Microsoft trekt stekker uit nieuwe Xbox hardware

News
donderdag, 27 oktober 2022 om 12:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Microsoft wil hier en daar nog wel eens experimenteren met manieren om games te spelen. De consolefabrikant zet bijvoorbeeld flink in op Xbox Game Pass en cloud gaming. Voor dat laatste was er zelfs een gespecialiseerd apparaat in ontwikkeling, maar daar is het bedrijf mee gestopt.
Eerder dit jaar waren er berichten dat Xbox werkte aan een apparaat dat de Xbox voor sommige mensen als het ware overbodig kon maken. Het ging om een dongle die op een tv kon worden aangesloten om vervolgens games te streamen. Het apparaat stond bekend onder de naam Keystone.
Maar in gesprek met The Wall Street Journal laat Xbox-baas Phil Spencer laten weten dat dat Keystone niet meer in ontwikkeling is (via Tom Warren van The Verge). Tenminste, het idee is voorlopig op een laag pitje gezet, nadat er een Xbox-app voor Samsung tv’s werd uitgegeven. Spencer verwacht dat er ooit nog wel iets gedaan zal worden met het idee:

Hebben we Xbox Keystone ooit gezien?

Dat Spencer aangeeft het prototype van Keystone nog te hebben, doet vermoeden dat het mysterieuze doosje dat hij onlangs op zijn plank had staan inderdaad het streamingapparaat was. Dat is alleen niet bevestigd, dus het kan zijn dat het hier om een tease ging van hardware die nog wel uit gaat komen. Er werd destijds ook gedacht dat het mogelijk een losse disc drive voor de Xbox Series S was.