Het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni

  E3 2018 is begonnen en het was gisteren aan Nintendo om flink uit te pakken. Het Japanse bedrijf heeft zeker een poging gedaan, maar had niet als enige nieuws te melden. Dit is het en daarom ook het onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni.

  Er is wederom genoeg E3 nieuws bekendgemaakt dinsdag. Dit is niet vreemd want Nintendo bracht een persconferentie met haar mee dinsdag. Dit is het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni.

  10. Overcooked 2 komt al over twee maanden

  Het is heus en waar, Overcooked 2 is daar. Het vervolg op Overcooked werd door Team 17 aangekondigd tijdens de E3 2018. Wederom zul je alleen of in co-op gerechten moeten voorbereiden terwijl de chaos van de keuken het eten kan doen aanbranden.

  In een race tegen de klok is het aan de speler om een zo hoog mogelijke score te behalen en het tweede deel zal een flink aantal nieuwe keukens en personages met zich meebrengen. Het is nog onbekend of de grote schurk uit het eerste deel, het reusachtige spaghetti-monster terugkeert. Overcooked 2 komt op 7 augustus worden uitgebracht op de Nintendo Switch.

  9. The Quiet Man onthuld door Square Enix

  Aan de hand van een korte trailer werd een compleet nieuwe game van Square Enix onthuld. Het gaat om The Quiet Man, een game die een verhaal vol actie moet gaan mixen met cinematische elementen. Volgens Square Enix is de game in één speelsessie uit te spelen, dus het spel lijkt daarmee niet al te lang te zijn.

  De game komt exclusief uit op de PlayStation 4 en PC, maar wanneer is nog een groot raadsel. De sfeerbeelden van de trailer maken wel duidelijk dat er sprake zal zijn van een handgemeen. Hoe deze schermutseling uitpakt weten we niet, maar het is wederom een extra reden om je niet in een donker steegje te bevinden. Het is ook met recht een onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni, want van het bestaan wist nog niemand.

  8. God of War krijgt een New Game Plus modus

  Er zijn genoeg gamers die maar niet genoeg kunnen krijgen van God of War en dat zorgt voor flink wat feedback. Sony en ontwikkelaar Santa Monica Studio hebben deze luid en duidelijk gehoord en de grootste vraag is naar een New Game Plus modus. Deze komt daarom binnenkort naar de game.

  Door middel van een patch gaat de modus gratis en voor niets toegevoegd worden aan de game. Met new game plus kun je normaal gesproken tegen nog sterkere vijanden strijden waarbij er nieuwe wapens en uitrustingen aankomen. Of dit ook het geval is voor God of War is nog niet duidelijk, want er zijn nog maar weinig details vrijgegeven.

  7. Daemon X Machina gaat voor actie

  Nintendo onthulde tijdens de Nintendo Direct van E3 2018 een gloednieuw game. Het gaat om Daemon X Machina en lijkt een actiegame te worden met grote mechs. Dit alles speelt zich af in een wereld met een kleurrijke cartoon artstijl. Het was onverwacht en daarom ook het onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni.

  Wanneer de game precies uitkomt, is nog niet bekend op een eerste indicatie na. De game staat voor nu gepland om in 2019 uit te komen en wordt ontwikkeld door First Studio en Marvelous Entertainment. Het is maar de vraag of er iets overblijft van de stad waarin één van de gevechten zich afspeelt, want gigantische robots lijken niet goed samen te gaan met het stadsleven.

  6. Xenoblade Chronicles 2 DLC onderweg

  De komende maanden kunnen we gezamelijk uitkijken naar een gloednieuwe DLC voor Xenoblade Chronicles 2. De DLC heet Torna: The Golden Coutry en in dit verhaal gaan we het verleden van Jin en zijn vrienden uitpluizen. Dat gaat natuurlijk gepaard met nieuwe omgevingen en nieuwe vijanden.

  Deze zagen we in de trailer dan ook zeker voorbijkomen, want Rinker Elks en Greetz Antol zijn nieuwe toevoegingen. In de bovenstaande trailer was ook te zien dat de DLC Aegis tegen Aegis laat vechten, maar hoe dit in zijn werk gaat is nog niet bekend. De DLC gaat op 14 september uitkomen en is alleen te spelen als je in het bezit bent van Xenoblade Chronicles 2.

