5 redenen waarom je His Dark Materials moet kijken!

  His Dark Materials is een gloednieuwe serie geproduceerd door BBC Studios, New Line Cinema en Bad Wolf voor HBO en BBC One. Het is een verfilming van de boekentrilogie die geschreven is door Phillip Pullman. In dit artikel geven wij aan waarom je de serie wel of niet moet kijken.

  Een meisje kan de hele wereld redden

  Het verhaal gaat over een meisje genaamd Lyra Belacqua. Een weeskind dat woont in Jordan College, Oxford. Op een dag komt Lord Asriel langs op de school, maar niet voor een leuk bezoekje. Hij heeft namelijk iets gevonden wat het lot van iedereen op de planeet kan veranderen. Lyra komt achter Lord Asriels geheimen en zo komt ze terecht in een situatie waar ze niet uit kan ontsnappen.

  Aapjes en schattige poesjes

  De serie bespaart niet op special effects. Elke visual in de serie ziet er prachtig uit. Van de CG omgevingen tot aan de diertjes die daemons worden genoemd. Dat moet ook wel aangezien BBC heeft aangegeven dat His Dark Materials een van haar meest dure shows ooit gemaakt is. Naast het feit dat de daemons leuk zijn om naar te kijken, hebben ze ook allemaal hun eigen persoonlijkheden die goed op het beeldscherm naar voren komen.

  HBO

  Een cast waar je van kan dromen

  Het is misschien wel een van de lastigste gedeeltes van een goede film of serie maken: een cast. Een cast zoeken die de personages ook echt tot leven brengen, maar dat is deze cast zeker gelukt. Van Lyra tot Mrs.Coulter en zelfs de daemon van Lord Asriel: alles is raak. Elk personage komt tot leven en je voelt wat door hen heen gaat. Als voorbeeld heeft Mrs.Coulter kwaad in haar zin, maar toch merk je dat ze wat voor Lyra voelt als ze begint te huilen na een ruzie die ze hebben gehad. Daardoor begin je toch een beetje sympathie voor het karakter te voelen.

  Waarschijnlijk heb je de cast ook eerder gezien. Lyra (Dafne Keen) ken je misschien wel van de film Logan, waarin ze Wolverine’s dochter speelde. Verder zien we Lord Asriel (James McAvoy) van X-Men en The Chronicles of Narnia en Mrs.Coulter (Ruth Wilson) van Luther en The Affair. Kort gezegd: een top cast.

  De componist flikt het weer!

  Qua muziek in deze serie zit het ook wel snor. De show bevat bomvol soundtracks die elk een eigen gevoel mee geven. Als de intro van de show begint, krijg je al kippenvel, maar wat verwacht je anders van de protegé van de enige echte Hans Zimmer? Lorne Balfe heeft samen met Hans Zimmer gewerkt aan de soundtrack van Modern Warfare 2, maar heeft daarnaast ook muziek gecomponeerd voor Beyond: Two Souls, Assassins Creed 3, Dunkirk en Pirates Of The Caribbean.

  Ondergetekende vindt de soundtrack van The Main Theme en The General Oblation Bord het beste. De eerste geeft je een magisch, avontuurlijk gevoel en de tweede is letterlijk the stuff of nightmares.

  Een duistere, volwassen toon

  Qua verhaal is er ook weinig over te klagen. Heel af en toe heb je het gevoel dat de serie een beetje langzaam wordt opgebouwd, maar dan komt er toch weer een scene die je aandacht pakt. Het voelt meer alsof je een hele lange, maar toffe film aan het kijken bent , waardoor je je geen seconde verveelt. De mooie cast, het verhaal, de muziek en de daemons zorgen er voor dat je aan het eind van je wiegje zit.

  Het verhaal is ook niet zo vrolijk als in de filmadaptatie. De boeken van Philip hadden een meer duistere en volwassen toon en daar willen de makers van de show zich ook aan houden. Dit is zeker geen serie voor kinderen en er worden mensen vermoord. Dat vinden wij alleen maar leuk.

  Daarnaast is het te zien aan de vele opmerkingen van mensen dat deze nieuwe adaptatie dicht bij de boeken schuurt en dat de community blij is dat de boekentrilogie van Philip toch een kans krijgt. Na maar liefst twee afleveringen in de show, lijkt deze nieuwe serie meer geliefd te zijn dan de filmadaptatie The Golden Compass die in 2007 uit kwam.

  Wij zijn heel benieuwd naar hoe het verhaal verder loopt en of de rest net zo goed zal zijn als het knallende begin! Wat denk jij over deze serie en zal het de boeken wel blijven volgen? Laat het weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.