5 redenen om uit te kijken naar de Markarth DLC van Elder Scrolls Online

  Het Dark Heart of Skyrim verhaal komt in The Elder Scrolls bijna ten einde. Met de Markarth DLC wordt het laatste hoofdstuk verteld. Maar naast het verhaal zijn er nog meer dingen om enthousiast te worden van de nieuwe content. Dit zijn 5 redenen om uit te kijken naar de Markarth DLC voor Elder Scrolls Online.

  Gloednieuwe zone

  De Greymoor uitbreiding in The Elder Scrolls Online speelt zich af in het westen van Skyrim, een regio waar we voorheen nog niet naartoe konden gaan. Daar kwam bovendien het uitgebreide Blackreach bij kijken, een enorm ondergronds stelsel van mijnen, gangen en dorpjes.

  In de Markarth DLC vertrekken we alleen uit de regio, maar we gaan niet lang op reis. Ontwikkelaar Zenimax Online Studios heeft namelijk de poorten geopend naar The Reach, de regio waar de aartsvijanden van de Nords uit Skyrim wonen. Spelers krijgen dus de mogelijkheid om een compleet nieuwe regio te verkennen, inclusief de hoofdstad Markarth, waar de DLC zijn naam aan dankt.

  De finale van het seizoen

  Zoals gezegd gaan we niet zomaar naar The Reach toe. De nieuwe regio vormt namelijk het toneel waar de finale van The Dark Heart of Skyrim zal plaatsvinden. De DLC vormt namelijk het laatste hoofdstuk voor het jaar aan content, net zoals de Dragonhold DLC het Year of the Dragon afsloot.

  Hoewel er in de Greymoor uitbreiding werd afgerekend met een grote dreiging voor Skyrim en mogelijk zelfs voor heel Tamriel, is er zeker nog geen vrede in de regio. De legers van vampieren en weerwolven die zijn verrezen door de Vampire Lord zijn namelijk nog steeds aanwezig en de heksen uit The Reach helpen de bloedzuigers daarbij. De heksen zijn zelfs verantwoordelijk voor de dodelijke Harrowstorms. Om ervoor te zorgen dat niet alle inwoners van Skyrim worden omgetoverd in hersenloze husks, moet er voor eens en voor altijd worden afgerekend met de vampieren, weerwolven en heksen in het noorden.

  Nieuwe blik op de Reachfolk

  Door de gebeurtenissen in de verschillende stukken content van de Dark Heart of Skyrim, is de reputatie van de Reachfolk in de ogen van spelers niet denderend. In Skyrim wordt het volk zelfs gezien als staatsvijand nummer één, omdat er al eeuwenlang een oorlog wordt gevoerd tussen de Nords en Reach wie er nu precies de rechtmatige eigenaar is.

  Volgens Zenimax Online Studios zal de Markarth DLC alleen een nieuw perspectief bieden op het volk. In een blogpost heeft Markarth Zone Lead Andrew Young uitgelegd dat de nieuwe content een unieke kans geeft om de Reachfolk van dichtbij te bestuderen.

  “Het is een spannende mogelijkheid om de cultuur en religie van de Reachfolk als nooit eerder tevoren te verkennen. We gevens fans een nieuw inzicht en perspectief in de trotse tradities van een uniek volk dat grotendeels verkeerd wordt begrepen door de buitenwereld.”

  Andrew Young, Markarth Zone Lead

  Arena om je vaardigheden in te testen

  The Elder Scrolls Online telt meerdere manieren om je vaardigheden tot het uiterste te testen. De meeste bekende daarvan zijn natuurlijk dungeons en raids, die op de hoge moeilijkheidsgraden alleen te voltooien zijn voor de meest doorgewinterde spelers. Daarbij gaat het naast je eigen vaardigheden alleen ook om het samenwerken met je groep of guild. Hoe goed jij ook bent, als de overige spelers er niks van bakken, dan kan je nooit het einde van een raid bereiken.

  Wil je alleen meten hoe goed jij bent als individuele speler, dan kan je daarvoor de Maelstrom Arena gebruiken in Wrothgar. Een tweede optie komt er nu bovendien bij met de Markarth DLC. In het zuiden van The Reach is namelijk de Vateshran Hollows te vinden, een eeuwenoude grot waar de Reachman heen komen om daar hun rite of passage te voltooien. Het is nu aan de spelers om daar hun waarde te bewijzen tegen de nachtmerries die zich in de Hollows bevinden.

  Nieuwe sets om omheen te bouwen

  Net zoals andere DLC in The Elder Scrolls Online, biedt Markarth niet alleen nieuwe content aan, maar zal je als speler ook rijkelijk beloond worden voor je moeite. Mits je het einde haalt van de quest, dungeon, delve of arena natuurlijk. Er liggen namelijk een aantal interessante weapon en armor sets voor je in het verschiet in de nieuwe regio.

  Zo is de Radiant Bastion set een sterke optie voor offensieve tanks. De set boost niet alleen de schade die je aanricht met wapens en je maximum health, maar tien procent van alle schade die je krijgt, zal direct teruggekaatst worden naar de aanvaller. Pestilent Host is ondertussen perfect voor stamina classes die veel gebruikmaken van poison damage, zoals Dragonknights, Wardens en Necromancers. Als je namelijk een vijand doodt met een poison effect, dan zal hun lichaam agressieve fetcherflies loslaten die andere vijanden aanvallen en zorgen voor een bleed effect. Met maar liefst zeventien nieuwe sets, is er voor ieder wat wils te vinden in de Markarth DLC!

  De wereld van The Elder Scrolls Online is zeer uitgebreid, met een constante stroom aan nieuwe content en updates. Wil je op de hoogte blijven en meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.