  5. Fortnite is vanaf nu beschikbaar op de Nintendo Switch

  Het leek er al een tijdje aan te komen, maar vanaf heden is het daadwerkelijk mogelijk om uit de Battle Bus te springen op de Nintendo Switch. Fortnite is direct na de Nintendo Direct uitgebracht op de hybride en is gratis te downloaden. De populaire game werd al verwacht als aankondiging, nadat er eerder deze maand data van het spel werd aangetroffen op de Nintendo Switch eShop. Het is natuurlijk een groot onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni.

  4. Fire Emblem Three Houses uitgesteld naar 2019

  Het was eerder al bekend dat er een nieuwe Fire Emblem game aan zat te komen, maar de officiele onthulling kwam gepaard met wat vervelend nieuws. De game komt namelijk niet meer in 2018 uit, maar het voorjaar van 2019. Desalnietemin werd de game met een grote trailer uit de doeken gedaan en werd er een titel gegeven. De game heet Fire Emblem Three Houses.

  De trailer bracht ook een aantal gameplay beelden met zich mee en wederom staat grootschalige oorlogsvoering centraal. Daarnaast kwamen ook de eerste verhaaldetails naar buiten, want het ziet er naar uit dat we op stap gaan met Edelgard en Byleth. Het is overigens voor het eerst sinds 2008 dat er een Fire Emblem uitkomt op een console, want de laatste was Radiant Dawn op de Nintendo Wii.

  3. Super Mario Party onthuld en komt dit jaar

  Het is tijd voor een feestje want er is een nieuwe Mario Party aangekondigd en ditmaal wel voor de Nintendo Switch. Super Mario Party heet het nieuwe deel en zal een scala aan mini-games bevatten die je samen met vrienden en familie kunt spelen. De nieuwe Mario Party maakt het ook mogelijk om lokaal met meerdere systemen te spelen.

  Bekende personages als Mario, Bowser en Peach zullen deelnemen aan dit feestje en de game is in co-op met maximaal vier personen offline te spelen. Of er een online multiplayer aanwezig is, moet nog blijken. De game komt op 5 oktober uit op Nintendo Switch. De aankondinging kwam uit het niets en is daarom ook onderdeel van het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni.

  XGN

  2. Komt er een nieuwe Xbox in 2020?

  De eerste games voor de volgende generatie consoles zijn al bekend dankzij Bethesda. Dit worden namelijk Starfield en The Elder Scrolls VI, maar wanneer die komen weet nog niemand. Toch lijken nu ook de eerste details te verschijnen van de volgende Xbox, want die komt mogelijk al in 2020.

  De volgende generatie Xbox heeft de codenaam Scarlett, maar dat is niet alles. Het lijkt er namelijk op dat het niet om één console gaat, maar meerdere. De nieuwe Xbox werd eerder tijdens E3 2018 ook al genoemd tijdens de Microsoft E3 2018 persconferentie.

  Nintendo

  1. Super Smash Bros. Ultimate gaat voor goud

  Nintendo liet vooraf al weten dat de focus op de nieuwe Super Smash Bros zou komen te liggen, maar dat het zo groot zou zijn kwam als een verrassing. Super Smash Bros Ultimate gaat de nieuwe Smash Bros heten en de game gaat letterlijk alle vechters die ooit in Super Smash Bros verschenen bevatten. Snake, Pichu en de Ice Climbers keren terug en zullen het opnemen tegen nieuwe personages als Ridley en de Inklings.

  Offline en online is het wederom mogelijk om met maximaal acht spelers te vechten, maar er komen ook wat veranderingen. Echo Fighters zijn namelijk geintroduceerd en dat ga je in de game terugzien bij een aantal personages. Pit en Dark Pit zijn bijvoorbeeld Echo Fighters en het gaat dan ook om personages die eigenlijk voor elkaar inwisselbaar zijn. Op deze manier wordt Daisy ook toegevoegd aan de Super Smash Bros Ultimate en als laatste werd bekendgemaakt dat de game op 7 december uitkomt.

  Dit was het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni

  Dit was het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 12 juni, maar E3 begon natuurlijk al eerder. Je kunt alles over het belangrijkste E3 nieuws van 9 juni lezen, maar we hebben ook het belangrijkste E3 nieuws van zondag 10 juni voor je op een rijtje gezet. Het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni hebben we ook voor je klaarstaan.

  Xenoblade Chronicles 2

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.