Edge of Winter Review (DVD) - Nog maar net vermakelijk

  Als een vader die alleen zijn zoons nog heeft, die dreigt te verliezen, kan hij ver gaan. Hoe ver precies laat Edge of Winter je zien. Maar of deze psychologische thriller ook de moeite waard is lees je in deze Edge of Winter Review!

  Elliot Baker (Joel Kinnaman- House of Cards, Suicide Squad) is een gescheiden vader die het allemaal niet mee heeft zitten. Hij heeft een heel klein appartement, is zijn baan net kwijt en heeft verder niet echt iets om trots op te zijn. Zijn kinderen ziet hij ook niet zovaak als hij zou willen. Als de zoons van Elliot Baker dan op bezoek komen zijn ze ook nog eens niet echt blij om er te zijn.

  Edge of Winter Review

  Tripje gone wrong

  Laat staan onder de indruk van hoezeer hij eigenlijk zijn best doet. Maar zij zijn tenslotte ook maar gedropt door mama terwijl zij en haar rijke vriend op wintersport gaan. En ze weten ook wel dat Elliot niet veel te bieden heeft. Zeker niet in de winterse omgeving waarin hij leeft. Er is niks te doen in de wijde omtrek, dus de kinderen hebben het bij voorbaat al gehad.

  Als ze dan een jachtgeweer onder het bed vinden en Elliot erachter komt, flipt hij eerst de pan uit. Maar al snel stelt hij voor om de twee telgen te leren schieten. Als ze het maar niet aan hun moeder vertellen. De jongste zoon Caleb is gelijk om, maar Bradley (Tom Holland) ziet het niet zo zitten. Even later staan ze in the middle of nowhere met het jachtgeweer.

  En waar het bij Bradley mis gaat, waardoor hij gelijk geen zin meer heeft, kan Caleb best goed met het geweer om gaan. Als de vader en zijn zoons dan huiswaarts willen laat Elliot zijn oudste zoon rijden. En dan gaat het mis. De SUV crasht en zit vast.

  Na een nachtje in de auto gaat het stel richting een verlaten huisje aan de rand van het bos. Het is geen goede situatie. En dan vertelt de jongste zoon Elliot ook nog eens dat ze na dit bezoekje naar London verhuizen. En dat is net te veel voor de vader. HIj gaat zijn zoons verliezen en dat nieuws is verpletterend voor zelfs de meest stabiele persoon.

  Edge of Winter Review

  De rand van de wildernis

  Maar Elliot is niet stabiel. In plaats van dat hij zijn kinderen probeert te beschermen wordt hij nu met de minuut onstabieler en gevaarlijker. Hij kan de gedachte, dat hij naast alles wat hij al kwijt is, ook nog zijn zoons verliest niet verkroppen. En dan krijgt hij het (zieke) idee dat het eigenlijk best prima is om met ze in de wildernis te leven. In dat ene huisje aan de rand van een enorm Canadees bos.

  De hele film speelt zich in Canada af, maar in de tweede helft verplaatst het stel zich naar de wildernis. Dit is de setting voor de tweede helft van Edge of Winter en het Winterse Canadese landschap wat je dan voorgeschoteld krijgt is werkelijk prachtig. Helaas kan dat niet gezegd worden over het verloop van de film

  Edge of Winter Review

  Een goed begin is (slechts) het halve werk

  Het is namelijk een verhaal dat interessant begint, maar juist ergens halverwege de film merk je dat je interesse begint te verslappen. Er wordt een beetje aan karakteropbouw gedaan, maar dit is te weinig om je echt de film in te zuigen. Verder gebeurt er ook niet echt bijzonder veel op het scherm. In het begin zit je er nog een beetje op te wachten als het ‘gezin’ gaat jagen, maar het duurt te lang allemaal.

  Bovendien speelt het meeste zich niet op beeld, maar in het hoofd van Elliot af. En dat krijg je grotendeels niet mee. Kinnaman weet zijn rol echt prima te vertolken en je ziet wel een vader die veel van zijn zoons houdt, maar het gedeelte wat in zijn hoofd afspeelt had iets meer op de voorgrond moeten komen en dat mis je nu.

  Ook de acteurs die zijn zoons spelen, waarvan Tom Holland binnenkort het Spider-Man pak aan mag trekken, acteren meer dan prima. Met zijn drieën tillen de film naar een wat hoger niveau, maar ook dat houdt je niet in de film.

  Regisseur Rob Connolly heeft de focus te veel gelegd op het begin van de film, waardoor de tweede helft niet tot zijn recht komt. Er gebeurt simpelweg weinig op het scherm en dat is jammer, want deze psychologische thriller had in die anderhalf uur veel meer kunnen bereiken.

  Edge of Winter Review

  Nog maar net vermakelijk

  Helaas is Edge of Winter door het gemis aan focus op de juiste plekken niet meer dan een gemiddelde film geworden. De locatie waarin de film opgenomen is, is prachtig en het acteerwerk is meer dan prima, maar er mist op een gegeven moment gewoon iets.

  Dit komt voornamelijk door gebrek aan goede karakteropbouw en een minder uitgewerkt psychologisch gedeelte. Het is jammer, want de film begint met veel potentie, maar levert uiteindelijk niets.

  6

  De plus- en minpunten

  • Sterk acteerwerk
  • Hele mooie setting
  • Begint sterk..
  • ..maar levert uiteindelijk niet
  • Karakteropbouw niet geweldig
  • Psychologische element niet sterk

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.