Xbox-baas over Series X en Game Pass: "Prijzen gaan waarschijnlijk stijgen"

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 10:00
xbox series x 5f1666856502
In 2022 blijven de prijzen stijgen, van zowel boodschappen al elektronica. Zo kost de PlayStation 5 al vijftig euro meer dan een jaar geleden. Xbox heeft de prijzen voor de Xbox Series X en Game Pass nog gelijk gehouden. Xbox-baas Phil Spencer heeft nu alleen laten weten dat daar mogelijk snel verandering in komt.
Het ziet er naar uit dat de prijs van een Xbox Series X binnenkort wel eens kan gaan stijgen. In een interview met WSJ Live (via Tom Warren) hint de topman van Xbox hier naar. Ook lijkt de topman te hinten naar een hogere prijs voor populaire abonnementendienst Xbox Game Pass. Wel stelt Spencer dat de stijging dit jaar niet meer zal gebeuren.
"Ik denk dat we op een gegeven moment de prijzen moeten laten stijgen voor bepaalde dingen", vertelt Spencer wanneer hij een vraag krijgt over Xbox Game Pass en de prijs van de console. "Voor ons was het belangrijk om de prijzen gelijk te houden tijdens de feestdagen dit jaar."
Spencer vervolgt: "We hebben de prijs van onze console gelijk gehouden. Datzelfde doen we voor onze games en voor onze abonnementendienst. Ik denk niet dat we dat voor altijd kunnen doen. Ik denk dat we op een gegeven moment de prijzen moeten laten stijgen."
xbox game passf1628271615

Nieuwe Xbox Series X en Game Pass-prijs

De grote vraag is nu dan ook vooral wanneer de prijzen van Xbox' producten stijgen en met hoeveel de prijs omhoog gaat. Als we kijken naar PlayStations console, is de logische conclusie dat de prijs met vijftig euro gaat stijgen. Voor Xbox Game Pass is het alleen wat lastiger in te schatten hoe hoog de nieuwe prijs van de dienst moet worden. De tijd zal dan ook meer duidelijkheid moeten brengen.