10 Toffe pc releases 2018 om naar uit te kijken in het nieuwe jaar!

  Sneeuwpoppen, oliebollen en vuurwerk. Het einde van het jaar is alweer in zicht, maar gelukkig ook de nieuwe kansen die het nieuwe jaar gaat brengen. Ook op het gebied van games, en daarom zetten we een aantal PC releases 2018 voor je op een rijtje waar je alvast naar uit kan kijken!

  Ace Combat 7

  De ruimtegevechten in Star Wars Battlefront 2 laten zien dat er vraag is naar bloedsnelle gevechten in de lucht. Of dit nu het luchtruim boven onze eigen groene bol of een verre planeet is, maakt weinig uit. Voor de vliegfanaten onder jullie is het daarom goed om te weten dat Ace Combat na flink wat jaren afwezigheid een comeback gaat maken in 2018!

  Onder het genot van geweldige muziek, mag je jouw vliegkunsten laten zien als je de jacht opent op andere vliegeniers. Dus laat zien dat Maverick niets is in vergelijking met jou. Of ga brandend ten onder als Goose. Zeker één van de PC releases 2018 om in de gaten te houden als je van dogfights houdt.

  A Way Out

  Wie Prison Break heeft gezien, weet dat het leven in de gevangenis absoluut geen pretje is. Je kan er maar beter voor zorgen dat je je zeepje niet snel uit je handen laat glippen. In A Way Out is het aan jou en een co-op maatje om een poging te doen om te ontsnappen uit de gevangenis en vervolgens uit handen te blijven van jullie achtervolgers.

  Het ontsnappen zelf is maar één deel van het spel, aangezien er ook nog een behoorlijke uitdaging wacht als je eenmaal buiten de muren bent. Je hebt immers maar beperkt de tijd voordat de bewakers erachter komen dat ze twee mensen minder het leven zuur hoeven te maken!

  Surviving Mars

  Aardappels verbouwen met zelfgefabriceerde mest, is een geniaal idee van Matt Damon in The Martian. Maar hoe zou jij zelf overleven op een afgelegen planeet en een kolonie om te beschermen? In Surviving Mars kan je laten zien dat het leven op de rode planeet wel degelijk mogelijk is voor ons aardbewoners.

  Je begint natuurlijk met nauwelijks grondstoffen en voedsel. Een raket met extra spullen langs laten komen, duurt natuurlijk een flinke tijd. Het is dus belangrijk dat je er voor zorgt dat je zo snel mogelijk een werkende voedselfabriek hebt staan om jouw kolonie te voeden, maar dat kost natuurlijk ook weer grondstoffen!

  Voordat je een bloeiende kolonie op Mars hebt gemaakt, zal je hard aan het werk moeten om uitbreiding te kunnen bekostigen. Vind je het managen van werklieden en het bouwen van een ruimtestad ontzettend gaaf, dan in Surviving Mars zeker één van de PC releases 2018 om in de gaten te houden!

  Railway Empire

  ‘Beste reiziger, de trein naar Amsterdam rijdt in verband met werkzaamheden niet.’ Potverdikkeme NS, nu kom je wederom te laat op werk. Om te laten zien dat het onderhouden van een treinnetwerk echt niet zo moeilijk hoeft te zijn, kan je in Railway Empire volledig los met het bouwen van een treinimperium.

  Je hoeft niet net als in Train Simulator zelf plaats te nemen in de schoenen van een machinist, maar mag wel een complete infrastructuur aanleggen. Hoe verder je komt, hoe beter de spullen worden waar je toegang tot hebt!

  Darksiders 3

  Met de avonturen van Death en War nog vers in het geheugen, krijg je in 2018 wederom de mogelijkheid om terug te keren naar een post apocalyptische aarde als één van de vier Horsemen. Deze Riders of the Apocalypse hebben maar één taak, namelijk het uit de weg ruimen van al het kwaad dat momenteel op onze aardbol ronddwaalt.

  Deze keer neem je plaats in de schoenen (of laarzen) van Fury en moet je de aarde redden van de zeven zonden. Net als in de voorgaande twee delen van Darksiders zullen ook in Darksiders 3 flink wat vreemde monsters in het rond vliegen en bloed en afgehakte ledematen vaak op je beeldscherm te zien zijn. Ben je fan van de eerste twee delen, dan in Darksiders 3 zeker één van de PC releases 2018 om naar uit te kijken!

  Vampyr

  In het Londen van 1918 heerst een verschrikkelijke griepepidemie die flink wat slachtoffers maakt. Aan jou te taak als dokter om hier iets aan te doen. Eén probleempje; je bent namelijk net gebeten door een vampier en hebt zelf ook een gigantische lust naar bloed ontwikkeld.

