Top 10 beste Netflix series in 4K die je moet kijken

  De beeldkwaliteit van televisies wordt steeds beter en mensen kunnen films en series in steeds hogere resolutie hun woonkamer binnen laten komen. Netflix speelt daar op in door haar series in 4K aan te bieden. Wij hebben een top 10 beste Netflix series in 4K die je moet kijken gemaakt. Kijk snel of jouw favoriete serie er in staat!

  10. Black Mirror

  We trappen de top 10 beste Netflix series in 4K af met Black Mirror. Een Britse sciencefiction serie die elke aflevering andere acteurs heeft en een losstaande verhaallijn. Het globale thema is de snelle technologische ontwikkelingen van tegenwoordig die de werkelijkheid beïnvloeden. Charlie Brooker, de bedenker van de serie, omschrijft Black Mirror als een zoektocht naar de bijwerkingen van de drug die technologie is.

  De visuele effecten van Black Mirror, zoals bijvoorbeeld het ronddraaien van de ogen van één karakters, zijn al eng genoeg om te zien in normale resolutie of in HD. In 4K komen de soms rare gebeurtenissen in de serie nog strakker en directer op je over.

  Black Mirror kent tot nu toe drie seizoenen, een vierde is in de maak.

  9. Orange is the New Black

  Op nummer 9 van onze top 10 beste Netflix series in 4K staat Orange is the New Black. Deze mix van komedie, drama en misdaad draait grotendeels om Piper Chapman die tot 15 maanden gevangenis veroordeeld wordt. Ze moet de straf uitzitten in een vrouwengevangenis waar de serie zich afspeelt. Chapman moet haar goede leven in New York dus inruilen voor het gevangenisleven. Daar vindt ze kameraadschap binnen een groep opmerkelijke gevangenen.

  Bij deze serie in 4K resolutie word je het gevangenisleven van de opstandige dames ingetrokken. Van de luchtplaats tot de gevangeniscellen, alles is enorm scherp in beeld gebracht wat je soms het gevoel geeft dat ook jij in de gevangenis leeft.

  Orange is the New Black heeft tot nu toe vier seizoen achter de rug. Een vijfde seizoen is onderweg.

  8. Bloodline

  Op nummer 8 in top 10 beste Netflix series in 4K vinden wij Bloodline. Een Amerikaanse familie van volwassen broers en zussen leeft een normaal goed leven. Totdat het zwarte schaap van de familie terugkeert naar huis en alle geheimen en littekens van de familie op tafel gooit. Dit levert de nodige spanningen en sensatie op binnen de kring van broers en zussen.

  Florida, waar de serie zich onder meer afspeelt, onder andere bekend van de witte stranden en de blauwe oceaan. In HD al bijzonder mooi om te aanschouwen, in 4K is dat nog net een trapje meer. De beelden langs de kust zien er bijna net zo scherp uit als wanneer je er zelf loopt.

  Er zijn tot nu toe twee seizoenen van Bloodline uitgekomen. Een derde seizoen begint dit jaar nog.

  7. The Blacklist

  Een plek hoger dan Bloodline in onze top 10 beste Netflix series in 4K staat The Blacklist. Deze populaire serie draait om Elizabeth Keen, een groentje bij de FBI. Haar hele leven draait om als Raymond Reddington, een mysterieuze crimineel, zichzelf aangeeft en alleen maar met haar wil praten. De reden daarvoor zullen wij, ten behoeve van de spoilers, niet geven. Kom daar maar achter door de serie te kijken!

  James Spader, de acteur van Raymond Reddington, heeft een enorme intens mimiek dat je er bijna bang van wordt terwijl je op de bank de serie kijkt. Zeker in 4K komen de gezichtsuitdrukken van Spader enorm goed tot hun recht. Op sommige momenten zo goed dat het haast lijkt alsof hij jou een kunstje flikt.

  The Blacklist is in het vierde seizoen aanbeland, dit seizoen heeft nog maar drie afleveringen te gaan.

  6.Stranger Things

  Stranger Things, de hitserie van 2016, kan natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 beste Netflix series in 4K. In 1983 verdwijnt een twaalfjarig jongetje op mysterieuze wijze in het Amerikaanse stadje Hawkins. De alleenstaande moeder van het jongetje, staat op het punt door te slaan en de politie begint een onderzoek. Vrienden van het jongetje gaan op onderzoek uit en stuiten op een verloederd meisje met psychokinetische krachten. Samen gaan ze op pad om achter de waarheid van de verdwijning te komen.

  Het verschil met 4K en lagere resoluties bij deze film is dat vooral de horror die zich afspeelt in het huis van de alleenstaande moeder ontzettend goed overkomt in de hoogste resolutie. Was het bij vlagen al angstaanjagend als het niet nader te noemen monster uit de muur kroop, is het in 4K nog een stukje enger.

  Stranger Things kent pas één seizoen dat bestaat uit acht afleveringen. Seizoen twee start op 31 oktober van dit jaar. Wij maakten een overzicht met vijf redenen waarom je Stranger Things zou moeten kijken.

