Zoveel verlies draait Microsoft met Xbox verkoop

News
dinsdag, 01 november 2022 om 18:00
xbox series x xbox series sf1628074558
Er is een neiging om erg te kijken naar het aantal consoles dat een fabrikant verkoopt als maat voor het succes van die console. Maar meestal wordt er niet daadwerkelijk veel geld verdiend op een console. Xbox-baas Phil Spencer geeft een inkijkje in hoeveel Microsoft eigenlijk verliest per verkochte Xbox.
Het is niet ongebruikelijk dat een console met verlies wordt verkocht. Hoewel Sony het niet hardop zegt, is uit financiële resultaten bijvoorbeeld op te maken dat de PS5 met verlies verkocht wordt. Dat geldt ook voor de Xbox Series X en het verlies is waarschijnlijk groter dan je verwacht.
Onlangs sprak Xbox-baas Phil Spencer bij het Tech Live evenement van The Wall Street Journal. Daar heeft hij al het één en ander laten weten over hoe het eraan toe gaat bij Xbox. Ook onthulde hij dat Xbox-consoles met wel 100 tot 200 dollar verlies worden verkocht (via Pure Xbox).
Dat verlies moet goedgemaakt worden met de verkoop van games en accessoires. Ook Game Pass is winstgevend voor Xbox. Of dat genoeg is om de 200 dollar per console goed te maken, laat Spencer niet expliciet weten.

Gaat de prijs van de Xbox omhoog?

Eerder dit jaar verhoogde Sony de prijs van de PS5. Xbox liet destijds weten dat niet te gaan doen, maar onlangs gaf Phil Spencer aan dat hij niet kan garanderen dat de prijs niet alsnog omhoog gaat. Nintendo houdt vooralsnog vast aan de huidige Switch-prijzen, maar het is dan ook bekend dat deze console juist niet met verlies wordt verkocht.