  Terwijl je keihard werkt om de stad van de ondergang te redden, wordt je zelf achterna gezeten door vampierjagers die je uit de weg willen ruimen. Geef je toe aan jouw nieuwe vorm, of blijf je het helpen van normale mensen voorop stellen? De keuze is vanaf de lente van 2018 aan jou in Vampyr!

  State of Decay 2

  Een van de PC releases 2018 waar flink wat mensen naar uit zullen kijken, is het vervolg op State of Decay. Een zombiegame die weliswaar minder bizar was dan Dead Rising, maar de speler wel gigantisch veel vrijheid gaf om een nieuw bestaan in de zombiewereld op te bouwen.

  Waar de personages in The Walking Dead de ene basale fout na de andere maken, mag jij laten zien dat je in State of Decay niet zo ontzettend zeikerig hoeft te worden als Rick om te overleven. Serieus Rick, top eens met dat zwabberen met dat pistool en gedraag je niet als klein kindje!

  In State of Decay moet je niet alleen zien te overleven tussen hordes zombies, maar ook nog eens een poging doen een samenleving op te bouwen in de nieuwe wereld. Dat betekent ook dat je voor voedsel, bescherming en wapens moet zorgen. Een goede voorbereiding voor een eventuele zombieuitbraak dus!

  Far Cry 5

  Amerikanen zijn dol op religieuze gekkies. In Far Cry 5 stap je in de schoenen van iemand die daar weinig mee heeft en de leider van één van de grootste sektes hardhandig af wil zetten. En daarbij wordt weinig rekening gehouden met regels en wetten.

  Zoals je mag verwachten van een game uit de Far Cry serie, zit ook deze titel ramvol met explosies, kogels en voertuigen. Of je guns blazing een kamp binnenknalt, of liever vanaf een afstandje vijanden uitschakelt. De keuze is aan jouw, zolang je de leider van de sekte maar uit het zadel helpt. Eén van de grotere Triple-A PC releases 2018 om naar uit te kijken!

  Kingdom Come: Deliverance

  Het is alweer even geleden dat er een degelijke RPG uitkwam waarin je mee werd genomen naar de middeleeuwen. Voor strategiegames kan je terecht bij Crusader Kings 2, maar op het roleplay gebied was er weinig te beleven.

  In februari 2018 zal daar verandering in komen met de komst van Kingdom Come: Deliverance. Met een bizar uitgebreide lijst aan vaardigheden (of je wel of niet goed tegen alcohol kan, van ‘baby’ tot ‘true slav’) ziet het er in ieder geval naar uit dat het op het gebied van roleplaying wel snor zit.

  Mocht je dus nog op zoek zijn naar een urenvretertje en deins je niet terug van een flinke hoeveelheid vliegend bloed en kletterende zwaarden, dan in Deliverance zeker één van de PC releases 2018 om in de gaten te houden!

  Metro Exodus

  De boeken van Dmitry Glukhovsky hebben een behoorlijk effect gehad bij fans van post apocalyptische verhalen. Zoveel zelfs dat er al twee games uit werden gebracht waarin je als hoofdpersoon Artyom door de ruïnes en metrotunnels van Moskou mag dwalen. En daar komt in 2018 nog een derde bij!

  Zoals de naam Exodus al doet vermoeden, is het eindelijk tijd om een langere tijd buiten het metrostelsel rond te dwalen. Nu de Dark Ones eindelijk zijn opgedonderd (in Last Light heb je ze vriendelijk de deur gewezen), heerst er voorlopig even geen bovennatuurlijk gespuis in de tunnels. Nu kan iedereen zich focussen op het opbouwen van een leven buiten het metrostelsel.

  Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, want ook boven de grond is er genoeg ellende te vinden waar mee moet worden afgerekend. Aan jou om nazi’s, communisten en monsters wederom om te leggen om Moskou weer een stukje veiliger te maken. Deze game mag dan ook niet ontbreken in de lijst met PC releases 2018 om naar uit te kijken in het nieuwe jaar!

  PC releases 2018 – Waar kijken jullie het meeste naar uit?

  Of je nu niet kan wachten op het derde Metro spel, of als bloeddorstige vampier Londen onveilig wil maken, 2018 biedt volop vermaak. Onze vraag aan jullie is naar welke van de titels jullie het meeste uitkijken. Laat het ons weten in de comments!

  Darksiders 3

  Verkijgbaar vanaf 27 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.