'Nieuwe Xbox komt in 2020 uit'
Foto: XGN

Website Thurrot zegt informatie te hebben ingezien over verschillende onaangekondigde projecten van Microsoft die de komende twee jaar moeten uitkomen. Daartussen zou ook de nieuwe console zitten.

De spelcomputer draagt volgens de website de codenaam Scarlett. Opvallend is echter dat het niet een enkele console lijkt te worden, maar te doelen op een "familie van producten." Dat kan duiden op meerdere versies van de volgende Xbox.

Xbox familie

Dat zou niet vreemd zijn, aangezien de huidige Xbox One ook door Microsoft als een familie omschreven wordt. Hieronder vallen de inmiddels niet meer verkrijgbare originele Xbox One, maar ook de kleine S versie en de snellere Xbox One X.

Het is echter ook een goede mogelijkheid dat Scarlett juist een toevoeging wordt aan deze huidige Xbox One familie. Microsoft benadrukt al langere tijd hoe belangrijk ze backwards compatibility vindt, dus wederom een snellere Xbox One kan tot de mogelijkheden behoren. Alles games blijven dan gewoon op de volgende console feilloos werken.

Nieuwe Xbox al genoemd

Tijdens de Microsoft E3 persconferentie werd de volgende Xbox al even genoemd. Deze zou druk in ontwikkeling zijn, maar meer details laten nog op zich wachten. Mocht de console inderdaad in 2020 uitkomen, dan is een onthulling op de E3 van 2019 een goede mogelijkheid.