De belangrijkste Days Gone personages uitgelicht!

  Het duurt nog maar een paar weken voordat Days Gone uitkomt. Wie deze game heeft gevolgd weet er natuurlijk al alles van, maar voor wie pas recent van Days Gone gehoord heeft, of gewoon even alles op een rijtje wil hebben hebben wij het nodige uitgezocht. Dit zijn de vijf belangrijkste Days Gone personages op een rijtje.

  Sony Interactive Entertainment

  Het verhaal van Days Gone is uiteraard nog niet volledig uit de doeken gedaan. Ontwikkelaar Bend Studio zal ongetwijfeld niet willen dat iedereen alles al weet voor de release. Toch kunnen we ons voorstellen dat je enige context wil hebben voor je met deze post-apocalyptische game aan de gang gaat. Dit zijn de Days Gone personages waar je zeker vanaf moet weten voor je aan de game begint.

  Deacon St. John

  Deacon is het hoofdpersonage van Days Gone en bovendien het speelbare personage. Er staat voor onbekende redenen een prijs op zijn hoofd. Voor het punt waarop de game begint was hij lid van een motorclub samen met Boozer (over hem later meer). Nu het merendeel van de bevolking is geïnfecteerd en in freakers (een soort zombie) is veranderd leeft hij als premiejager en huurling.

  Ooit was Deacon getrouwd met Sarah St. John, maar zij kwam kort na het begin van de epidemie te overlijden. Dit verlies zal ongetwijfeld een grote drijfveer vormen voor Deacon. Om erachter te komen voor welk doel het een drijfveer zal zijn zul je Days Gone moeten spelen.

  Sarah St. John

  Sarah St. John was plantkundige en Deacons vrouw die, zoals we net al noemden, overleed kort na de zombie-epidemie. We zullen haar tijdens de gameplay van Days Gone dan waarschijnlijk ook weinig zien. We zullen haar verhaal uit dialoog en cutscenes op moeten maken.

  Sarah en Deacon ontmoetten elkaar toen Sarah autopech had en Deacon haar een lift gaf. Ze konden goed met elkaar opschieten en trouwden in een besloten ceremonie. De laatste keer dat Deacon haar in leven zag werd ze meegenomen in een helikopter. Het crashen van deze helikopter is de oorzaak van haar dood.

  William “Boozer” Grey

  Boozer is de beste vriend van Deacon en voor zover bekend het enige personage van de Days Gone personages uit onze lijst dat aanwezig was bij de bruiloft van Deacon en Sarah. Hij was lid van dezelfde motorclub als Deacon en samen zijn Deacon en Boozer de enige bekende overlevende leden. Ook op Boozers hoofd staat een prijs.

  Tijdens de game heb je invloed op de vriendschap tussen Deacon en Boozer. Zoals wel vaker in games in dit genre moet je soms keuzes maken die het verhaal beïnvloeden. Een aantal van die keuzes kunnen Boozers beeld van Deacon veranderen.

  Iron Mike

  Na de epidemie zijn de overlevende mensen gaan wonen in provisorische nederzettingen. Eén van deze nederzettingen staat onder leiding van Iron Mike, maar maakt Iron Mike nou zo belangrijk?

  Iron Mike lijkt iets te weten over Deacon. Hij beweert het nodige te weten over wie Deacon was voor de epidemie en stelt zich daarom enigszins vijandig naar hem op. Wat hij weet is niet bekend, maar zou het iets met de prijs op Deacons hoofd te maken kunnen hebben? Dat zou Iron Mike één van de interessantste Days Gone personages maken.

  Freakers

  Freakers zijn niet echt een personage zoals de eerdere personages op de lijst, maar ze zijn één van de belangrijkste aspecten van het verhaal en kunnen dus niet ontbreken op deze lijst. De ‘zombies’ waar we het eerder over hadden heten in Days Gone ‘Freakers’. Het grote verschil met traditionele zombies is dat Freakers nog leven.

  Dat Freakers nog leven betekent ook dat ze nog instincten en routines hebben. Je kunt net zo goed een horde Freakers tegenkomen zoals je in andere games gewend bent, maar op andere momenten zal je ze tegenkomen terwijl de gewoon bezig zijn met hun dag. Ze hebben zelfs een soort onderlinge maatschappij: een ‘Freakosystem’.

  Welke Days Gone personages vind jij interessant?

  Kijk jij uit naar Days Gone? Van welke personages wil je meer weten? Is het Deacon, Sarah, of vind je andere personages veel interessanter? Laat het weten in de reacties.

  Days Gone is vanaf 26 April exclusief verkrijgbaar voor PlayStation 4

  Days Gone

  Verkijgbaar vanaf 26 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.