The Elder Scrolls Online Dragonhold DLC - Op naar het zuiden van Elsweyr

  Met Dragonhold sluit Elder Scrolls Online de Season of the Dragon af. Wij kregen alvast een voorproefje van de nieuwe zone in het zuiden van Elsweyr.

  Met Elder Scrolls Online: Elsweyr kregen we een sterke uitbreiding, waarbij we elk hoekje en gaatje konden ontdekken van de provincie. Het zuiden van het thuisland van de Khajiit was daarentegen niet beschikbaar. Met de Dragonhold DLC gaat daar verandering in komen.

  De Season of the Dragon wordt afgesloten in Pellitine, zoals de zuidelijke gebieden van Elsweyr worden genoemd. In tegenstelling tot het noorden is er al lang geen vorm van overheid meer, zelfs niet in de vorm van een dictatuur, dankzij een verwoestende plaag. De gebouwen zijn dan ook veelal vervallen, er heerst veel armoede en het gebied is een broeikas voor criminaliteit.

  Draken in alle smaken

  Daar komt nu ook nog eens bij kijken dat de draken uit de uitbreiding naar het zuiden zijn getrokken. Ontwikkelaar Zenimax heeft de enorme beesten sowieso een stukje aangepast in de DLC. Zo zal niet elke draak altijd vuurspuwen, maar worden spelers getrakteerd op verschillende elementen. Kijk dus niet raar op als je ineens door een bliksemschicht wordt getrokken, afkomstig van een draak.

  De gevleugelde duivels zullen bovendien niet meer standaard op dezelfde plek landen en daar blijven staan. In de Dragonhold DLC kan een draak zelf beslissen op welke enigszins grote, open plek hij landt en als er geen avonturier in de buurt is kan hij ook weer wegvliegen. De monsters voelen daardoor een stuk levendiger en dynamischer aan. Die veranderingen gaan ook doorgevoerd worden in het noorden van Elsweyr, waardoor spelers zonder de DLC er ook van kunnen genieten.

  Einde van het verhaal

  Zenimax heeft met de DLC bovendien goed nagedacht over het lopende verhaal in Season of the Dragon. Voorheen kwam een verhaal bijvoorbeeld wel eens ten einde in een uitdagende dungeon, terwijl niet alle spelers die content spelen. Om dat te voorkomen heeft de ontwikkelaar besloten om het verhaal in Dragonhold te vertellen door middel van een verhaalmissies, zoals we die ook kennen uit de uitbreidingen.

  Spelers zullen eerst de krachten moeten bundelen met Sai Sahan, die de Dragonguard weer in orde wil herstellen. Je zal daarbij niet alleen tegen draken moeten vechten, maar ook tegen leden van de Order of the Moon. Deze sekte aanbidt de draken en zullen er alles aan doen om de Dragonguard te dwarsbomen.

  Diverse flora en fauna

  Terwijl je voor de verhaallijn van hot naar her aan het rennen bent, vergeet af en toe niet om de omgevingen te bewonderen. Pellitine kent namelijk verschillende klimaten en is heerlijk divers. Rond de hoofdstad Senchal liggen parelwitte stranden, die worden bevolkt door exotische waterdieren en piraten.

  Ga je daarentegen dieper het land in zul je eerst te maken krijgen met een moeras en nog dieper komt je terecht in een echte jungle. De lokale bevolking vormt ook een mooie trekpleister. De Khajiit bestaan namelijk niet alleen uit de lange, atletische variant die wij kennen, maar ook uit een kleinere soort. Deze stam kent zijn eigen cultuur en deelt zijn ervaringen via prachtige muurschilderingen. Het dorp van deze Khajiit lijkt dan ook alsof een er een graffiti-bende doorheen is gelopen, maar het vertelt de geschiedenis van de bevolking.

  The Elder Scrolls Online Dragonhold DLC - Het seizoen is ten einde

  Pellitine kent natuurlijk nog veel meer geheimen en heeft een bijzondere, uitgebreide geschiedenis, die het waard is om te ontdekken. Wij hebben dan ook zin om met de Elder Scrolls Online Dragonhold DLC aan de slag te gaan. Niet alleen om de toerist uit te hangen, maar ook om het einde van de Season of the Dragon te beleven.

  The Elder Scrolls Online Dragonhold DLC zal vanaf 21 oktober beschikbaar zijn voor PC en vanaf 5 november voor Xbox One en PlayStation 4. De DLC is gratis voor ESO Plus-abonnees.

  The Elder Scrolls Online - Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.