Call of Duty games zullen 'op PlayStation verschijnen zolang er consoles zijn'

News
dinsdag, 01 november 2022 om 17:30
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Sony wil koste wat kost de overname van Activision Blizzard door Microsoft voorkomen, omdat het bedrijf vreest voor exclusiviteit van Call of Duty. Maar volgens Phil Spencer zullen de games op PlayStation verschijnen, zolang de consoles blijven bestaan.
De discussie tussen Sony en Microsoft over de overname van Activision Blizzard blijft maar doorgaan. Dat komt ook mede doordat de verschillende instanties nog steeds geen besluit hebben genomen, ondanks dat de deal al in januari is aangekondigd door Microsoft.
Sony vreest voor exclusiviteit van Call of Duty als de overname doorgaat, terwijl Microsoft juist volhoudt dat dat geen verstandig besluit zou zijn - PlayStation is immers marktleider. Phil Spencer gaat nu zelfs een stapje verder en zegt dat de Call of Duty games op PlayStation zullen verschijnen, zolang de consoles blijven bestaan. Dat laat de CEO van Xbox weten in een interview van Same Brain.

“We halen Call of Duty niet van PlayStation. Dat is niet onze intentie. Onze intentie is dat zolang er PlayStation consoles zijn om games voor te maken, dan zullen we Call of Duty uitgeven op PlayStation.”

Call of Duty net zoals Minecraft

Spencer vergelijkt de populaire franchise van Activision Blizzard met Minecraft. De extreem succesvolle builder game viel in handen van Microsoft in 2014, maar sindsdien is Minecraft voor verschillende consoles verschenen en geen Xbox exclusive geworden.
In een ander interview heeft Spencer aangegeven dat de overname van Activision Blizzard juist vooral voor de mobile games van de uitgever is. Microsoft ziet op dat gebied namelijk de meeste kansen en Activision Blizzard heeft een aantal zeer succesvolle mobile games met Call of Duty Mobile en Candy Crush.