Officieel: Sony maakt verlies op verkoop PS5

News
donderdag, 28 oktober 2021 om 16:00
ps5 controllerf1592919068
Sony maakt verlies op de verkoop van de PS5. Dit blijkt uit kwartaalcijfers die onlangs door het bedrijf zelf zijn uitgebracht. Er wraen al langer speculaties dat dit het geval was, maar nu heeft de Japanse fabrikant het officieel bevestigd.
Sony is met nieuwe kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van 2021 gekomen. Aan de cijfers is te zien dat Sony verlies heeft gedraaid op de verkoop van PS5 consoles.
Er is bovendien een tekort aan PlayStation 5-exemplaren. Dat komt door een chiptekort, waardoor het krijgen van onderdelen voor consoles, maar ook andere elektronische apparaten heel lastig te krijgen zijn. Hierdoor kan Sony minder consoles produceren dan het bedrijf eigenlijk zou willen.

Wat betekent dit verlies voor Sony?

Dat Sony verlies maakt op de nieuwe console heeft een goede reden. De consoles worden namelijk verkocht voor een strategische prijs, dit heeft het bedrijf eerder laten weten aan investeerders. Sony maakt hierdoor dus niet direct winst op de consoles. Toch speelt het ook mee dat chips wegens het tekort ook duurder worden, het produceren van de consoles kost dus meer geld.
Het bedrijf kiest er toch niet voor om de prijs van de consoles omhoog te doen. Sony vind het nu belangrijker dat zoveel mogelijk mensen de nieuwe Playstation 5 aanschaffen. Het bedrijf hoopt later winst te kunnen behalen door het geld dat ze verdienen aan de games die op de Playstation worden gespeeld, de prijs van games voor de nieuwe console zijn namelijk wel omhoog gegaan.

Populair Nieuws