HBO Max of Netflix voor films en series? - Het aanbod op een rij

Article
zaterdag, 26 februari 2022 om 9:00
hbo max 1 scaledf1702049380
Nederland krijgt er dit jaar heel wat streamingdiensten bij. Zo ook HBO Max, een dienst die nu al een tijdje beschikbaar is in de VS. Moet Netflix zich zorgen gaan maken, of kan het zichzelf nog overeind houden met het aanbod dat het heeft?

Wat verschijnt er zoal op HBO Max?

HBO Max valt, zoals de naam doet vermoeden, onder dezelfde paraplu als de tv-zender HBO. Dat is de paraplu van WarnerMedia. Veel van de content die op HBO Max te zien is, is dan afkomstig van de bedrijven onder WarnerMedia, zoals Warner Bros., Cartoon Network en natuurlijk HBO.
Maar dat is zeker niet alles, want HBO Max heeft ook de nodige rechten opgekocht om andere dingen uit te zenden. Zo ontstaat langzaam maar zeker toch een aanbod waar je ‘u’ tegen zegt. Maar is het een aanbod waarvoor je Netflix gedag kunt zeggen.
zack snyders justice leaguef1701941331

Films op HBO Max

Veel films die je kunt verwachten op HBO Max zijn van Warner Bros. Daaronder valt een aantal grote namen, zoals Harry Potter, The Matrix, The Lord of the Rings en de films gebaseerd op de stripboeken van DC. Dat aanbod is dus niet te versmaden.
Het blijft ook niet bij films in grote franchises: eigenlijk alle films van Warner Bros. zullen naar HBO Max komen, dus ook beroemde, geheel op zichzelf staande films. Denk daarbij aan A Clockwork Orange, The Shining en Dunkirk. Zomaar een greep uit het aanbod dat bevestigd is voor Nederland.
Ook heeft HBO Max de nodige streamingrechten voor films van derde partijen. Een grote naam daarin is bijvoorbeeld Studio Ghibli. Ook komt Spider-Man: No Way Home in veel Europese landen naar HBO Max. De Ghibli-films zijn nu te zien op Netflix, maar ga er niet van uit dat dat altijd zo blijft nadat HBO Max zich in ons land vestigt.
screenshot 2021 10 11 155950f1661985681

Films bij Netflix

Dat alles klinkt alsof Netflix zich behoorlijk zorgen moet maken om HBO Max. Als alle Warner Bros.-films verdwijnen is dat inderdaad een probleem, maar Netflix' aanbod van films is groter dan alleen Warner Bros. Andere filmuitgevers zullen waarschijnlijk nog een tijdje blijven streamen via Netflix.
Uiteraard kan HBO Max gewoon nog meer streamingrechten opkopen, maar gezien het aantal Netflix-abonnees is het niet gezegd dat alle partijen meteen met een nieuwere en kleinere streamingdienst in zee gaan. Je hoeft in ieder geval (nog) niet te denken dat alle goede films ineens naar HBO Max gaan.
Bovendien heeft Netflix natuurlijk ook nog originals. Dat zijn niet altijd de grootste films waar iedereen het over heeft, maar vaak zijn ze verrassend populair. Denk bijvoorbeeld aan Army of the Dead en Don’t Look Up. Netflix heeft ook nog de rechten in handen van vervolgen op Knives Out, waarvan de eerste dit jaar uit moet komen.

Geliefde series

HBO is natuurlijk bekend om haar series. Veel daarvan zijn van hoge kwaliteit en ook nog eens populair. Game of Thrones is natuurlijk een naam die velen te binnen zal schieten, maar de zender is ook verantwoordelijk voor Westworld, True Blood en Watchmen. Wederom een aardig aanbod.
Bovendien is het een nog altijd groeiend aanbod. Zo is het recente Peacemaker te zien op HBO Max en zal de eerste Game of Thrones spin-off House of the Dragon er ook te zien zijn. Andere recente series die naar de streamingdienst zullen komen zijn Euphoria en The Undoing. Ook komen er nog originals, zoals spinoffs van The Batman.
Ook hier heeft HBO Max voordeel van andere takken van WarnerMedia en aangekochte series. Zo zullen de nog altijd populaire series The Fresh Prince of Bel-Air en Friends te zien zijn. Ook heeft HBO Max de streamingrechten van Doctor Who en de originele Britse versie van The Office.
stranger thingsf1625052589

Netflix Originals

Maar ook Netflix heeft een hoop series om van te genieten. Daar zijn series bij die zijn aangekocht. Friends was ooit een populaire serie op Netflix voordat hij naar HBO Max ging. Maar bij Netflix zijn het toch vaak de originele series die het goed doen.
Wat de Originals betreft heeft Netflix nog een hoop waarmee ze de komende tijd kijkers kunnen blijven trekken. Series als Strangers Things en The Witcher zijn zeer het kijken waard en gaan voorlopig nergens heen. Hetzelfde kunnen we zeggen voor Sex Education, The Crown, The Umbrella Academy, Bridgerton, noem maar op.
Bovendien blijven Netflix Originals verrassen. Vorig jaar bleken bijvoorbeeld Squid Game en Arcane schijnbaar uit het niets heel goed en heel populair. De originele series van HBO Max kunnen dat natuurlijk ook zijn, maar dat betekent niet dat het bij Netflix ineens minder gebeurt. De mogelijkheid dat de volgende grote serie waar iedereen het over heeft van Netflix is, blijft zeker aanwezig.
peacemaker the suicide squadf1627650802

Netflix krijgt veel concurrentie

Het zal in 2022 niet makkelijk worden voor Netflix. HBO Max is al een waardige concurrent, maar daar komt dan nog bij dat SkyShowtime ook nog binnenkort naar Nederland komt. Ook deze streamingdienst zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Netflix de nodige content kwijtraakt.
Daarmee is niet gezegd dat Netflix ten dode is opgeschreven, maar het zal een tandje bij moeten zetten. Het heeft veel goeds te bieden, maar raakt ook veel populairs kwijt. De vraag wordt dan: welke streamingdienst moet je nemen?
hbo maxf1650354911

HBO Max of Netflix?

Ondanks dat HBO Max in handen is van één mediaconglomeraat dat de meeste content zal leveren, is het aanbod gevarieerd. In dat opzicht is dit misschien wel de meest serieuze concurrentie die Netflix tot dusver heeft gekregen. Afhankelijk van waarvoor je Netflix zoal gebruikt kan het zijn dat HBO Max je net iets meer te bieden heeft.
HBO Max zal ongetwijfeld iets streamen wat je graag kijkt, dus het kan een abonnement waard zijn. Maar als je houdt van het soms onverwachte aanbod van Netflix is het niet gezegd dat je dat ook op HBO Max gaat vinden. Je kunt goed terecht bij HBO Max, maar eens in de zoveel tijd afwisselen met Netflix kan zomaar een idee zijn.
HBO Max zal vanaf 8 maart beschikbaar zijn in Nederland. Wil je nog meer informatie over de streamingdienst, dan kun je hier alles lezen wat je over HBO Max moet weten. Wil je nog meer weten over de series van de streamindienst, dan kun je hier terecht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties