10 Hollywood acteurs die gamepersonages hebben ingesproken

  De vertaalslag van games naar het witte doek is de afgelopen jaren niet heel succesvol gebleken. Een uitstapje van Hollywood naar de game-industrie valt iets beter in de smaak. In deze special benoemen we 10 Hollywood acteurs die een of meerdere gamepersonage(s) hebben ingesproken.

  NBC Universal Media

  10. Kristen Bell

  De eerste naam uit onze lijst met Hollywood acteurs is Kristen Bell. In de tv- en filmwereld heeft ze haar naamsbekendheid vooral te danken aan de serie Veronica Mars waarin ze het gelijknamige personage vertolkt. De jongere lezers onder ons kennen haar misschien beter als de stem van Anna uit de animatiefilm Frozen.

  In de Disney Infinity games spreekt ze de stem van het animatie personage ook in. In het recent uitgekomen Kingdom Hearts III doet ze dit nogmaals. Wat je misschien niet wist, is dat Kristen Bell de stem achter Lucy Stillman uit de Assassin's Creed games is. Lucy is het blonde personage dat je in het eerste deel naar de Animus begeleidt.

  Universal Pictures

  9. Liam Neesonââââ

  Liam Neeson is een gevestigde naam in Hollywood. Hij is onder meer bekend van zijn rol als reddende vader in Taken en zijn vertolking van Qui-Gon Jinn in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Met zijn uitvoering van Oskar Schindler in Schindler's List heeft hij de hoogste ogen weten te gooien.

  Neeson heeft uiteraard een plek veroverd in de Hollywood acteurs lijst, omdat hij gamepersonages heeft ingesproken. Neeson is namelijk de vader van het hoofdpersonage in Fallout 3. Daarnaast is hij ook Henri Ducard in de Batman Begins videogame. Blijkbaar smaakte dit niet naar meer, want hij heeft daarna nooit meer een stem ingesproken.

  Warner Bros. Ent.

  8. Seth Green

  Seth Green is een acteur die flink wat ervaring op het gebied van stemwerk heeft. In het werkveld van Hollywood is hij onder meer bekend als de stem van Chris Griffin in Family Guy en zijn vocaal werk in Robot Chicken. Hij is 'fysiek' te zien in de Austin Powers trilogie en The Italian Job.

  Onder gamers is hij vooral bekend van de Mass Effect trilogie als Jeff ‘Joker’ Moreau. In de rol van Commander Shepards piloot kan hij zijn komisch talent helemaal kwijt. Verder is hij in de games van Family Guy ook te horen als Chris Griffin. Ten slotte kan je zijn vocalen ook herkennen in Call of Duty: Infinite Warfare waar hij Poindexter speelt. Seth Green mag dus niet in deze Hollywood acteurs lijst ontbreken.

  Magnolia Pictures

  7. Ellen Page

  De 32-jarige Ellen Page is de volgende notering in onze lijst met Hollywood acteurs. Deze dame kan je onder andere kennen uit de films Inception, Juno en de 2017 editie van Flatliners. Daarnaast speelt ze Shadowcat in X-Men: The Last Stand en X-Men: Days of Future Past. Recentelijk speelde ze ook de rol van Vanya Hargreeves in de Netflix serie The Umbrella Academy die eerder dit jaar op de streamingdienst verscheen.

  In de wereld van de games is ze slechts in één game te zien: Beyond: Two Souls. Hierin verzorgt ze niet alleen het stemwerk van haar personage Jodie Holmes, maar neemt ze ook de motion capture voor haar rekening. Dit doet ze samen met een andere grote naam uit Hollywood: Willem Dafoe.

  Constantin Film International GmbH and Impact Pictures (Pompeii) Inc.

  6. Kiefer Sutherland

  Mister Jack Bauer himself, Kiefer Sutherland, is de volgende naam in onze Hollywood acteurs special. Hij speelt meer dan 10 jaar de rol van het eerder genoemde personage in de serie 24. Je kan hem verder kennen uit films als Pompeii, Young Guns en Flatliners uit zowel 1990 als 2017. Zijn laatste werk is de serie Designated Survivor waarvan een derde seizoen in de maak is bij Netflix.

  Het kwam enigszins als een verrassing toen ontwikkelaar Hideo Kojima aankondigde dat Sutherland de nieuwe stem van Snake in Metal Gear Solid 5 zou worden. Dit is vooral te wijten aan het feit dat David Hayter dit al jaren deed. Het is overigens niet de enige keer dat de acteur in een game te horen is. Hij verzorgt ook een stem in Call of Duty: World at War en is in Dead of the Night van Call of Duty: Black Ops IIII ook te horen.

  A24

  5. Patrick Stewart

  Sir Patrick Stewart bekleedt de vijfde positie in onze lijst van Hollywood acteurs. Stewart heeft in zijn carrière aardig wat memorabele personages mogen spelen. Denk bijvoorbeeld aan Professor X uit de X-Men films en Jean-Luc Picard uit Star Trek: The Next Generation. Dit jaar keert hij weer terug als Picard en is hij ook te zien in de nieuwe Charlie's Angels.

  De 78-jarige Stewart heeft ooit gezegd dat hij games een mooi medium vindt, maar hij speelt ze zelf liever niet. Zijn stem is in meer dan 20 verschillende games te horen. Hiervan is een groot deel gerelateerd aan Star Trek en X-Men, maar je kan hem ook horen in Castlevania: Lords of Shadow 2 en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

  ABC

  4. Nathan Fillionââââ

  De charismatische Nathan Fillion is vooral bekend van de verschillende series waar hij in speelt. De acteur staat bekend om het spelen van aardige personages. Hij is bijvoorbeeld te zien in Buffy the Vampire Slayer, Firefly en Castle. In zijn nieuwste serie The Rookie speelt hij een man van middelbare leeftijd die zich bij de politie van Los Angeles aansluit.

  Fillion heeft meerdere malen aangegeven dat hij een groot liefhebber van games is. Hij mag dan ook niet ontbreken in onze Hollywood acteurs special. In Jade Empire is zijn stem voor de eerste keer te horen in een game. Hij is bij veel gamers vooral bekend als Edward Buck in de Halo serie en Cayde-6 in de Destiny games. In Saints Row: Gat Out of Hell is hij ook te horen als niemand minder dan God.

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

  3. Claudia Black

  Claudia Black is misschien niet de grootste naam in onze lijst van Hollywood acteurs, maar wel een goed voorbeeld van iemand die de wereld van films en series bijna volledig heeft ingeruild voor games. Je kan haar onder andere kennen uit Farscape en de laatste drie seizoenen van Stargate SG-1 waar ze Vala Mal Doran speelt.

  Tussen 2002 en 2018 is de stem van Black in 30 games te horen. Zo doet ze het stemwerk voor Chloe Frazer in de Uncharted games, is ze de vrouw achter Morrigan in Dragon Age en kan je haar horen in Gears of War 3 en Gears of War 4 als Samantha Byrne. Andere games op haar cv zijn onder andere Call of Duty: Infinite Warfare, Wolfenstein 2: The New Colossus en World of Final Fantasy.

  Focus Features

  2. Gary Oldman

  Gary Oldman is een gevierd acteur die een hele reeks aan prijzen in zijn kast heeft staan. Het pronkstuk is de Oscar voor zijn vertolking van Winston Churchill in de film Darkest Hour. Je kan hem verder hebben gezien in The Dark Knight, Tinker Tailor Soldier Spy en verschillende Harry Potter films waarin hij Sirius Black speelt.

  Oldman heeft niet in heel veel games een stem ingesproken, maar de keren dat hij dit heeft gedaan, zijn wel memorabel. Vooral zijn vertolking van Viktor Reznov in Call of Duty: World at War en Call of Duty: Black Ops is van zeer hoge klasse. Alleen al daarom verdient deze acteur zo'n hoge positie in onze special van Hollywood acteurs in games.

  Lucasfilm Ltd.

  1. Mark Hamill

  De hoogste notering in onze Hollywood acteurs lijst behoeft eigenlijk niet veel introductie. Mark Hamill ken je hoogstwaarschijnlijk van zijn rol als Luke Skywalker in Star Wars. Hij heeft in zijn carrière aan hele berg aan films en series meegewerkt waarbij hij voornamelijk stemwerk heeft verleend. Denk bijvoorbeeld aan Avatar: The Last Airbender en de verschillende animatieseries van DC.

  Als we kijken naar alle personages die de acteur heeft ingesproken, is er toch één het meest memorabel: The Joker. In de games Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City en Batman: Arkham Knight weet hij de games naar een hoger plan te tillen. Hij is verder te horen in onder meer Darksiders, The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon en Kingdom Hearts III.

  10 Hollywood acteurs die gamepersonages inspreken

  Dit was onze lijst met Hollywood acteurs die gamepersonages hebben ingesproken. Ben je het eens met onze lijst? Zijn er acteurs die we hebben gemist? Laat het ons in de reacties hieronder weten.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.