De top 10 beste films van 2018 met hoogste opbrengst

  2018 was een jaar boordevol goede films. Dit jaar braken films records op alle fronten. Als het nou ging over superhelden of dino’s. Misschien heb je de films in deze lijst al gezien, maar als dat niet zo is, is het zeker een aanrader om ze nog eens op te zoeken. Dit zijn de top 10 beste films van 2018.

  Warner Bros Ent.

  Voor deze lijst is gekeken naar de films die het wereldwijd het meeste opleverden. De films die net buiten de boot vielen zijn Solo: A Star Wars Story, Rampage, Operation Red Sea, The Meg en Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

  10. Ready Player One

  Dé film voor gamers dit jaar was Ready Player One. Een film die gaat over het echt worden van een game. Op een gegeven moment weet je niet meer wat echt is, en wat niet. Als je van virtual reality houdt is Ready Player One echt iets voor jou. Bovendien zit de film vol toffe verwijzingen zoals te lezen was in onze Ready Player One recensie:

  "Ready Player One is eigenlijk gewoon een lange achtbaanrit waarin kijkers met de ene popcultuur uiting na de andere om de oren gesmeten wordt. Het zorgt ervoor dat met name de wat oudere kijker een diepere laag zal terugvinden in Ready Player One. Twintigers zullen misschien niet elke grap snappen. Al zijn sommige verwijzingen naar bijvoorbeeld King Kong, Back to the Future, Michael Jackson én Jurassic Park zo duidelijk, dat ook zij regelmatig met een dikke grijns zullen kijken."

  Ready Player One werd geregisseerd door Steven Spielberg. De film was zeer populair onder het publiek en leverde wereldwijd 582,2 miljoen dollar op. Daar kun je aardig wat vr-brillen van kopen!

  20th Century Fox

  9. Bohemian Rhapsody

  Het succes en de ondergang van Queen verfilmd, dat is Bohemian Rhapsody. De titel van de film verwijst naar hun meest populaire lied, maar de film gaat dus over zoveel meer. Over het ontstaan van de band en hun onderlinge relaties. In de film komen alle bekende hits voorbij, van 'We Will Rock You' tot 'We Are the Champions'.

  De film geeft je een kijk in de wereld van Freddy Mercury, vertolkt door Rami Malek, een echte must-see! Je kan Rami Malek misschien kennen van zijn rol als Joshua in Until Dawn. Daarnaast speelde hij in de serie Mr. Robot. Dat de film goed is vonden wel meer mensen, de film leverde FOX Studios namelijk 596,3 miljoen dollar op.

  The Walt Disney Company

  8. Ant-Man and the Wasp

  Marvel mag natuurlijk niet ontbreken. In dit geval gaat het om Ant-Man and the Wasp, het vervolg op de eerste film van Ant-Man. Alles wordt in de film verkleind of vergroot. De film zit vol met klassieke superheldenactie. Ook komt er in Ant-Man een nieuw personage uit de comics voor: Ghost. Dit staat er in onze Ant-man and the Wasp recensie:

  "Op een aantal verschillende manieren draait de tweede film om het leren van fouten, want Scott Lang zit flink in de penarie na zijn stunt tijdens Civil War. Omdat hij Cap steunde en daarmee de wet overtrad, moet hij een tijdje brommen in zijn eigen huis. Ook jaagde hij daarmee Hank en Hope in het harnas. Gezien zij hem zo hielpen in het eerste deel snap je waarom dat voor wat problemen zorgt."

  Acteurs Paul Rudd en Evangeline Lilly lijken perfect bij elkaar te passen. De film leverde 622,7 miljoen dollar op wereldwijd. Blijf trouwens vooral zitten tot na de credits op het einde, de post-creditscene verwijst namelijk naar Avengers: Infinity War. Bekijk in de tweet hieronder naar het personage Ghost.

  Marvel Entertainment

  7. Deadpool 2

  Deadpool is een superheld met humor. Hij kan zichzelf genezen door zijn mutaties en heeft skills. Hij beschermt in Deadpool 2 een kind en moet hem beschermen van superschurk Cable. Wade Wilson vraagt in de film om hulp van andere mutanten en noemt de nieuwgevormde groep X-Force. In onze Deadpool 2 recensie staat:

  "Deadpool 2 weet op een slimme wijze opnieuw de superhelden clichés in haar voordeel te gebruiken. Dit gebeurt veelvoudig door flink commentaar te geven op het cliché, zoals de superhelden landing. Wanneer je dan afgeleid bent door de grappen die gemaakt worden, zet Deadpool in door het cliché zelf succesvol te gebruiken. Hierdoor ontstaan verschillende leuke scènes die alleen maar versterkt worden door het commentaar van Deadpool. Hij breekt namelijk nog net zo graag de spreekwoordelijke vierde muur als in het eerste deel. Het is daardoor dan ook echt zijn film, want tot in de puntjes heeft hij alles in handen. Zelfs als het op de muziek en slowmotion aankomt, geeft Deadpool zijn commentaar."

  Ryan Reynols, Josh Brolin en Terry Crews schitteren in deze film. Deadpool 2 leverde Fox Studios, in samenwerking met Marvel, ruim 734,2 miljoen dollar op. Bekijk de tweet die werd gestuurd over de release van Deadpool 2.

