fire-boeken van George R.R. Martin, waarin een aantal families in het fictieve koninkrijk Westeros op de voet worden gevolgd. Het begint allemaal vrij rustig, maar al snel wordt het land geteisterd door oorlog, politieke machtsspelletjes en verraad.

  Het geheel wordt bovendien op je beeldscherm getoverd door een sterke art direction en een grote, talentvolle cast. De serie is voor een aantal acteurs dan ook de springplank geweest naar wereldwijde roem, maar ook bekende acteurs als Sean Bean passeren de revue. Game of Thrones moet je in je leven gezien hebben en Ziggo Go heeft gelukkig alle 73 afleveringen op de dienst staan.

  Ziggo Movies & Series XL

  Watchmen

  Watchmen is een naam die bekend in de oren zal klinken, want onder dezelfde naam is eerder een graphic novel uitgekomen van Alan Moore en dat boek is tevens verfilmd door Zack Snyder. De HBO-serie zal niet nog een keer hetzelfde verhaal naar het scherm brengen, maar is juist een sequel die zich 30 jaar na de gebeurtenissen in het origineel afspeelt.

  In de ‘echte wereld’ van Watchmen is Robert Redford al een paar decennia de president, heeft Amerika de Vietnam-oorlog gewonnen en moet de politie rondlopen met maskers als bescherming. Het politiedepartement van het stadje Tulsa heeft namelijk te maken met een Ku Klux Klan-achtige organisatie die het op hen heeft gemumt. Al snel loopt de situatie compleet uit te hand en wordt de kijker van de ene vreemde situatie in de andere gegooid.

  Dat de serie in de eerste paar afleveringen veel vragen opwerpt is geen verrassing, want de serie is van de hand van Damon Lindelof. De screenwriter is eerder al verantwoordelijk geweest voor Lost en The Leftovers, series die ook niet meteen duidelijkheid bieden. De raadsels en mysteries van Watchmen zorgen ervoor dat je maar door blijft kijken, want je wil antwoorden hebben op alle aparte gebeurtenissen in Tulsa. Voor alle antwoorden moet je wel even wachten, want het eerste seizoen is momenteel iets over de helft op Ziggo Go.

  Ziggo Movies & Series XL

  Barry

  Een serie over een moordenaar die een normaal leven wil oppakken. Waar hebben we dat toch eerder gehoord? Hoewel de opzet lijkt op Dexter, is Barry een compleet andere serie dan het vroegere paradepaardje van Showtime.

  In de serie volgen we namelijk de gelijknamige titelfiguur (gespeeld door Bill Hader) die na zijn tijd bij het leger in Afghanistan een huurmoordenaar is geworden. Barry is alleen niet bepaald gelukkig met zijn baan en tijdens het volgen van een doelwit komt hij per ongeluk bij een acteerschool terecht. Hij lijkt zijn roeping daar te hebben gevonden. Helaas voor Barry blijft zijn oude baan hem achtervolgen, wat zorgt voor spannende, maar ook hilarische situaties.

  Barry is een vreemde, maar geweldige combinatie van een zwarte komedie en een drama. Bill Hader draagt de hoofdrol met verve en ook zijn collega’s zetten geweldig werk neer. Vooral Henry Winkler als zijn acteerdocent en Anthony Carrigan als de Tsjetsjeense gangster NoHo Hank. De twee seizoenen van Barry die op Ziggo Go staan laten je achter met een traan en een enorme lach.

  Ziggo Movies & Series XL

  Westworld

  Net zoals een aantal andere titels in deze lijst is Westworld geen origineel idee. In de jaren 70 kwamen namelijk een tweetal films uit - Westworld en Futureworld - met hetzelfde concept: een pretpark dat is gevuld met androids krijgt te maken met een probleem, waardoor de robots zich niet meer gedragen zoals gepland. Met dodelijke resultaten tot gevolg.

  Westworld is alleen geen overbodige serie, want naast het nodige updaten van de visuals gaat de serie een stuk dieper op de materie in. De androids in het pretpark krijgen daarnaast ook allemaal een eigen smoel en voelen soms zelfs menselijker aan dan hun makers.

  Met filosofische vraagstukken, een paar grote verrassingen en ijzersterk acteerwerk (van onder andere Anthony Hopkins, Evan Rachel Woods en Jeffrey Wright) is Westworld dan ook een serie op Ziggo Go die zeker het kijken waard is. Zelfs als je helemaal niks met het Wilde Westen hebt. In 2020 komt bovendien het derde seizoen uit, die je vervolgens meteen kan volgen op de dienst wanneer de afleveringen uitkomen.

  Ziggo Movies & Series XL

  Euphoria

  Soms kunnen we helemaal wegzakken in een fantasievolle wereld of komische situaties, zodat we de harde werkelijkheid even lekker kunnen vergeten. Andere series daarentegen confronteren ons juist met de donkere onderwerpen van het leven. Zo ook Euphoria.

  In de serie volgen we een groep High School-studenten die in de bloei van hun leven zijn, met Rue Bennett (Zendaya) als middelpunt. Rue worstelt zelf met een drugsverslaving, maar haar leven komt op de kop te staan wanneer ze Jules, het nieuwe gezicht op school ontmoet.

  Het klinkt allemaal vrij onschuldig, maar Euphoria schuwt niet om huiselijk geweld, drugsgebruik en seksueel geweld vol in beeld te brengen. Denk je daar wel mee om te kunnen gaan, dan kan je nu alle acht afleveringen van het eerste seizoen kijken op Ziggo Go.

  Ziggo Movies & Series XL

  His Dark Materials

  Het lijkt bijna alsof producenten geen originele ideeën meer hebben, want His Dark Materials is de volgende televisieserie die gebaseerd is op een boekenreeks. Deze keer is de gelijknamige trilogie van Philip Pullman aan de beurt. De schrijver zag zijn werk bovendien eerder al op het witte doek verschijnen met The Golden Compass uit 2007. De serie gooit het alleen over een iets andere boeg.

  Waar The Golden Compass namelijk werd gepresenteerd als een vrij luchtig sprookje in de aard van de Narnia-films, daar is de BBC-versie van His Dark Materials behoorlijk duister. In de alternatieve wereld hebben alle mensen een dierlijke compagnon, een Daemon, die de manifestatie is van hun ziel. Tussen die dierenboel door komt de wees Lyra (Dafne Keen uit Logan) achter een gevaarlijk geheim, waar onder andere de machtige Lord Asriel (James McAvoy) bij betrokken is.

  Wil je alle geheimen ontrafelen, dan kun je de serie elke week volgen op Ziggo Go. Momenteel staan er vier afleveringen op de dienst, maar het eerste seizoen zal in totaal acht afleveringen tellen en een tweede seizoen is al bevestigd. Je bent dus precies op tijd om misschien wel de start van het volgende fenomeen mee te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.