In Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition ros je de ex van je vriendin in elkaar

  Na een flinke tijd van de aardbodem te zijn verdwenen door licentieproblemen is Scott Pilgrim terug in een heruitgave van de zeer geliefde beat em’ up titel Scott Pilgrim vs. The World: The Game. Dat het spel problemen had van licentieproblemen is niet zo raar, want dit spel mengt van alles uit videogames samen tot een prachtige viering van games voor nerds.

  Kennen jullie die meme van ‘’You VS the guy she tells you not to worry about?’’ Dat is een mooie samenvatting van Scott Pilgrim vs. The World, bekend van de stripboeken en film. Want in deze game ram je die ex she tells you not to worry about eens flink in elkaar.

  Stelletje weirdos

  Scotts wereld staat op z’n kop wanneer hij het meisje Ramona Flowers ontmoet. Hij wordt op slag verliefd op haar, en is in staat letterlijk over lijken te gaan om met haar samen te zijn.

  Ramona heeft alleen wel een handleiding, want de enige manier waarop ze een relatie met Scott wil beginnen, is als hij in haar 7 kwaadaardige ex-geliefden verslaat, die nog altijd een rol in haar liefdesleven spelen.

  Deze zeven exen zijn een stelletje unieke weirdo's, maar wel net zo stug als eindbazen. Scott Pilgrim gaat deze strijd aan en in Scott Pilgrim vs. The World: The Game nemen hij en z’n vrienden op tegen talloze figuren in over de top Streets of Rage achtige confrontaties!

  Arcade knokpartij

  Dit verhaal wordt in de stripboeken en de film wel beter uit de doeken gedaan, want dit spel draait voornamelijk toch wel om zoveel en zo hard mogelijk je tegenstanders in elkaar rossen. Scott Pilgrim vs. The World: The Game speelt dan ook als een klassieke arcade game waarin je scherm gevuld is met tegenstanders die een pittige, maar niet enorm lang durende uitdaging biedt.

  Nadat je deze hebt uitgeschakeld met allerlei zieke combo-attacks vordert het level weer een stukje verder, totdat je de confrontatie aangaat met een kwaadaardige ex die je op wacht aan het einde van het level. Zijn de exen net even te sterk voor je? Geen probleem, want Scott Pilgrim vs. The World: The Game bevat co-op voor tot wel vier spelers om het arcade game gevoel helemaal af te maken.

  Een ode aan de nerds

  Scott Pilgrim vs. The World: The Game barst van geweldige referenties naar andere games, wat zorgt voor een nerd festijn. Zo is de naam van Scott’s band Sex-Bob-Omb, natuurlijk een leuke twist op de naam van de explosieve vijanden uit de Mario serie. Het spel zelf is geheel in een prachtige old school pixel-art style gemaakt gebaseerd op het expressieve design van de comics. En ook de muziek bestaat uit pompende chiptunes gemixt met punk rock die klinken alsof je luidruchtige arcade cafe staat.

  Nu dat de arcadehallen nog even dicht moeten blijven is Scott Pilgrim vs. The World: The Game - Complete Edition de perfecte manier om dat avondje gamen thuis te halen. De beat em’ up gameplay barst van de referenties naar andere games, en het flinterdunne maar toch zeer amuserende liefdesverhaal zal velen van ons wel aanspreken. Want zeg nou zelf, we hebben toch allemaal wel een ex van je vriend of vriendin die je eigenlijk in elkaar zou willen rossen?

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.