Zo krijg je FIFA 21 op PS5 en Xbox Series X en S gratis!

  Dat FIFA 21 ook naar de PS5, Xbox Series X en Xbox Series S komt, is onder menig fan wel bekend. Toch is de vraag hoe je deze voor next-gen gratis aan kan schaffen. Dat gaan we jullie in dit artikel uitgebreid uitleggen. Lees dus snel verder!

  We moeten nog eventjes geduld hebben, maar dan komt eindelijk FIFA 21 uit. Tijdens de onthulling van de nieuwste editie maakte EA gelijk bekend dat FIFA 21 naast de huidige generatie consoles, ook naar next-gen komt. FIFA 21 komt, voordat de PS5 en Xbox Series X en S nog moeten verschijnen, uit op vrijdag 6 oktober 2020. De Xbox Series X en PlayStation 5 staan gepland voor respectievelijk 10 en 19 november.

  Om ervoor te zorgen dat spelers met een PlayStation 4 en Xbox One niet wachten met het kopen van FIFA 21 totdat ze een nieuwere generatie console in huis hebben, komt EA met iets slims. Iedereen die de game koopt, krijgt namelijk gratis een upgrade naar de nieuwe consoles. Hiervoor is het een samenwerking gestart met Sony en Microsoft, om alles goed te laten verlopen.

  Moet ik FIFA 21 twee keer kopen?

  Het antwoord op deze vraag is erg simpel, namelijk nee. Door het gebruik van het zogenoemde Dual Entitlement vraagt EA je niet om FIFA 21 twee keer te kopen. Zodra je je PS4 of Xbox One vervangen hebt door een PS5 of Xbox Series X of S, kun je met Dual Entitlement zonder extra kosten je FIFA 21 exemplaar upgraden. Dit is mogelijk tot de lancering van FIFA 22.

  Hier maakt het niet uit of je FIFA 21 online of fysiek in huis hebt gehaald. Maar let goed op! Wel is het zo dat wanneer je van plan bent de discless PS5 Digital Edition te kopen, het alleen mogelijk is om te ruilen wanneer FIFA 21 digitaal is aangeschaft. EA laat namelijk weten dat fysieke schijven nog niet kunnen worden gebruikt om te upgraden naar schijfloze consoles. Datzelfde geldt dus ook voor de Xbox Series S.

  FIFA 21 op next-gen

  Als je een fysieke kopie van FIFA 21 op Xbox One of PS4 koopt, dan kun je de game op Xbox Series X, S of PS5 gratis downloaden en spelen via de Microsoft- en PlayStation Store. Voor de PS5 heb je wel de FIFA 21 disc nodig om te spelen. Digitaal wordt jouw FIFA 21 op next-gen gebundeld en kan je de next-gen versie downloaden uit de stores.

  FIFA 21 van PS4 naar Xbox Series X of Xbox One naar PS5?

  Helaas is het niet mogelijk om te switchen van console team. EA laat weten dat een FIFA 21 next-gen-upgrade alleen mogelijk is als je de game van PlayStation naar PlayStation doet en Xbox naar Xbox.

  Voortgang FIFA 21 current-gen naar next-gen

  Niet alle voortgang die je aan het begin van FIFA 21 maakt, gaat mee naar next-gen. Alleen FIFA Ultimate Team en de Volta-modus worden overgezet. De voortgang in alle andere modi, waaronder Online Seasons, Co-Op Seasons, Career Mode en Pro Clubs is alleen voor de console waarop je speelt en wordt niet overgedragen tussen consoles.

  FIFA 21 komt op vrijdag 6 oktober 2020 uit op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  Update

  Inmiddels heeft onze redacteur FIFA 21 gerecenseerd én van een cijfer voorzien. De FIFA 21 review krijgt een 7.
  Zo noemt hij de carrière mode een pluspunt, maar is er qua gameplay weinig veranderd.

  Dit bericht is op 7 oktober 2020 bijgewerkt.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.