5 dingen die je nog niet wist over GTA

  Grand Theft Auto, kortweg GTA is al ruim twee decennia enorm populair. We moeten het inmiddels alweer een tijdje doen met GTA V, maar desondanks is de game anno 2021 nog steeds erg populair. Al lijkt het er overigens wel op dat we op stiekem alvast een beetje kunnen opmaken voor GTA VI. Wij vonden het daarom een mooi moment om ons verder te verdiepen in GTA en gingen opzoek naar 5 bizarre feiten. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over GTA.

  GTA V is echt extreem duur

  GTA V kwam alweer in 2013 uit en voorlopig moeten we helaas nog steeds wachten op GTA VI. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe duur GTA V wel niet is? De cijfers schommelen een beetje, maar GTA V heeft al snel zo’n 300 miljoen dollar gekost (bijna 250 miljoen euro). In deze berekening zijn zowel de marketing als ontwikkelingskosten meegerekend. Hiermee is GTA V één van de duurste games allertijden. Sowieso zijn de bedragen in de game industrie vrij hoog als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de filmindustrie.

  Ben jij de aliens in GTA V al tegengekomen?

  Op z’n tijd zitten er wat vreemde elementen verstopt in GTA, maar als je het bijvoorbeeld vergelijkt met Saint Row is GTA toch erg realistisch. Maar wist je al dat er aliens zijn in GTA V? Gelukkig hoef je hier overigens niet tegen te vechten, want deze jongens zijn bevroren.

  Tijdens een zekere missie in GTA V is het de bedoeling dat je het treinspoor volgt. Je kunt deze instructie alleen ook negeren en de rails niet volgen. Als je op een zeker punt dan de bocht omgaat kom je aan bij een bevroren meer. En wat vinden wij in dit meer? Jawel, bevroren aliens.

  Wat gebruiken we tijdens GTA?

  GTA is anno 2021 dus nog steeds erg populair, maar wat is in het spel populair? Welke wapens worden bijvoorbeeld het vaakst gebruikt en welke auto’s zijn het meest populair?

  Meest gebruikte wapens in GTA V:

  1. Assault Shotgun
  2. Heavy Sniper
  3. Combat MG MKIII
  4. Special Carbine
  5. AP Pistol

  Populairste auto’s in GTA V:

  1. Dewbauchee Vanger
  2. Vapid FMJ
  3. Grotti X80 Proto
  4. Pegassi Zentorno
  5. Progen Itali GTB Custom

  GTA in Londen

  Hoewel er de laatste tijd akelig weinig nieuws uitkomt zijn er stiekem toch al best wat GTA-games. Elke game heeft een andere map, maar het speelt zich wel altijd af in de Verenigde Staten. Althans dat wordt vaak gedacht, want GTA heeft zich ook al in het Verenigd Koninkrijk afgespeeld.

  De allereerste GTA had namelijk twee uitbereidingen die zich in Londen afspeelden. De eerste uitbreiding speelde zich af in 1969 en de tweede in 1961. Helaas kwam zo’n Brits uitstapje daarna niet meer voor, maar mocht je thuis nog een PS1 hebben liggen is het toch een leuke uitdaging.

  Spelen als vrouw in GTA

  In de PC-versie van de eerste GTA kon je ervoor kiezen om als vrouw te spelen. In totaal kon je kiezen uit acht verschillende karakters, waaronder vier vrouwen. Bij de versie voor de PS1 kon dit overigens niet en moest je als man spelen. Wel moeten we erbij zeggen dat games er destijds iets minder strak uitzagen en dat je daardoor maar weinig verschil zag tussen de mannen en vrouwen.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.