Alle Assassin's Creed Valhalla PS4 vs PS5 verschillen

  In het laatste kwartaal van dit jaar zal eindelijk Assassin’s Creed Valhalla verschijnen, voor de huidige generatie en de next-gen consoles. Maar hoe zullen de PS4 en PS5 versies van elkaar verschillen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

  Ray Tracing

  De PlayStation 5 heeft natuurlijk significant sterkere hardware dan de PlayStation 4 en dat zal je als speler tijdens verschillende aspecten gaan merken tijdens het spelen. Ten eerste zal het al snel duidelijk worden wanneer je de game voor het eerst opstart. De PS5-versie van Assassin’s Creed Valhalla zal er scherper en gedetailleerder uitzien.

  De GPU van de PlayStation 5 biedt bovendien ondersteuning voor Ray Tracing. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat licht extreem realistisch zal worden weergeven in games. De omgeving zal namelijk rekening houden met elke bron van licht, of het nu de zon is op een heldere middag of de fakkels in je eigen vikingdorp. Met Ray Tracing wordt de speler helemaal in de wereld getrokken en wordt de scheidslijn tussen games en de realiteit nog een stukje vager. Met de PS5 zet je bijna een echte stap in de wereld van de vikings.

  Laadtijden

  Een ander punt wat snel op zal vallen tussen de PS4 vs PS5 versie van Assassin’s Creed Valhalla zijn de laadtijden. De PlayStation 4 maakt namelijk gebruik van een ouderwetse HDD, terwijl de PlayStation een gloednieuwe, special voor de PS5 gemaakte SSD heeft.

  De wereld van Assassin’s Creed is normaal behoorlijk groot en tijdens het spelen zelf zal je niet veel laadtijden tegenkomen. Dat betekent alleen wel dat je geconfronteerd wordt met lange laadtijden wanneer je sterft of gebruikmaakt van Fast Travel, zoals in Assassin’s Creed Odyssey. Met de SSD in de PS5 zul je een stuk minder lang moeten wachten totdat je weer verder kan met spelen.

  Framerate

  De laatste jaren is framerate een steeds groter verkooppunt geworden voor games op de consoles. Sommige games als Metal Gear Rising: Revengeance hebben bij het ontwikkelen bijvoorbeeld al meteen de focus gelegd op 60 frames per seconde. Met de komst van de PlayStation 4 Pro en Xbox One X konden gamers daarnaast kiezen tussen een optie voor een hogere resolutie of juist een hogere framerate.

  Het lijkt erop dat de PS5 diezelfde optie gaat krijgen. Met de verbeterde hardware zal je waarschijnlijk sowieso al een hogere en stabielere framerate krijgen in vergelijking met de PlayStation 4, maar helemaal met een performance mode. Wil je dus niet alleen actievolle gevechten zien, maar ook enorm vloeiende, dan is de PS5 versie de keuze om voor te gaan. Nu alleen nog weten voor welke editie van Assassin’s Creed Valhalla je moet gaan...

  Kan je niet wachten op de releasedag van Assassin’s Creed Valhalla en wil je alles over de game te weten komen? Check dan zeker ons artikel waarin we je alles over de nieuwe game van Ubisoft vertellen!

  Dit artikel is op 6 oktober 2020 bijgewerkt.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.