Nest Cam Outdoor Review - Camera voor iedereen

  De Nest Cam Outdoor helpt je om een oogje in het zeil te houden. De camera is via je smartphone te beheren waardoor je overal je huis in de gaten kan houden, zelfs als je niet aanwezig bent. Wat voor functies heeft de camera verder? Dat lees je in deze review van de Nest Cam Outdoor.

  De Nest Cam Outdoor is een camera die je buitenshuis kan installeren om de omgeving in de gaten te houden. Om dit 24 uur per dag voor elkaar te krijgen heb je een camera nodig die waterbestendig en 's nachts beschikbaar is. Daarnaast heb je geen zin om continu de camera(s) in de gaten te houden, maar krijg je liever een melding als er daadwerkelijk iets gebeurt rondom je huis. De Nest Cam Outdoor zorgt op een gebruiksvriendelijke manier voor deze functies.

  Het pakket - makkelijk en duidelijk

  De Nest Cam Outdoor wordt geleverd in een uitgebreid pakket. Elk onderdeel dat je nodig hebt om de camera op te hangen (naast de boormachine) is in de doos te vinden. In de doos zit een lange kabel waarmee je de camera op een buitenstopcontact kunt aansluiten, hiermee heb je nooit last van lege batterijen. Om de camera te gebruiken heb je wel een draadloze internetverbinding van minimaal 2 mb/s nodig.

  Onderstaande onderdelen zijn allemaal bij aanlevering van het product te vinden.

  • Nest Cam Outdoor Beveiligingscamera
  • Magnetische basis
  • Montagesteun voor camera
  • Stroomadapter
  • Montagesteun voor adapter
  • Nest-schroeven
  • Wandpluggen
  • Kabelklemmen
  • Installatiehandleiding

  De Nest Cam Outdoor

  Het apparaat zelf, de Nest Cam Outdoor, is een kleine ronde camera met witte en zwarte kleuren. De camera valt niet snel op, mits je een witte muur hebt. Mocht je een bruine of een andere kleur muur hebben waar je de camera op wilt hangen, valt hij wel degelijk op.

  Dit heeft zowel een voor- als een nadeel, want doordat de camera op sommige gevallen opvalt, schrikt hij wel mensen af. Helaas kan een opvallende camera er wel voor zorgen dat inbrekers weten waar ze zich niet moeten bevinden.

  De camera zit vast met een erg krachtige magneet, waardoor je zelf de camera makkelijk kan verplaatsen en toch goed beschermd blijft tegen verschillende weersomstandigheden. De camera zelf is niet zwaar en is van stevig waterbestendig materiaal gemaakt.

  De Nest Cam Outdoor

  Full HD-videokwaliteit en een microfoon

  De Nest Cam Outdoor beschikt over een camera die Full HD-video (1080p) opneemt. Het beeldmateriaal is dus erg duidelijk en scherp. Daarnaast is de camera ook 's nachts erg bruikbaar doordat hij automatisch naar nachtmodus verwisselt wanneer er minder licht is. Zowel overdag als 's nachts was het beeldmateriaal erg duidelijk op de mobiele app te zien, waar later in de review meer aandacht aan wordt besteed.

  De camera heeft een ingebouwde microfoon en speaker. Hiermee kun je op een makkelijke manier communiceren met de persoon die bij de camera staat. Zo kun je een inbreker bang maken of een pakketje van de bezorger aannemen. De Nest Cam Outdoor neemt ook al het geluid op, waardoor je naast beeld ook het geluid kan horen.

  De camera heeft als optie om de lichten van de camera uit te zetten. Hierdoor heeft het in vergelijking met andere camera's wel een voordeel. De camera valt minder snel op in het donker waardoor inbrekers minder snel doorhebben of ze zich in beeld van een camera bevinden.

  De functies van de camera zijn erg duidelijk en makkelijk te gebruiken. Dit maakt de camera erg gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die zichzelf niet zo technisch vinden.

  Mobiele app

  Om gebruik te kunnen maken van de camera kun je de Nest Cam App gebruiken. Deze app kun je ook gebruiken om de camera te installeren. Met de Nest App kun je alle beelden van de afgelopen drie uur gratis op je smartphone terugkijken, mocht je camerabeelden langer willen bewaren heb je een Nest Aware abonnement nodig.

  Dit is wel een van de (weinige) nadelen van de camera. Om gebruik te maken van veel handige functies heb je een abonnement nodig op Nest Aware, wat tien euro per tien dagen kost. Met dit abonnement kun je makkelijker door je beeldmateriaal heen, heb je veel meer informatie tot je beschikking en worden er automatisch hoogtepunten opgeslagen.

  Als de camera activiteit vaststelt, stuurt de app een melding om te laten weten dat er beweging heeft plaatsgevonden. Je kunt dan via de app bekijken wat er aan de hand is. Met de mobiele app is het ook mogelijk om te praten met de bezoeker, zoals eerder in deze review is beschreven.

  Het valt wel op dat je smartphone erg snel leeg raakt terwijl de app wordt gebruikt, je kunt dus niet de app de hele dag aan laten zonder dat je batterij van je mobiel leeg raakt. Daarnaast kost het in de gaten houden van je beelden erg veel mobiele data.

  De Mobiele app van de Nest Cam Outdoor

  Mooie en gebruiksvriendelijke camera

  De Nest Cam Outdoor is een camera van hoge kwaliteit die makkelijk te gebruiken is. De beelden zijn zowel overdag als 's nachts duidelijk te zien. Een van de beste functies van de camera is de ingebouwde microfoon en speaker, waardoor je duidelijk met een bezoeker kunt communiceren. Beelden zijn handig te zien via de mobiele app waardoor je overal vandaan gebruik kan maken van de camera.

  Helaas zijn veel functies voor de Nest Cam Outdoor alleen beschikbaar als je een abonnement vaststelt, zo kun je zonder abonnement maar drie uur lang genieten van het beeldmateriaal van de camera. Daarentegen biedt een abonnement op Nest Aware wel heel veel nuttige functies, die je voor 30 dagen gratis kunt uittesten.

  8

  De plus- en minpunten

  • Makkelijk te installeren en te gebruiken met behulp van de mobiele app
  • Full HD resolutie (1080p)
  • Microfoonfunctie werkt top
  • Waterbestendig
  • Zowel overdag als 's nachts duidelijk beeld
  • Veel functies alleen beschikbaar als je een abonnement op Nest Aware hebt
  • De camera is niet op afstand te draaien
  • De camera valt op als je geen witte muur hebt

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.