Tip op Netflix: The Midnight Sky met George Clooney

Article
zondag, 20 december 2020 om 13:00
ms 20191212 10012 rt ff1608289686
Het is weer december, de dagen worden korter en kouder, de maatregelen worden strenger en de feestdagen gaan in uitgeklede vorm door. Maar gelukkig houdt Netflix ons in deze donkere dagen gezelschap en voegt het woensdag 23 december weer een nieuwe film toe. Met de kerstdagen kunnen we namelijk genieten van The Midnight Sky met George Clooney.

The Midnight Sky

In The Midnight Sky speelt George Clooney de ietwat eenzame wetenschapper Augustine, die op de Noordpool zit. Augustine komt erachter dat er een mysterieuze apocalyptische wereldwijde ramp aankomt en waarschuwt snel alle astronauten in de ruimte dat ze niet moeten terugkeren naar de aarde. Een spannend uitgangspunt, maar hoe gaat het verder? Weten de astronauten het juiste te doen en is er nog een toekomst voor de mensheid, laat staan de aarde? Om daarachter te komen kun je het beste zelf kijken, want vanaf 23 december verschijnt de veelbelovende film al op Netflix.

Een heerlijke cast

The Midnight Sky verschijnt zoals gezegd op woensdag 23 december, twee dagen voor kerst op Netflix. En we krijgen ook zeker waar voor ons geld, want de nieuwe drama/fantasiefilm met George Clooney duurt ruim twee uur. De absolute hoofdrol in de Netflix Original is weggelegd voor George Clooney, maar daarnaast zien we in de film ook Felicity Jones, David Oyelowo, Caoilinn Springall, Kyle Chandler, Demián Bichir, Tiffany Boone en Sophie Rundle.

Geïnspireerd op een roman

In The Midnight Sky speelt George Clooney niet alleen de hoofdrol, maar is hij ook de regisseur van film. En kan je nou eigenlijk niet wachten tot 23 december? Het verhaal is geïnspireerd op de roman ‘Good Morning, Midnight’ uit 2016. De roman is geschreven door Lily Brooks-Dalton en als je nou echt graag wil weten hoe het verhaal afloopt kun je natuurlijk ook alvast het boek lezen. Mocht je de film al hebben gezien, is het natuurlijk ook gewoon nog heel leuk om het boek te lezen om te kijken hoe de twee media van elkaar verschillen.
pc 0160 dmp marketingstill v001 cmyk ff1608289709

George Clooney op Netflix

De inmiddels alweer 59-jarige Clooney werd bij het grote publiek bekend met films als Ocean’s Eleven, Batman & Robin, The American, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen en natuurlijk met de koffiereclames. Ben je na het kijken van The Midnight Sky nou helemaal lyrisch van George Clooney? Goed nieuws! Want er staan nog een paar Clooney films op Netflix die je deze dagen kunt bekijken. Zo zijn alle drie de Ocean’s films met Clooney op Netflix te zien, de film Gravity en Suburbicon staan erop en Clooney is te zien in de Netflixshow van My Guest Needs No Introduction with David Letterman. Ben je nou niet zo’n fan van Clooney? Geen paniek, want Netflix voegt de komende tijd naast The Midnight Sky nog een aantal films toe, genoeg om deze koude dagen door te komen dus.

Populair Nieuws