Tijdens de persconferentie van Square Enix, Ubisoft, de PC Gaming Show en maar liefst Sony hebben wij enkele nieuwtjes geselecteerd die je echt niet kunt missen. Laten we starten met het belangrijkste E3 nieuws van maandag 11 juni.

Heel veel gameplay details

Er was een overvloed aan gameplay van games die we al wisten dat ze gingen verschijnen. Hierbij springt er voornamelijk tussenuit dat er nieuwe Death Stranding gameplay is getoond (waar we later op terugkomen) en zodoende ook wat nieuwe details bekend zijn geworden over de Shadow of the Tomb raider gameplay.

Shadow of the Tomb Raider bevat stealth elementen en het is belangrijk dat Lara een wordt met de jungle. Alleen met die kennis kan ze overleven. Terwijl je tussen de bomen door springt, kun je vijanden vanuit de lucht bespringen. Ook is verteld dat je 360 graden onderwater kunt zwemmen en exploreren, dat je de muren kunt gebruiken om tegenaan te lopen en voor deze nieuwe Tomb Raider wordt een hub beloofd waar de vorige games 'u' tegen mogen zeggen.

Ook zagen we hoe onze spinnenheld flink wat vijanden in de pan hakt tijdens nieuwe Marvel's Spider-Man gameplaybeelden. Zo rost hij bad guys rond als Rhino en Scorpion in elkaar.