Groei Xbox Game Pass stagneert op console

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 18:00
xbox game passf1628271615
Wie een Xbox heeft kan tegenwoordig veel spelen zonder ook maar één game te kopen. Via Xbox Game Pass kun je namelijk een behoorlijk aantal games spelen voor een bescheiden maandelijks bedrag. Het concept is een succes voor Microsoft, maar het aantal abonnees lijkt toch te stagneren.
Game Pass wordt wel omschreven als één van de beste deals die een gamer kan krijgen. Voor maar een tientje per maand kun je namelijk bijna meer gamen dan je lief is. Xbox laat maar zelden weten hoeveel abonnees er precies zijn, maar heeft tijdens de Wall Street Journal Tech Live conferentie wel aangegeven dat het goed gaat met de dienst (via The Verge).
Xbox-baas Phil Spencer laat namelijk weten dat ongeveer 15 procent van de omzet die Xbox genereert via Game Pass binnenkomt. De dienst is daarmee winstgevend voor het bedrijf, ook al verwacht Spencer niet dat het percentage nog veel groter wordt. Dat Game Pass winstgevend is is geen verrassing, aangezien onlangs naar buiten kwam dat Microsoft ook een vrij fors bedrag verdient met de dienst.
Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, want het aantal abonnees op console lijkt te stoppen met groeien. Dat vindt Spencer zelf niet heel verwonderlijk. Volgens hem komt er logischerwijs een moment dat alle Xbox-eigenaren die Game Pass willen een abonnement heeft afgesloten.

Gaat het beter met Game Pass op PC?

Hoewel de groei van Game Pass dus een plateau bereikt op console, is het op PC nog lang niet zover. Daar groeit de dienst nog aardig door. PC-eigenaren zijn natuurlijk ook een groot publiek, vergeleken met console-spelers.

Populair Nieuws