  5. Better Call Saul

  Ben je in de problemen geraakt en heb je bijzonder juridisch advies nodig? Better Call Saul. Degenen die Breaking Bad hebben gezien begrijpen precies wie Saul is en hoe hij zijn advocatenkantoor runt. In de serie Better Call Saul speelt het verhaal rondom Jimmy McGill, de echte naam van Saul Goodman, zich af in de jaren voordat hij in aanraking komt met Walter White en Jesse Pinkman.

  Hoewel er weinig actie in Better Call Saul zit, zijn de gezichtsuitdrukkingen van zowel Saul als tegenspeelster Kim Wexler (gespeeld door Rhea Seehorn) heel goed te zien. Daar moet de serie het ook voor een deel van hebben, het acteerwerk. Door het in superscherp in 4K te laten zien neemt de serie je nog meer mee op avontuur.

  Better Call Saul kent twee seizoen met elk tien afleveringen. Een derde seizoen begint op 10 april.

  4. Daredevil

  Op nummer 4 van onze top 10 Netflix serie in 4K staat Daredevil. Daredevil is een superheldenserie gebaseerd op de gelijknamige superheld van Marvel. Matt Murdock, de echte naam van Daredevil, is advocaat van beroep die op jonge leeftijd blind raakte na een ongeluk. Doordat hij moet vertrouwen op zijn andere zintuigen zijn die ontzettend goed ontwikkeld. Daarmee houdt hij 's nachts de wijken van Hell's Kitchen veilig, verkleed als Daredevil.

  De donkere krochten van Hell's Kitchen in combinatie met de rode pak van Daredevil maken de serie tot een visueel pareltje in 4K.

  Daredevil kent tot nu toe twee seizoenen van elk 13 afleveringen. Een derde seizoen is aangekondigd en zal in 2018 uitkomen.

  3. Narcos

  De derde plek van onze top 10 beste Netflix series in 4K is bezet door Narcos. Deze serie gaat over de jacht van de Amerikaanse anti-drugs eenheid DEA op Pablo Escobar. De Colombiaan Escobar stond van eind jaren 70 tot begin jaren 90 aan het roer van het Medellinkartel, dat veel geld verdiende aan de productie van drugs. De serie geeft een inkijkje in het leven van deze drugsbaas en de jacht op hem.

  In 4K komt de spanning en actie nog beter over op de kijker. Het lijkt alsof je jezelf in de Colombiaanse drugskartel begeeft, terwijl je op het andere moment ook zelf bezig bent met het opsporen van Escobar.

  Narcos heeft nu twee seizoen achter de rug. Een derde en vierde seizoen zijn al aangekondigd en worden in respectievelijk 2017 en 2018 uitgezonden.

  2. House of Cards

  House of Cards, wie kent deze immens populaire serie niet? House of Cards draait om Francis Underwood (Kevin Spacey), een ambitieuze politicus die nergens voor terugdeinst. Underwood gebruikt zijn invloed voor de Democratische Partij maar is ook niet terughoudend om zijn macht te gebruiken voor zijn eigen gewin. Zijn uiteindelijke doel is namelijk om president van de Verenigde Staten te worden. Of dat lukt verklappen wij uiteraard niet in deze top 10 beste Netflix series in 4K.

  In 4K krijg je het Capitool waarin Underwood zijn streken uithaalt prachtig in beeld te zien, net als de gehele stad Washington D.C. De mimiek van Kevin Spacey en het doorbreken van de 'muur' tussen kijker en acteur komt beter over hoe scherper het beeld is. Daarom op nummer twee: House of Cards.

  House of Cards is alweer vier seizoenen bezig. Het vijfde seizoen staat gepland op 30 mei van dit jaar.

  1. Breaking Bad

  Aangekomen bij de nummer één van onze top 10 beste Netflix series in 4K kun je er niet omheen. De beste serie in 4K op Netflix is Breaking Bad. De serie volgt het verhaal van Walter White, een scheikundeleraar die veel te slim is om niet meer met zijn kunde te doen dan hij op de middelbare school doet. Op het moment dat zijn vrouw zwanger raakt van een tweede kind krijgt hij te horen dat hij longkanker heeft en niet lang meer te leven heeft. Om zijn familie na zijn dood een goede financiële basis te bieden, begint het met het produceren van crystal meth. De uitgevallen leerling Jesse Pinkman helpt hem daarbij.

  Breaking Bad liept van 2008 tot en met 2013 en kent vijf seizoenen. Op IMDb krijgt de serie maar liefst een 9.5. Wij maakten een overzicht met vijf redenen waarom je Breaking Bad moet kijken.

  De crystal meth, de camper midden in een verlaten woestijn, de laboratoria en zelfs Los Pollos Hermanos zien er schitterend uit in 4K resolutie. Tel daarbij de bijna perfecte inhoud van de serie erbij op en je snapt waarom Breaking Bad op nummer één staat.

  Welke serie mis jij nog in deze top 10 beste Netflix series in 4K? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.