Black Ops 3 Descent DLC maps - Interview met Miles Leslie

Article
dinsdag, 12 juli 2016 om 9:58
xgn google image
De derde DLC komt bijna uit voor Call of Duty Black Ops 3. Speciaal voor deze gelegenheid kregen wij de kans om kort met Miles Leslie, multiplayer producer bij Treyarch, te spreken over de komende multiplayer maps. Wat hij vertelde over de Call of Duty Black Ops 3 Descent DLC maps lees je hier.
Grote fans van de Call of Duty franchise kijken iedere keer weer reikhalzend uit wanneer er een nieuwe DLC wordt aangekondigd. Zo ook deze keer met Descent dat op dinsdag 12 juli voor de PlayStation 4 zal verschijnen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Call of Duty Black Ops 3 Descent DLC maps met opnieuw een oude bekende

Het eerste wat opvalt aan Descent, is dat Raid terugkomt in een nieuw jasje als de map Empire. Nadat eerder Skyjacked in de Awakening DLC verscheen en Banzai als de Verge terugkwam in de Eclipse DLC, is er dus opnieuw een remake. Je hoeft geen hooggeleerde te zijn om te zien dat hier een trend in zit. Op de vraag waarom Treyarch bewust maps terug laat keren en of dit vanuit de wens van de community komt of Treyarch zelf, zegt Lesie het volgende.
Hij voegt hier aan toe dat de wil van de community op één staat.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Raid zijn terugkeer maakt in de Descent DLC. Het was één van de meest gespeelde, zo niet de meest populaire, map van Black Ops 2. Gezien de tendens van één remake per DLC zal in de vierde DLC ook een oude bekende terugkeren, maar meer dan een bevestiging hiervan wilde Leslie niet geven.
(Ondergetekende heeft vervolgens zijn eigen wens, met betrekking tot Call of Duty maps die een remake verdienen, uitgesproken en Slums en WMD als suggesties gegeven!)
Gelukkig wilde de multiplayer producent wel zijn licht laten schijnen op de komende Call of Duty Black Ops 3 Descent DLC maps. Wat ze inhouden en wat de maps zo uniek maakt, lees je op de volgende pagina’s.
94296

Cryogen

De map Cryogen is gelegen bij de Dode Zee waar zware criminelen worden geconserveerd in grote glazen buizen. In deze kleine map is er genoeg bewegingsruimte om over de muren te rennen. De map wordt volgens Leslie gekenmerkt door de vele pilaren die in de map aanwezig zijn. Deze bieden spelers de kans om via deze pilaren uit te komen op één centrale pilaar waarop je een volledig overzicht over de map hebt om spelers te snipen.
Interessant aan Cryogen is dat de map oorspronkelijk bedoeld was om voor Black Ops 2 uit te komen. Volgens Leslie was het team destijds niet volledig tevreden over het design van de map. Met de nieuwe features in Black Ops 3, zoals wallrunnen, zou de map nu wel perfect uit de verf komen. Dat is de reden dat Cryogen in de Descent DLC alsnog zijn opwachting maakt.
94297

Berserk

Berserk is een map die een dorpje van de Vikingen huisvest, gelegen aan de mond van een berg. In Berserk is de lange hangbrug het belangrijkste knelpunt van de map. Als je hier de controle over houdt, zit je als team gebeiteld. Volgens Leslie levert deze map volledig nieuwe gameplay op die je nog nooit eerder in een Call of Duty game hebt gezien.
De brug is volgens de producer namelijk het epicentrum van de map Berserk. Het is van belang dat je als team dit punt onder controle hebt om een groot voordeel ten opzichte van je tegenstander te vergaren. Deze tegenstanders kunnen dit chokepoint omzeilen met behulp van een wallrun. Dit kan zowel bovenlangs als onderlangs en juist dit verschil in hoogte moet ervoor zorgen dat het nieuwe gameplay oplevert en een extra dimensie geeft aan de maps van Call of Duty.
94298

Rumble

De derde map heet Rumble. Call of Duty ontwikkelaars worden volgens Leslie altijd verweten alleen maar three-lane maps te maken.
Dit 'probleem' wil Treyarch nu voor eens en altijd uit de wereld helpen door de map Rumble te presenteren. Rumble speelt zich af binnen en buiten een stadion waar grote robots doorgaans met elkaar vechten, maar nu als standbeelden vast staan. Het is een kleine map die dus verbonden wordt door twee lanes in plaats van drie. Door de compacte omvang is snelle actie gegarandeerd en wissel je de strijd in het stadion af met de bunker binnen.
94299

Empire

Empire is, zoals gezegd, de remake van de map Raid. De map werd in Black Ops 2 door nagenoeg alle spelers ontzettend goed ontvangen en daarom maakt het zijn terugkeer in de Descent DLC. Dit werd ook door Leslie bevestigd.
Waarom dan pas nu en niet eerder?
Speciaal voor de Descent DLC is de map Raid omgetoverd in Empire tot Romeinse villa die van alle pracht, zoals beelden, tuinen en zwembaden, is voorzien. Dit is ook terug te zien in het preview filmpje bovenaan deze pagina.
Op 12 juli zal de Descent DLC verschijnen voor de PlayStation 4. Xbox en PC spelers moeten nog even geduld hebben, voor hen komt de DLC in augustus uit.

Populair Nieuws