Beste FIFA 21 tips voor beginners - Domineren vanaf het begin!

  De jaarlijkse voetbaltitel van EA is uit en wederom zullen meerdere voetbalfanaten zich op de digitale velden van FIFA begeven. Maar hoe word jij zo goed mogelijk dat jij elke tegenstander moeiteloos van de mat aftikt? Wij geven jou de beste FIFA 21 tips voor beginners.

  5. Het nieuwe dribbelen

  In FIFA 21 brengt EA het zogenoemde ‘Agile Dribbeling’. Deze vorm van dribbelen is de revolutionaire manier om de bal goed onder controle te houden. Het is geheel nieuwe vorm om de bal goed in de ploeg te houden. Het is bedoeld om spelers de mogelijkheid te bieden om snel heen en weer te bewegen met de bal.

  Door Agile Dribbling beweeg je vloeiender over het veld. Om op deze manier te dribbelen, moet je RB/R1 ingedrukt houden, terwijl je met de linker joystick beweegt. Met snel voetenwerk kan je je tegenstander helemaal het bos in sturen. Iedere voetballer in FIFA 21 beschikt over de mogelijkheid om deze skill uit te voeren. Spelers met een hogere dribbling, agility, reacties en ball control zullen de bal beter aan hun voeten houden.

  Met Creative Runs heb je dit jaar meer controle over de loopacties van jouw spelers. Door op LB/L1 te drukken en de rechter joystick te bewegen, bepaal je in welke richting teamgenoten gaan rennen. Met deze manier creëer je meer ruimte om de bal te passen en sta je straks niet ineens moederziel alleen in het strafschopgebied van de tegenstander.

  4. Houdt de bal in de ploeg

  Balbezit is van essentieel belang in FIFA 21. Het draait vaak nog om het snelle sprinten, maar begin daar niet gelijk aan. Houdt de bal in de ploeg, om zo rustig aan je aanval te beginnen. Aan jou dus de taak om de bal echt het werk te laten doen op het middenveld en constant de vrije man te vinden, die met een splijtende pass jouw aanvallers in stelling weet te brengen voor de goal.

  Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ook hier geldt het advies om geduld te hebben. Pass rustig rond en probeer soms van flank te wisselen om vervolgens snel toe te slaan en dat belangrijke doelpunt te scoren. Wees ook niet bang om de bal soms terug naar je verdedigers of doelman te passen. Hiermee lok je jouw tegenstander natuurlijk ook uit. Zij willen de bal hebben en happen toe. Dit is voor jou het moment om toe te slaan met een steekpass of lange bal tussendoor.

  3. Ga niet gelijk voor de ‘supersterren’ in FUT

  Het is een voor de hand liggende weg. Je wil in jouw Ultimate Team dé beste spelers hebben. Al gauw besluit je om spelers uit Engelse competitie te halen. Begrijpelijk, maar voor een beginner de foute keuze. De spelers uit Engeland kosten al vaak namelijk veel meer dan hun echte waarde. Zo kost een topspeler van Tottenham Hotspurs al gauw 100 duizend munten. Van deze munten kan je ondertussen een compleet ander team bouwen.

  Denk bij het opstellen van jouw FUT-team aan minder bekende spelers. Kijk naar spelers uit de Serie A, Bundesliga of Ligue 1. In deze competities lopen nog steeds een hoop hoge rated spelers rond, die vaak een stuk minder munten kosten.

  2. Start met de basis in FUT

  FUT biedt jou als beginner de mogelijkheid om ook daadwerkelijk als een nieuweling te starten. In de online modus word je als beginner gelijk de weg wijs gemaakt. EA heeft bovendien een hoop opdrachten om aan munten te komen. Een goede manier is de basic SBCs. In deze zogeheten ‘Squad Builder Challenges’ kan je een selectie aan spelers inleveren en krijg je beloningen. Vaak zijn dit verhandelbare pakketten.

  Het is dus belangrijk om de opdrachten van EA uit te voeren, om zo gemakkelijk aan munten te komen. Vervolgens kan je daarmee door slim te spenderen voor een prikkie een sterk elftal op het veld krijgen.

  1. Samen sta je sterk

  Een leuke toevoeging aan FIFA 21 zijn de nieuwe mogelijkheden om samen te spelen met vrienden. In FUT is er dit jaar bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen met een vriend op avontuur te gaan. Schaam je als beginnende speler dan ook niet om een vriend om hulp te vragen.

  Met de co-op-modus krijgen beide spelers namelijk de rewards en kan je snel levelen en geld verdienen, door met een vriend wedstrijden te winnen. Dit kan zowel tegen offline als online tegenstanders. Bij de eerstgenoemde kan het niveau van de tegenstander worden aangepast. Ideaal voor jou als beginnende FIFA-speler, waarbij je snel de basis leert kennen en ook nog eens belangrijke resources verzamelt.

  FIFA 21 is vanaf 9 oktober te spelen op Xbox One, PS4, PC en Nintendo Switch. Later komt de footie ook naar Xbox Series X en PlayStation 5. In onze FIFA 21 review lees je alvast wat je van de game kan verwachten.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.