Apex Legends ontwikkelaar ontslagen voor seksistische opmerkingen uit 2007

News
donderdag, 12 augustus 2021 om 16:30
ea ninja deal voor apex legends levert streamer een miljoen op 148332f1628776774
Het team van Apex Legends moet het voortaan zonder Daniel Z. Klein doen. De ontwikkelaar is namelijk ontslagen, nadat er racistische en seksistische opmerkingen uit 2007 zijn opgedoken.
Alles wat je plaatst op het internet zal blijven bestaan en dat heeft ook Daniel Z. Klein nu duidelijk gemerkt. Klein werkte tot voor kort als lead game designer voor Apex Legends bij Respawn Entertainment. De ontwikkelaar is nu alleen ontslagen door het bedrijf.
Recent zijn namelijk een aantal blogposts van Klein opgedoken, die hij in 2007 heeft geschreven. Daarin noemde hij vrouwen ‘irrationeel’ door hun ‘achterlijke chromosomen’ en vergeleek hij zijn Afrikaanse buren met dieren. De racistische en seksistische opmerkingen werden via social media gedeeld en Klein werd ermee geconfronteerd. Via Twitter bekende de ontwikkelaar dat hij ze heeft geschreven, maar dat hij zich er ook voor schaamt en hij bood zijn excuses aan.

Ontslag ondanks aanpassingen

Niet alleen Klein werd geconfronteerd met de opmerkingen, ook uitgever EA werd op de hoogte gesteld. Aan Fanbyte heeft EA laten weten dat haar HR-afdeling onderzoek doet naar het voorval. Daar is nu dus een uitspraak over geweest, want in een Twitter-thread heeft Klein nu laten weten dat hij vrijdag ontslagen is bij Respawn Entertainment.
Via het social media-platform laat Klein weten dat zijn hart gebroken is door het ontslag. Hij begrijpt dat de persoon die hij was in 2007 zou zijn ontslagen, maar dat hij sindsdien heel veel energie erin heeft gestoken om een beter persoon te worden. Zo heeft de ontwikkelaar een paar jaar geleden nog veel kritiek geuit op een Reddit-thread over een evenement op PAX exclusief voor vrouwen, waarin er veel seksistische opmerkingen werden gemaakt. Volgens Klein heeft hij vroeger de kwetsende opmerkingen gemaakt om een reactie uit te lokken, niet omdat hij een erin geloofde.