The Affair seizoen 1 Review (DVD) - Spannend

  The Affair is een spannende tv-serie waarin meer aan de hand is dan enkel een affaire, zoals de titel doet vermoeden. Na tien afleveringen denk je precies te weten hoe de vork in de steel zit, maar dan blijkt op het einde dat je geen stap verder bent. Hoe dat kan, lees je The Affair seizoen 1 Review!

  Een seizoen 2 is er dus ook van The Affair. Dat is meteen duidelijk. Voor nu richten we ons op The Affair seizoen 1. Een serie waarin we twee koppels hebben die de hoofdrol spelen. Enerzijds is er Noah Solloway (Dominic West) die ‘gelukkig’ getrouwd is met zijn vrouw Hellen Solloway (Maura Tierney). Samen hebben ze vier kinderen. En verder is er het duo Alison Bailey (Ruth Wilson) en Cole Lockhart (Joshua Jackson).

  Twee verschillende perspectieven

  De serie begint met het gelukkige gezinsleven van Noah. Hij is gek op zijn vrouw. Alleen seks wil er niet echt van komen, omdat er altijd wel een kleine is die om aandacht schreeuwt. Maar behalve dat lijkt er niets ergs aan de hand. Behalve misschien dat hij nog niet geslaagd is als auteur en zijn schoonvader inmiddels miljoenen verdient als erkend auteur en prijswinnaar.

  Toch lijkt hij gelukkig. Totdat hij al snel serveerster Alison ontmoet. Duidelijk is dat deze vrouw hem meteen weet te fascineren. Maar belangrijker nog: de kijker is ook meteen gefascineerd! Want wat je totaal niet ziet aankomen is het geweldige vertelperspectief. Nadat je de eerste ontmoeting tussen Noah en Alison hebt gevolgd door de ogen van Noah, krijgt de kijker na dertig minuten hetzelfde voorgeschoteld, maar dan juist door de ogen van Alison!

  En met dat hele idee wordt tien afleveringen gespeeld. Nu lijkt dat misschien saai om steeds hetzelfde te beleven vanuit twee verschillende perspectieven. Niets is minder waar. Want de verhalen van de man en vrouw blijken nogal van elkaar te verschillen.

  Als het aankomt op een verleidingsscène onder de douche bijvoorbeeld, vertelt Noah dat hij zich bedacht heeft en naar huis is gegaan en dat het Alison is die hem de douche in wilde lokken. Terwijl Alisons visie daar haaks op staat. Spannend dus!

  Het verhoor van Noah en Alison

  Nu vraag je je misschien af aan wie deze verhalen verteld worden. Want waarom zijn er überhaupt twee vertelperspectieven nodig? Ook dat is fascinerend aan The Affair seizoen 1. Want tijdens het kijken krijg je als kijker mee dat Noah en Alison soms met iemand praten, alsof ze verhoord worden door iemand.

  Dat betekent dus dat ze in gesprek zijn (wat je heel lang niet te zien krijgt) en de verhalen eigenlijk voor hen flashbacks zijn. Een beetje True Detective dus. De link met True Detective is sowieso niet zo vreemd. Want behalve stomende seksscènes van een affaire is er veel, maar dan ook veel meer aan de hand.

  Het blijkt namelijk dat er iemand vermoord is op Long Island en alle afleveringen worden de tortelduifjes dan ook verhoord door een rechercheur. Verwacht echter geen oplossing van die moordzaak, want daarvoor moet je (waarschijnlijk) bij seizoen 2 zijn!

  The Affair seizoen 1 is in ieder geval enorm overtuigend met zeer geloofwaardige (liefdes) verhalen en sterk acteerwerk van de gehele cast. Het is dan ook niet zo vreemd dat de serie een Golden Globe heeft gewonnen voor “Best Television Series.” De kracht zit ‘m bovendien in de karakterontwikkeling van de personages.

  The Affair seizoen 1 Review - Een serie met meer dan alleen liefde

  Noah en Alison zijn geen mensen met een simpel verhaal die zomaar even met elkaar naar bed gaan. Ieder van hen heeft een eigen verleden en verhaal dat stapje voor stapje door de makers aan het licht wordt gebracht. Wat dat betreft is niet alleen de liefde een spel. Deze gehele serie lijkt wel een spel.

  Want continu kom je meer te weten. En hoewel de affaire de rode draad vormt, is deze zeker niet het belangrijkste van de serie. Want ondertussen is er veel meer aan de hand. Bij de mensen zelf en tussen diverse relaties. En als alles bij elkaar samenkomt, kunnen we niet anders dan concluderen dat het een zeer overtuigend geheel is dat spannend is vanaf de eerste minuut!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Overtuigend
  • Spannend
  • Prachtige vertelling
  • Wel heel erg open einde

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.