EA huurt Call of Duty manager in om Battlefield franchise te leiden

  Battlefield is één van de grootste franchises die in Electronic Arts in huis heen. EA legt de verantwoordelijkheid daarvan nu in handen van Byron Beede, de voormalige general manager van Call of Duty.

  Volgende week krijgen we eindelijk de officiële onthulling van Battlefield 6, waarbij de verwachting is dat we ook de eerste gameplaybeelden gaan zien en er natuurlijk achter gaan komen wat de setting is van de game. Ondertussen heeft EA gisteren misschien nog wel een grotere aankondiging gedaan voor de toekomst van de Battlefield franchise.

  Electronic Arts heeft namelijk Byron Beede aangenomen om de rol van general manager te vervullen voor Battlefield, zo meldt IGN. Beede vervulde die rol voorheen bij Activision voor de Destiny en Call of Duty franchise - de grootste concurrent van Battlefield. De aanstelling signaleert volgens Electronic Arts een ‘strategische toewijding voor de lange termijn voor de groei van de franchise’.

  Kan EA het succes van Activision evenaren?

  Met Beede als general manager lijkt EA het succes dat Activision de laatste jaren heeft geboekt te willen evenaren of te overstijgen. De Call of Duty franchise was altijd al enorm populair, maar met Byron Beede aan het roer is de uitgever ook gekomen met nieuwe live service-strategieën, waar Call of Duty: Mobile en Call of Duty: Warzone de belangrijkste onderdelen van zijn.

  EA zet daarnaast al flink in op Battlefield 6. Zo werken er maar lief vijf verschillende studio’s aan de game en komt er ook nog eens een spin-off voor de smartphones uit. Electronic Arts heeft er in ieder geval vertrouwen in.

  Battlefield 2042

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.