Social media grijpen in na corona uitspraak Trump

News
woensdag, 07 oktober 2020 om 15:00
Donald Trump zit na zijn ziekenhuisbezoek weer in het Witte Huis, waarna hij snel misinformatie verspreidde over het coronavirus. Social media bedrijven als Facebook en Twitter hebben ingegrepen door de uitspraak de verwijderen of er extra informatie bij te plaatsen.
Het coronavirus houdt de Verenigde Staten nog steeds in haar greep, ook nu de verkiezingen naderen. Donald Trump is in het Witte Huis weer aan het werk, nadat hij eerder positief werd getest op het virus en in het ziekenhuis werd opgenomen. Veel expert twijfelen alleen of de president alleen wel echt gezond genoeg is om weer aan het werk te gaan.
Ondanks dat hij zelf nu uit eerste hand ervaring heeft met het coronavirus, heeft Donald Trump via social media ook nog eens foutieve informatie verspreidt. Facebook geeft tegen CNN aan dat het bericht van de president heeft verwijderd, nadat hij claimde dat het coronavirus ‘minder dodelijk is dan de griep’. In het bericht wilde Trump namelijk de bevolking waarschuwen voor het naderende griepseizoen.

Wat doen andere social media bedrijven?

Facebook is niet het enige social media bedrijf dat ingrijpt tegen de fake news van de president. Twitter heeft het bericht niet verwijderd, maar de Tweet afgeschermd met een waarschuwing. Er valt te lezen dat de desbetreffende Tweet ‘de regels overtreedt over de verspreiding van misleidende en mogelijk schadelijke informatie rondom COVID-19’.
Het is niet de eerste keer dat Donald Trump de ernst van het coronavirus probeert af te zwakken. Toen grepen social media bedrijven ook al in. Daarnaast zijn er ook voor andere kwesties berichten van de president verwijderd of afgeschermd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties