Dit zijn de vijf beste Arnold Schwarzenegger films ooit

  Onlangs konden wij eindelijk de nieuwe trailer zien van de film Iron Mask, in deze film zitten Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger. De film is een Russisch-Chinese fantasy film die in 2019 in het oosten al te zien was, maar komt nu vertaald naar de westerse bioscopen.

  We gaan vandaag niet verder in op deze Russische film, maar vinden het wel mooi om in deze koude dagen terug in de tijd te gaan en terug te blikken op de bijzondere filmcarrière van Arnold Schwarzenegger. Wat zijn nou zijn vijf beste films? Naast dat ‘The Machine’ in vele grote films heeft gespeeld, was de Oostenrijker ook tussen 2003 en 2011 ook gouverneur van Californië en brak hij bij het grote publiek door als bodybuilder.

  5. The Expendables 2

  Cast: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Chuck Noris, Jean-Claude van Damme, Bruce Willis
  Genre: actie, avontuur, thriller
  Releasedatum: 16 augustus 2012 (in Nederland)

  We beginnen de top vijf meteen met de enige film van na 2000. Met hakken over de sloot staat op nummer vijf, The Expendables 2. Qua cast is deze film al bijna top vijf materiaal, naast ‘Austrian Oak’ zijn namelijk ook onder andere Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis in deze succesfilm te zien. Het is daarnaast ook de enige film in deze top vijf waar Schwarzenegger niet de absolute hoofdrol vervult.

  In de film stuurt CIA-agent Church (gespeeld door Bruce Willis) een groep huurlingen (The Expendables) op een gevaarlijke missie. De groep moet naar het Oost-Europese Gazak om een pakketje op te halen. Dit gaat alleen helemaal mis wanneer een andere groep huurlingen ditzelfde pakketje probeert te bemachtigen.

  4. Total Recall

  Cast: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone, Ronny Cox
  Genre: actie, sci-fi, thriller
  Releasedatum: 10 augustus 1990 (in Nederland)

  Op nummer vier staat Total Recall. Deze film wist begin jaren ’90 het ene na het andere bioscooprecord te pakken en had ook in Nederland succes. Wat deze film misschien nog wat interessanter maakt is het feit dat die geregisseerd is door de Amsterdamse regisseur Paul Verhoeven, ook bekend van RoboCop, Soldaat van Oranje en de familiefilm Turks Fruit.

  In de film kan Douglas Quaid (gespeeld door beste Arnold Schwarzenegger) zijn droomreis naar Mars niet betalen, in plaats hiervan laat hij een virtuele vakantie in z’n hersenen zetten. Dit gaat alleen helemaal verkeerd en daarna herinnert hij zich dat hij een geheim agent is. Daarna reist hij naar Mars om tegen de rebellen te vechten of is dit ook onderdeel van zijn virtuele vakantie?

  3. Predator

  Cast: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrilo, Bill Duke
  Genre: actie, sci-fi, avontuur
  Releasedatum: 27 augustus 1987 (in Nederland)

  En dan zijn we alweer halverwege deze hitlijst, op nummer drie vinden we de succesfilm Predator. Ook hiermee wist ‘Arnie’ internationale naamsbekendheid te verwerven.

  In Predator speelt Arnold Schwarzenegger Dutch. Hij wordt met zijn commando’s in de jungle gedropt om op expeditie te gaan. De missie lijkt al snel te lukken, maar ze zijn zich er niet van bewust dat er een jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt om aan de bomen te hangen. Lukt het ze om aan dit buitenaardse wezen te ontkomen?

  2. The Terminator

  Cast: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton, Paul Winfeild.
  Genre: actie, sci-fi
  Releasedatum: 21 februari 1985 (in Nederland)

  Op nummer twee staat een titel die menig lezer wellicht op de eerste plek had verwacht, namelijk de film waar het voor Arnold Schwarzenegger allemaal mee begon: The Terminator. De Terminatorreeks is wereldwijd erg bekend, iedereen zal het zinnetje “I'll be back” wel herkennen, wat daarna nog decennia is uitgemolken. Zo verscheen er afgelopen jaar nog het zoveelste deel van uit deze reeks, Terminator Dark Fate. Hoewel het een aardige film was, haalde deze bij lange na niet onze top vijf.

  De film speelt zich in de toekomst af wanneer er een wereldoorlog plaatsvindt tussen de machines en de mensen. De machines sturen The Terminator (Arnold Schwarzenegger) terug in de tijd. The Terminator heeft maar één doel, het doden van de ongeboren zoon van Sarah Conner, die in de toekomst leider zal worden van het menselijk verzet.

  1. The Terminator 2: Judgment Day

  Cast: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick
  Genre: actie, sci-fi
  Release datum: 27 september 1991 (in Nederland)

  En dan het moment waar we allemaal op gewacht hebben, de nummer één. Op de eerste plek staat ook een terminatorfilm, maar nu het tweede deel Termitator 2: Judgment Day. Mocht je de film nou straks meteen willen kijken, plan het wel even goed in want de film duurt bijna 2 en een half uur.

  In het verhaal is het tien jaar geleden dat Sarah Connor doelwit was van de The Terminator uit de toekomst. Omdat haar zoon John het later als verzetsleider op zal gaan nemen tegen supercomputer Skynet, zendt Skynet nu een nog dodelijkere Terminator zijn kant op, de mensen sturen op hun beurt weer een oudere Terminator uit het verleden hun kant op.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.