Het aanbod dat op HBO Max te zien zal zijn

Article
zaterdag, 26 februari 2022 om 8:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Streamingdienst HBO Max is vanaf 8 maart beschikbaar in Nederland. Het platform brengt veel nieuwe films en series met zich mee. Wat je kan verwachten wordt hier voor je op een rij gezet.
HBO Max heeft als doel een aanbod te hebben waar het hele gezin plezier van heeft. Het aanbod dat volgende maand in Nederland beschikbaar komt, is dan ook behoorlijk divers te noemen. De streamingdienst beschikt namelijk over vijf grote merken: HBO, Max Originals, Warner Bros, Cartoon Network en DC. Met de volwassen series van HBO tot de vrolijke tekenfilms van Cartoon Network is er op deze streamingdienst voor elk wat wils.

Bioscoopfilms op HBO Max

Voor de filmfanaten onder ons is er goed nieuws, want nieuwe films van Warner Bros. zullen 45 dagen na de bioscooprelease op de streamingdienst verschijnen. Zo komt bijvoorbeeld The Batman op 3 maart in de bioscoop, waarna deze blockbuster in de loop van april al op HBO Max te zien zal zijn. In sommige gevallen blijven bioscoopfilms langer dan 45 dagen in de bioscoop, maar dit heeft geen invloed op de release op HBO Max. De films zullen dan tegelijk in de bioscoop en op de streamingdienst te bewonderen zijn.
Deze regeling geldt ook voor bioscoopfilms die al verschenen zijn. Vanaf 8 maart zijn namelijk de grootste bioscoopfilms van het afgelopen jaar al vanuit huis te zien. Denk bijvoorbeeld aan Dune, Space Jam: A New Legacy, Godzilla vs. Kong en The Suicide Squad. HBO Max staat dus al direct vol met grote filmtitels die recentelijk in de bioscoop te zien waren.
Klassieke Warner Bros. titels kunnen natuurlijk niet ontbreken en ook daarvan komt een indrukwekkend aanbod op HBO Max. Op de release dag zullen meer dan duizend Warner Bros. films te zien zijn, zoals The Matrix, The Wizard of Oz en Inception. Daarmee wordt het degenen die bepaalde klassiekers nog nooit gezien hebben nog toegankelijker gemaakt om deze toppers te bewonderen.

Welke series kan je verwachten op HBO Max?

Het allerbelangrijkste op een streaming dienst zijn misschien wel de series die lekker te bingen zijn. Hiervan zijn er gelukkig genoeg te vinden op HBO Max. De series zijn grotendeels afkomstig van Warner Bros, Cartoon Network, HBO, Max Original en DC. Fan favorieten comedy series van Warner Media zoals Friends, The Fresh Prince Of Bell Air en The Big Bang Theory zullen allemaal te zien zijn bij de streamingdienst. Ook eerdere HBO series die eerst alleen te zien waren als abonnee van Ziggo, zoals Game of Thrones, Euphoria en Westworld, zullen ook weer terug te vinden zijn op het platform. HBO maakt intussen steeds nieuwe series die op hun beurt exclusief via HBO Max te zien zullen zijn onder het nieuwe merk “Max Originals”. Dit concept is vergelijkbaar met de Netflix- en Amazon Originals.
Er wordt overigens hard gewerkt om Max Originals te maken in niet Europese landen. In Nederland staan er ook al een paar Max Original series op het punt om in productie te gaan.

Reality Shows en specials

Naast films en series wil HBO Max de focus leggen op programma’s waar geen script achter zit. We zagen in Amerika al verschillende Reünie specials van Friends en Harry Potter verschijnen. Deze specials zullen ook in Nederland hun debuut maken. In de toekomst hoopt HBO Max nog meer van dit soort specials uit te brengen.
De streamingdienst wil verder een focus leggen op guilty pleasure reality programma’s. In Amerika hebben we dit al gezien in de vorm van FBOY Island, een dating show waar drie vrouwen op een eiland met verschillende mannen gaan daten. Naast de genoemde programma’s verwacht HBO Max in de toekomst nog meer te kunnen maken.

Een hele schappelijke abonnementsprijs

Omdat het aanbod van HBO Max ongelooflijk groot is, geeft dit al snel de verwachting dat een abonnement de hoofdprijs zal kosten. Maar vergeleken met andere streamingdiensten valt dit heel erg mee. De prijs van een instap abonnement is namelijk 5,99 en die van het standaard abonnement 7,99. Daarbij is er in de gehele maand maart een bizarre deal, waarbij je 50% korting krijgt op het abonnement zolang je abonnement loopt.