God of War kwam in april uit voor de PlayStation 4. Nadat Kratos de Griekse goden eerder al had uitgeschakeld, probeert hij nu een nieuw leven te leiden met zijn zoon in Scandinavië, al lijkt rust lniet voor hem weggelegd. Ditmaal dus geen Griekse soldaten en Cyclopen, maar ondode Draugrs en Ogers die hem het leven zuur proberen te maken en daar meestal duur voor moeten betalen.

In onze review kun je lezen over het fantastische vecht- en puzzelsysteem van de game. Ook werden de verhaallijn en de RPG-elementen geprezen. Onze Theo was ook erg te spreken over de endgame content; er zou voldoende te doen zijn in het spel om je vele uren mee te maken. Veel spelers van de game wilden blijkbaar toch nog meer, en vroegen al een tijd lang om een new game plus modus, en het lijkt er nu dus op dat hun gebeden worden verhoord.

God of War New game plus mode zal de game uitdagend maken

Een new game plus wil zeggen dat er na één playthrough vaak een hogere moeilijkheidsgraad beschikbaar wordt. Andere games die een een soortgelijke modus hebben zijn bijvoorbeeld Metro: Last Light met de Ranger Mode, en Dark Souls III. Vooral de laatste wordt veelgeprezen omdat het niet alleen maar vijanden sterker maakt, maar ook meer unieke tegenstanders laat zien en nieuwe wapens en uitrusting met zich meebrengt.

Over de New game plus van God of War is nog niet veel bekend, behalve dat er aan gewerkt wordt. De nieuwe moelijkheidsgraad zal per patch worden gedownload, en Santa Monica Studios bevestigde in de reacties op de Tweet dat het gratis zal zijn.