FIFA 21 PS5 Preview - Realistischer dan ooit

  EA Sports heeft de eerste details over FIFA 21 op next-gen onthuld. Tijdens het FIFA 21 Next Gen Preview-event, gaf het de eerste informatie en beelden vrij van FIFA 21. FIFA 21 komt op 4 december 2020 naar PS5 en Xbox Series X en Xbox Series S.

  FIFA 21 kwam dit jaar al eerder uit op de huidige generatie consoles. Voetbalfanaten die overstappen op next-gen, kunnen de game gemakkelijk gratis overzetten naar hun PS5 of nieuwe Xbox Series. Op next-gen, ervaart de speler een gloednieuwe ervaring. EA omschrijft het zelf het mooiste: “Dompel jezelf onder in de meest levensechte wedstrijdervaring in de geschiedenis van FIFA. Waar de kracht van de nieuwe generatie consoles je laat zien, bewegen, voelen en spelen als nooit tevoren.”

  Het zien, bewegen, voelen en spelen is de rode lijn van EA in next-gen FIFA 21. Spelers ervaren hierdoor een realistischere ervaring van voetbal, alsof je een echte wedstrijd aan het volgen bent. Zo brengt FIFA 21 meer realisme naar next-gen. Dit is onder meer terug te zien in de manier van filmen en de cut-scenes aan het begin van een wedstrijd.

  Grote wedstrijden, zoals een Manchester United tegen Liverpool, of AC Milan tegen Inter Milan, springen meer uit de spotlights. EA geeft naar eigen zeggen de speler een unieke ervaring. Voorafgaande van zo’n wedstrijd, is de spanning goed te zien en geven de commentators extra informatie over de clubs en rivaliteit.

  Next-gen realisme in FIFA 21 PS5

  In de next-gen versie van FIFA 21, blijft EA steeds maar weer terugkomen naar realisme. Dit is goed terug te zien in hoe voetballers spelen in FIFA 21. De next-gen technologie zorgt ervoor dat de spelers naar een geheel nieuw niveau worden getild. Zo heeft de fysiek van een speler meer invloed op het spel. Dit is goed te zien wanneer een speler als Dezell Dumfries van PSV, met 89 fysiek, keihard tegen een bal aantrapt. De beenspieren van Dumfries zijn goed te zien en bal deukt wat in.

  Een andere realistischere toevoeging aan FIFA 21 is dat spelers ‘hedendaagse’ acties maken, wanneer zij niet aan de bal zijn. Het leegsnuiten van hun neus, tactische gebaren maken en het aanmoedigen van medespelers, zal in een wedstrijd vaak te zien zijn. Ook het scoren van een heel belangrijkdoelpunt, denk aan Agüero tegen QPR of Götze in de WK-finale, zal veel meer worden uitgelicht.

  FIFA 21 op de PS5

  De next-gen versie van FIFA 21 bevat snellere laadtijden en verbeterde animaties en lichteffecten. De PS5-versie van FIFA 21 maakt ook gebruik van de haptische feedback van de vernieuwde controller. Met Haptic Feedback kan een ontwikkelaar spelers het verschillen laten voelen tussen bijvoorbeeld verschillende ondergronden.

  Zo laat het bijvoorbeeld het gras aanvoelen wanneer een speler in FIFA 21 een flinke sliding maakt. De sensatie moet voelbaar zijn door de nieuwe adaptive triggers die in de L2 en R2 knoppen opgenomen zijn. Hiernaast kent FIFA 21 een ongekend snellere laadtijd, waardoor spelers binnen enkele seconden aan hun wedstrijd kunnen starten.

  Voor FIFA 21 zullen slechts delen van de save data overgezet worden naar de next-gen versie op de PS5 en Xbox Series via Dual Entitlement. Het betreft de progressie in FIFA Ultimate Team en VOLTA. Career Mode-saves blijven helaas op je oude console staan. Dit komt doordat CM geen online-modus is, waardoor de vooruitgang niet overgezet kan worden. Hoe de gratis FIFA 21 overgang naar next-gen precies in zijn werking gaat, leggen we hier haarfijn voor je uit. Je hoeft de game in ieder geval niet twee keer aan te schaffen.

  FIFA 21 is nu te spelen op Xbox One, PS4, PC en Nintendo Switch. Later komt de footie dus ook naar Xbox Series X en PlayStation 5. In onze FIFA 21 review lees je wat je van de game kan verwachten. En ben je een beginnende spelers? Dan leer je met onze FIFA 21 tips hoe jij de voetbalvelden vanaf het begin kan domineren.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.