Wat is de Assassin's Creed Valhalla release date?

  Na een jaar zonder Assassin’s Creed heeft Ubisoft eindelijk de volgende titel in de franchise bekendgemaakt: Assassin’s Creed Valhalla. Maar wanneer kunnen we met de game aan de slag? Dit is alles wat we weten over de release date.

  Sinds de onthulling van Assassin’s Creed Valhalla is Ubisoft zeker niet zuinig geweest met het verstrekken van informatie over de game. Zo heeft de uitgever en ontwikkelaar laten weten dat we weer oude vormen van gameplay terug gaan zien - zoals de bekende hidden blade - en wat voor functie het vikingdorp in Valhalla gaat krijgen. Daarnaast heeft de uitgever ook alle verschillende edities uit de doeken gedaan.

  Over de releasedatum is Ubisoft alleen nog niet loslippig geweest. De Franse studio heeft alleen bekendgemaakt dat Assassin’s Creed Valhalla zal verschijnen in het laatste kwartaal van 2020 op de huidige generatie consoles, de PC en de next-gen consoles. Daarmee lijkt de kans groot dat de game pas uitkomt richting de feestdagen, want rond die tijdens zullen ook de PlayStation 5 en Xbox One hoogstwaarschijnlijk verschijnen.

  Eerdere release date op PC, PS4 en Xbox One?

  Het kan alleen ook zijn dat Assassin’s Creed Valhalla een stuk eerder verschijnt dan er initieel wordt verwacht. Met Q4 kunnen er drie maanden worden aangeduid en volgens een foutje van Amazon Italië weten we misschien al dat de nieuwe game van Ubisoft heel vroeg in het vierde kwartaal zal uitkomen.

  De Italiaanse webshop heeft namelijk Assassin’s Creed Valhalla op haar website gezet met een releasedatum van 15 oktober. Dat is waarschijnlijk een stuk eerder dan de geplande releasedatum voor de next-gen consoles. Het duurde niet lang voordat de release date op Amazon Italië werd verwijderd, maar een gebruiker op Reddit was snel genoeg om een screenshot te maken en die te delen met de wereld. De datum komt bovendien overeen met andere leaks over de release date van Assassin’s Creed Valhalla.

  De geschiedenis herhaalt zichzelf

  Daarnaast is er nog een ander aspect wat geloofwaardigheid verleent aan de gelekte release date: de vorige Assassin’s Creed games. Assassin’s Creed Valhalla kan gezien worden als het derde deel in de ‘nieuwe’ Assassin’s Creed franchise. Met Assassin’s Creed Origins is er namelijk veel veranderd voor de core gameplay van de titels.

  Origins zat het licht op 27 oktober 2017. Die game werd later opgevolgd door Assassin’s Creed Odyssey. Net zoals haar voorganger kwam ook Odyssey uit in oktober, op 2 oktober 2018 om precies te zijn. Met een release date in oktober voor Assassin’s Creed Valhalla zou Ubisoft vasthouden aan een patroon die het twee games geleden is begonnen. De uitgever houdt momenteel haar lippen nog stevig op elkaar, maar kijk er niet raar van op als 15 oktober 2020 echt de release date is voor de nieuwste titel in de franchise.

  Kan je niet wachten op de releasedag van Assassin’s Creed Valhalla en wil je alles over de game te weten komen? Check dan zeker ons artikel waarin we je alles over de nieuwe game van Ubisoft vertellen!

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.