Kan je geen keuze maken? Zo werken alle classes in The Elder Scrolls Online

  Sinds de release van Elder Scrolls Online: Elsweyr heeft de MMO zes classes om uit te kiezen. Het lijkt weinig in vergelijking met de concurrentie, maar er zit veel flexibiliteit in alle classes. Dit zijn alle mogelijkheden die je hebt als speler.

  Sorcerer

  We trappen deze lijst af met de Sorcerer. Zoals je waarschijnlijk al verwacht is deze class gespecialiseerd in het gebruiken van magie, met een focus op elektrische aanvallen. Van simpele lightning bolts tot heuse tornado’s. Daarnaast kan de Sorcerer ook Daedric wezens tevoorschijn toveren om te helpen in gevechten.

  In tegenstelling tot andere MMO’s is de Sorcerer niet alleen geschikt als pure damage dealer en heeft hij of zij ook meer opties dan alleen een magische staf. Zo kan je je richten op een stamina build en het slagveld betreden met een tweehandig zwaard. De vaardigheid Bound Armaments is bijvoorbeeld een sterke en passieve manier om je schade met Light Attacks te verbeteren en je stamina pool te vergroten.

  Dankzij een aantal handige support skills kan de Sorcerer ook uit de voeten als tank of healer, hoewel voor die rollen er een aantal betere opties te vinden zijn. Wil je je puur richten op die rollen, dan kan je beter even doorlezen.

  Dragonknight

  Als er een veld of dorp in vuur en vlam staat, dan is de kans groot dat er een Dragonknight voorbij is gekomen. Deze krijgers zijn namelijk getraind in de wijze van de Akaviri en gebruiken vuur als hun voornaamste manier om tegenstanders te verslaan.

  Wil je magie gebruiken en tegelijkertijd recht voor de neus van je vijand staan, dan is de Dragonknight de perfecte keuze. In tegenstelling tot andere magische klassen gebruiken de krijgers namelijk al hun spreuken op korte afstand, zoals een vlammende zweep of vuurspuwen. Uiteraard kan je jezelf ook omscholen naar een Stamina Dragonknight en in plaats van vuur zal je werken met gifaanvallen.

  Liefhebbers van tanken zijn daarnaast ook aan het goede adres met de Dragonknight. Al sinds de begindagen van Elder Scrolls Online wordt de class gezien als de ultieme tank en daar is geen verandering in gekomen. Andere classes zijn er ook goed in, maar de beste tank blijft nog steeds een Dragonknight.

  Nightblade

  Er kan natuurlijk geen MMO zijn zonder Rogue en in het geval van Elder Scrolls Online is dat de Nightblade. Zoals het sluipmoordenaars betaamt zijn ze geleerd in het gebruik van stealth, dodelijke steken in de rug en crowd control.

  De klasse heeft alleen ook nog meer opties dan alleen de standaard Rogue. Nightblades zijn ook sterke Magicka damage dealers en kunnen vaardigheden veranderen van aanvallen van dichtbij naar spreuken die van een afstandje gebruikt kunnen worden. Nightblades zijn daarnaast ook zeker geen onverdienstelijke tanks, de levenskracht van hun tegenstanders kunnen stelen om zelf in leven te blijven.

  Als beginner is de Nightblade misschien niet de beste keuze. De Nightblade wordt vaak gezien als de klasse met de hoogste moeilijkheidsgraad en heeft een aantal vaardigheden die sterk zijn, maar die ondertussen goed bijgehouden moeten worden, zoals Grim Focus. Ben je alleen op zoek naar een uitdagende class met veel potentie, dan is de Nightblade zeer geschikt.

  Templar

  Waar Dragonknights een voorkeur hebben voor vuur, daar kiezen Templars juist voor de kracht van het licht en de zon. De klassieke ridders helpen de zwakken tegen het kwaad en zijn niet bang om middenin een groep ondoden of Daedra te springen.

  De bread-and-butter aanval van Templars, Puncturing Strikes, is dan ook uitermate geschikt om grote groepen mee te lijf te gaan. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een krachtige speer te gooien of om een charge uit te voeren om meteen in het midden van het slagveld te staan. Magicka Templars kunnen ondertussen hun tegenstanders in het zonlicht baden en ze daarmee in vuur en vlam te zetten.

  Templars zijn bovendien ook de klassieke healers, net zoals Dragonknights nog steeds de beste tanks zijn. Als je op zoekt bent naar de beste class om je vriendengroep in leven te houden, kijk niet verder dan de Templar. Wil je daarnaast ook nog tanken, dan is de class zelfs ook daarvoor goed geschikt!

  Warden

  De eerste nieuwe class die in Elder Scrolls Online is geïntroduceerd is de Warden. In de Morrowind-uitbreiding konden spelers voor het eerste met deze klasse aan de slag, die optimaal gebruikmaakt van de flora en fauna van de regio. Wardens zijn namelijk het beste te vergelijken met druïden, die dieren en de natuur kunnen oproepen om hen te helpen in gevechten.

  Of je nu een stamina of magicka damage dealer wil maken, met een druk op de knop kan je Cliff Divers op je vijanden afsturen of Shalks uit de grond laten komen. En wat dacht je van een beer permanent aan je zijde laten vechten? Ben je van plan om een boogschutter te maken, dan is de Warden dan ook de klasse bij uitstek.

  Wardens zijn daarnaast ook zeer competente healers, die dankzij de bloemen en planten uit Morrowind hun vrienden in leven kunnen houden. En de klasse kan tot slot ook goed uit de voeten als tank, dankzij frost shields en vaardigheden die schalen met je maximale levenspunten.

  Necromancer

  De laatste klasse die te vinden is in Elder Scrolls Online is de Necromancer, die in Elsweyr is toegevoegd. De duistere magie die je gebruikt om ondoden op te wekken is verboden in Tamriel, dus het is aan te raden om je handjes stil te houden in steden en dorpjes. Anders krijg je voordat je het weet een bounty op je naam.

  Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden draait de Necromancer klasse om het tot leven wekken van de doden en het optimaal benutten van lijken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdelijk een skelet aan je zijde laten vechten of je vijanden vast laten zetten met grijpgrage handjes uit de grond.

  Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar Necromancers zijn ook sterke healers. Je kan jouw eigen kracht opofferen om de levenspunten van teamgenoten te herstellen en de resterende levenskracht in lijken goed te gebruiken. Door jezelf te verstevigen met een exoskelet en je tegenstanders te lijf te gaan met een enorme zeis, kan de Necromancer ook uit de voeten als tank.

  Naar welke klasse in Elder Scrolls Online gaat jouw voorkeur uit? Elke welke rol vertolkt jij het liefst in de game? Laat het ons weten in de comments. Wil je daarnaast meer lezen over de MMO, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.