Beste E3 2018 co-op games om naar uit te kijken

  Ben je die single player zat? Pak dan twee of meer controllers erbij en geniet van lekker couch co-op. Wij vatten wij de beste E3 2018 co-op games samen, zodat jij straks kunt kijken hoe goed jij bent in de samenwerking.

  Met deze games hoeven jij en je vrienden je nooit te vervelen. Een game is in je eentje leuk, maar wanneer je hem samen met anderen speelt ervaar je vaak dubbel zoveel plezier. Titels als Gears of War 5 zijn niet opgenomen in deze special omdat nog niet officieel is bevestigd dat dit in het nieuwe deel ook weer een co-op functie heeft.

  Unravel 2 (PS4, Xbox One en PC)

  We starten de beste E3 2018 co-op games met een tip waar je direct iets aan hebt!

  We starten deze special met de beste E3 2018 co-op games met Unravel 2. Deze game kwam best als een verrassing. In aanloop naar de E3 persconferenties werd de game plots gelanceerd. En wat al helemaal tof was: deze game is nu al speelbaar.

  Opnieuw kruip je in de rol van het wollige personage Yarny. Deze keer hoef je niet alleen met wol te spelen, omdat het altijd mogelijk is om een vriend voor dit spel uit te nodigen. Samen probeer je dan naar het einde van een level te lopen en puzzels te voltooien, zonder elkaar in de weg te hoeven zitten. De nieuwe co-op functies zorgen er bovendien voor dat jij met je vrienden en familie samen gaat werken om Unravel 2 volledig uit te spelen.

  Unravel wist in het eerste deel spelers al te overdonderen. Mede door de unieke platformervaring gaven we in de Unravel review deze game een 9.0.

  Overcooked 2 (Switch) tussen beste E3 2018 co-op games

  Ook Overcoocked 2 was één van de beste E3 2018 co-op games

  Na het eerdere co-op succes van Overcooked kan ook Overcooked 2 niet ontbreken aan deze lijst met beste E3 2018 co-op games. Opnieuw krijg je pannen, groenten, broodjes en vlees in je handen geduwd en moet je samen met je maatje proberen om hier binnen mum van tijd de lekkerste gerechten mee te maken. Maar regelmatig zul je voor problemen komen te staan want zonder dit goed te organiseren lukt het niet om een meesterkok te worden.

  Het smakelijke eerste deel werd in de oven voorgegaard tot een prachtige 8.5 in de Overcooked review. Dit nieuwe deel lijkt vergelijkbare knotsgekke co-op te gaan bieden. Met unieke karakters en levels zul jij je uren vermaken. Daarnaast bleek uit het eerste deel al dat de Nintendo Switch zich perfect voor deze game leent door de Joy Cons als losse controllers te gebruiken.

  Super Mario Party (Switch)

  Ook kunnen er weer flink wat dobbelstenen worden gegooid, meters op spelborden worden afgelegd en de nodige minigames uit de kast worden gehaald. Haal je vrienden en familie erbij om ze eens flink in te maken in één van de leukste digitale bordspelreeksen die er bestaat. Mario Party komt ook naar de Nintendo Switch.

  Deze nieuwe couch co-op game werd aangekondigd tijdens de Nintendo E3 persconferentie. Vooralsnog is er vrij weinig over de game bevestigd, maar er zijn zeker de nodige aannames te doen. Zo zijn we van de games gewend dat we weer een verse lading minigames krijgen die gebruik zullen maken van de functionaliteiten van de console.

  In ieder geval kun je vanaf 5 oktober Super Mario Party overal met je meenemen.

  FIFA 19 (Switch, PS4, Xbox One, PC, PS3 en Xbox 360)

  Als je de vorige spellen maar niks vindt en liever 'sportief' aan de slag gaat, dan kun je ook uitkijken naar de volgende FIFA game. Zo kun je straks op een flink aantal consoles weer spelers de longen uit hun lijf laten rennen om de bal in het netje te schieten.

  Eerder beschreven wij in de FIFA 19 Hands-On dat deze nieuwe game realistischer dan ooit tevoren wordt. XGN.nl heeft het spel al een korte tijd kunnen spelen tijdens E3 2018 en al de nodige indrukken kunnen opdoen. Met sterrenteams als Paris Saint Germain, Real Madrid, Manchester City, Tottenham Hotspur en Juventus kun jij al je vrienden en familie op vrijwel elke denkbare console inmaken in een potje FIFA 19.

  Vanaf 28 september 2018 kun jij de bal over het veld trappen.

  Super Smash Bros. Ultimate (Switch)

  Maar uiteindelijk sluiten we deze special beste E3 2018 co-op games af het paradepaardje van Nintendo. Het allergrootste deel van de Nintendo E3 persconferentie ging maar liefst over deze game. En niet gek ook want het spel gaat een echte chaotische co-op ervaring bieden die de nodige glimlach op je gezicht kan toveren.

  Terwijl je de keuze hebt uit elk denkbare personage dat ooit in een Smash game is verschenen, ros je de anderen aan in de een chaotisch gevecht. Tijdens de couch co-op kunnen maar liefst acht spelers tegelijkertijd het strijdveld betreden. Dit zorgde in de Nintendo Wii U-versie van Smash al voor de nodige toffe herinneringen.

  Daarnaast kun je de game weer op een tal van manieren besturen: Joy Con, Pro Controller maar je kunt je vrienden ook via de GameCube-controller laten spelen. Hierdoor wordt het makkelijk om elk moment even met je vrienden en familie te gaan zitten.

  Pokémon: Let's Go Eevee en Pokémon: Let's Go Pikachu

  En uiteindelijk mogen deze nieuwe Pokémon games voor de Nintendo Switch niet ontbreken. Zo kunnen we eindelijk op deze draagbare console de eerste generatie Pokémon vangen en tegen elkaar laten vechten. Alhoewel de game door de mix van core games en Pokémon Go toch wat anders wordt dan gewend zijn, neemt dit wel andere nieuwe leuke dingen met zich mee.

  Voor het eerst kun je namelijk een Pokémon game echt co-op spelen door samen door een wereld te lopen. De tweede speler hoeft enkel de tweede Joy Con te schudden om het spel te joinen. Op die manier kan hij samen met jou de wonderbaarlijke wereld van Pokémon ontdekken. Pokémon leent op deze manier het bekende drop in, drop out systeem dat al jaren succesvol wordt gebruikt in verschillende LEGO games.

  De Pokémon Let's Go-titels verschijnen 16 november voor de Nintendo Switch. In aanloop naar de release hebben wij al een hoop Pokémon Switch details op een rijtje gezet. Ook vind je bovenaan deze pagina maar liefst 48 minuten aan Treehouse discussie en gameplay.

  Team Sonic Racing (Switch, PS4, Xbox One, PC)

  Ook kunnen jij en je vrienden opnieuw in de race auto's springen om met de bekende Sonic personages te racen. Eerder lekte de game al via Walmart, maar tijdens de E3 werd de game alsnog via een trailertje bevestigd.

  In een nieuwe trailer zagen we al hoe Sonic achter het stuur springt om snel over de racebaan te scheuren. Wanneer hij een knopje in zijn auto indrukt scheurt hij nog harder doordat hij een boost gebruikt. Zo probeert hij Shadow, Tails, Chaos en andere SEGA karakters allemaal te snel af te zijn. De nieuwe trailer vind je bovenaan deze pagina terug.

  Volgens de Walmart geruchten komt de game 31 december uit. In ieder geval is bevestigd dat we dit jaar nog in de race-auto kunnen stappen om de racebaan met Sonic onveilig te maken.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.