  Paramount Pictures

  6. Mission: Impossible – Fallout

  Tom Cruise is dé stuntman als het gaat om actiefilms. Hij doet alle stunts namelijk zelf, zo ook in Mission: Impossible – Fallout. Cruise hield er slechts een gebroken voet aan over. Paramount blijft maar Mission: Impossible films uit de mouw schudden. De film duurt twee en een half uur en zit boordevol actie, je hoeft je echt geen moment te vervelen.

  Het zou geen Mission: Impossible zijn als er geen humor inzat. Dat zit er dan ook genoeg in, daar zorgt Simon Pegg wel voor. Naast agent Tom Cruise speelt Henry Cavill de slechterik in Mission: Impossible – Fallout. De film leverde wereldwijd 791 miljoen dollar op voor Paramount Pictures.

  Sony Pictures

  5. Venom

  Wie van Spider Man houdt, houdt van Venom. De film is geen spin-off, maar heeft wel iets weg van de voormalige Spider Man films. In Venom moet je een kant kiezen: is Tom Hardy een held of een schurk? De film zit vol met actie en humor. De film heeft ook mooie speciale effecten, Venom ziet er natuurlijk uit op het lichaam van Tom Hardy.

  De film is door Sony Pictures, in samenwerking met Marvel Studios, gemaakt. Venom leverde wereldwijd zo’n 851,3 miljoen dollar op. Kortom, een groot succes! Er is al een deel twee van Venom in de maak.

  The Walt Disney Company

  4. Incredibles 2

  Het langverwachte vervolg op de animatiefilm Incredibles, die in 2004 al uitkwam, was eindelijk te zien in de bioscoop. Incredibles 2 gaat over een gezin met speciale superkrachten. Ieder gezinslid beschikt over een unieke kracht, zelfs de kinderen. Incredibles 2 legt de focus op Elastigirl, de moeder van het gezin.

  De film is gemaakt door Disney/Pixar en geregisseerd door Brad Bird, die ook het eerste deel van de Incredibles regisseerde. De animatiefilm leverde 1,241 miljard dollar en is daarmee de grootste animatiefilm van 2018. Dit stond er onder andere in onze Incredibles 2 recensie:

  "Superhelden redden de wereld, maar gek genoeg worden ze niet gewaardeerd in de samenleving. Het enige waar superhelden voor zorgen, is drama en puinhoop in de stad. Althans, dat is wat de media laten zien. Daarom zijn ze ook verboden. Superhelden zijn gevaarlijk, illegaal en niemand mag weten dat de Parrs superkrachten hebben: de familie wordt gedwongen om zijn gaven te onderdrukken."

  Universal Studios

  3. Jurassic World: Fallen Kingdom

  Het eiland waar het ‘pretpark’ Jurassic World ligt loopt gevaar. Een enorme vulkaan staat op ontploffen en alle dinosauriërs moet het eiland dus verlaten, willen ze overleven. Chris Pratt, als Owen Grady, moet daar samen met andere ‘dinojagers’ voor zorgen. Piece of cake toch?

  Wat kan er nou misgaan? Jurassic World kennende, heel erg veel. De film werd geregisseerd door gigant Steven Spielburg en geproduceerd door Universal Studios. Wereldwijd leverde Jurassic World: Fallen Kingdom zo’n 1,304 miljard dollar op. Dat is alleen niet meer dan het eerste deel in de serie van Jurassic World.

  The Walt Disney Company

  2. Black Panther

  Black Panther was baanbrekend voor de filmindustrie. De film bestond bijna volledig uit een zwarte cast, zwarte regisseurs en had Afrikaanse elementen. De kijker werd meegenomen naar Wakanda, een geheime stad in Afrika waar de technologie ver voorloopt op die van de ‘normale’ mensen.

  Daarnaast is Chadwick Boseman als Black Panther (T’Challa) hartstikke goed. Hij heeft een mooi accent en kan op unieke wijze zijn vijanden uitschakelen. Bovendien is hij de koning van Wakanda, maar gevaar ligt op de loer. De film leverde Marvel Studios 1,346 miljard dollar op wereldwijd. For Wakanda!

  Lees onze Black Panther review en kom meer te weten over deze baanbrekende film.

  Marvel Studios

  1. Avengers: Infinity War

  Je zag hem misschien al een beetje aankomen, maar Avengers: Infinity War spant de kroon als het gaat om opbrengst in 2018. Infinity War is de grootste film van Marvel Studios tot nu toe, met een opbrengst van ruim 2,050 miljard dollar. De superheldenfilm staat op plaats nummer vier op de lijst van de meest opgebrachte films aller te tijden.

  Avengers: Infinity War is gewoon een hele goede film. Alle personages uit de vorige Marvel films komen samen in Infinity War om tegen Thanos te vechten. Of dat ze dan wel of niet lukt, maakt niet uit. De fans blijven enthousiast over deze groep superhelden.

  De nieuwste trailer van het vervolg op Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame, is laatst onthuld (Zoals te zien in de tweet hierboven). Kom meer te weten over wat de fans op internet zeggen over de trailer in ons artikel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.